Dr. sc. Bruno Cvjetičanin: Impresivni makeover – pomlađivanje lica u kasnim četrdesetima

Primjedba „Izgledaš mi malo umorno“ jako vam je dobro poznata? Ili, da pitamo još izravnije, koliko vam je puta pogled u zrcalo bio pomalo obeshrabrujući? Koliko ste puta snimljeni selfie – instant izbrisali?

Lice bez sjaja i koža koja „visi“

I ne samo sada, tijekom perioda u kojem su svi zaokupljeni mnoštvom briga povezanih prije svega sa zdravljem, nego i kad je situacija uobičajena? Premda su žene danas iznimno njegovane i paze na svoju kožu, godine, životni tempo, nezdrave navike i stres ubrzavaju pojavljivanje prvih znakova starenja i produbljuju već nastale bore.

U tu se jednadžbu savršeno uklapa i ten bez sjaja te koža koja „visi“: to je zasmetalo i 48-godišnjoj klijentici koja je po svoju „dozu mladolikosti“ došla u ordinaciju BC u zagrebačkoj Strojarskoj ulici, čiji je vlasnik poznati kirurg dr. sc. Bruno Cvjetičanin.

Respektabilna edukacija

Iza tog renomiranog specijalista opće i supspecijalista plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije respektabilan je profesionalni put: poslije završenog doktorskog studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, tijekom višegodišnjeg rada u KBC-u Zagreb paralelno se educirao u Parizu, Frankfurtu, Kölnu, Zürichu, Stockholmu, Madridu, Ljubljani, New Yorku…

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin

U Norveškoj je radio u najvećoj skandinavskoj bolnici – Sveučilišnoj bolnici u Oslu, kao i u tamošnjoj vodećoj privatnoj ustanovi, medicinskom centru Aleris Helse gdje se, osim kompliciranim mikrokirurškim rekonstrukcijskim zahvatima, ponajviše bavio estetskim operacijama i korekcijama grudi.

Ovog smo iznimnog stručnjaka, koji se u svojoj zagrebačkoj ordinaciji bavi prije svega estetskim zahvatima, pitali kako namjerava riješiti problem opuštene kože i umornog izgleda.

Full face approach

„S obzirom na to da kod klijentice nema jedne problematične regije, već je cijelo lice na neki način palo te se izgubila njegova morfologija, u ovom je slučaju optimalan izbor full face approach. Cijelo lice treba podignuti, prije svega zategnuti kožu koja je kvalitetna, ali poprilično opuštena i ima je viška“, otkrio nam je svoj plan pomlađivanja dr. sc. Cjetičanin, naglasivši kako sve treba vratiti na „početne postavke“, vratiti konturu i definiciju i nadoknaditi volumen koji se s godinama izgubio.

Glavni problem pacijentice bila je opuštena koža bez sjaja

Nakon temeljite analize lica, kao najbolji izbor pokazao se filer Radiesse, kojim je dr. Cvjetičanin odlučio „zategnuti“ liniju čeljusti i osvježiti obraze. Za gubitak volumena kod ovako mršavih klijentica najbolje je pak koristi hijaluronske filere Belotero Volume i Belotero Intense, istaknuo je dr. sc. Cvjetičanin.

Dugoročni anti-age plan

Kakav mu je daljnji plan? „Nakon današnjeg tretmana, treba raditi na washingu lica, odnosno ponoviti tretman Radiesseom u razrijeđenoj formi radi dugoročnog poboljšanja kvalitete kože, koju treba zategnuti poticanjem proizvodnje vlastitog kolagena i elastina.

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin pacijentici je detaljno objasnio svaki korak tretmana

Nakon mjesec dana vidjet ćemo i pravi učinak Belotero Intensea i Belotero Volumea te procijeniti nedostaje li još volumena u obrazima. Ono što pacijenticu muči su i nazolabijalne bore, koje ćemo tretirati sljedeći put, kao i upalu bradu.

Dakle, idealno bi bilo isplanirati tri do četiri dolaska godišnje, tijekom kojih bismo radili na daljnjem pomlađivanju, osvježivanju i zatezanju kože te pojačavanju kontura i, naravno, naglašavanju volumena gdje je to potrebno“, objasnio nam je dr. sc. Cvjetičanin, koji kao plastični kirurg jako dobro poznaje anatomiju lica pa je u radu vrlo siguran, što je osjetila i klijentica – koja mu se s punim povjerenjem prepustila u ruke.

Individualizirani pristup

„Svim mojim pacijentima bitan je prirodan izgled. Upravo je stoga važno sa svakim od njih napraviti individualizirani plan dolazaka, koji je u skladu s njihovim budžetom“, naglašava naš sugovornik.

Tretiranje linije čeljusti, tzv. jawlinea kanilom

„U četrdesetima, a posebno u kasnim četrdesetima, što je slučaj kod moje pacijentice, znakovi starenja postaju sve vidljiviji, bez obzira na svu njegu i brigu o koži. Koža postaje manje elastična i stanjuje se, koštane strukture se mijenjaju, isto kao i masni jastučići u potkožju, a posljedica je opuštena koža s promjenom volumena. Lice ostaje bez kontura i izražene definicije.

Za vraćanje volumena obrazima korišteni su fileri Belotero Volume i Belotero Intense

Kako ponekad samo dodavanje volumena nije dovoljno, odlučio sam se dati pacijentici i konture koje njezinom licu nedostaju. Nisam želio da izgleda „napuhano“ zbog previše volumena, već da dobije onaj slavni „you look younger than your age“ kompliment. Upravo taj look i definiciju postigao sam uporabom Radiesse filera. Za jawline sam koristio nerazrijeđenu formu, dok sam ga za ostatak lica koristio razrijeđenog.

Radiesse u nerazrijeđenom obliku izoštrava konture i vertikalno podiže samo lice, ali bez dodavanja volumena i „napuhanog izgleda“. Radiesse je moj prvi odabir za prirodan izgled, a ono što mi se najviše sviđa je njegova sposobnost korekcije 1:1, što znači – What you see, is what you get.

Zato sam ga i izabrao u ovom slučaju, jer nisam želio „maskulinizirati“ pacijenticu i riskirati da klasični hijaluronski filer u toj zoni navuče previše vode. I razrijeđena i nerazrijeđena forma potiču neokolagenezu, što znači da bude uspavane fibroblaste i tjeraju ih na rad.

Tako se koža sama obnavlja iznutra. Fibroblasti daju poticaj koži da gradi mrežu kolagena i elastina. Tijekom godine, a neke studije kažu i dulje, kako Radiesse prirodno nestaje, zamjenjuje se našom vlastitom mrežom kolagenskih i elastinskih vlakana, koja je odlika mladosti, svježine i zdravlja.

Prije i poslije tretmana

Volumen smo dodavali obrazima jer nam je pacijentica slabije tjelesne građe, i gubitak volumen je bio očit: Belotero Intense nam je dao konturu i projekciju, dok nam je Belotero Volume vratio izgubljeni volumen.

Dojmovi su – odlični

„Već nakon prvog dolaska jako sam zadovoljna: moja je koža bila prilično opuštena i bez sjaja. Aplikacija filera učinila je da mi ten živne, da ne izgledam umorno. Volumen u jagodicama podignuo je cijelo lice, koje je sada i bolje definirano…

Prije i poslije tretmana

Drago mi je da smo napravili dugoročni plan na temelju kojeg ću izgledati prirodno i mnogo odmornije“, zadovoljno je izjavila 48-godišnja klijentica, koju je posebno oduševila činjenica da „nova koža“ izgleda toliko dobro da joj make-up nije ni potreban.

Iako je Radiesse široj javnosti možda nepoznat, bitno je naglasiti da je, na temelju kliničkih studija, proglašen   najsigurnijim filerom na svijetu te je prodan u više od 10.000.000.00 kutija, a u rukama stručnjaka daje zaista čudesne rezultate.

Adresa ordinacije: Strojarska 22, 1. kat (GoDent grupa); konzultacije možete dogovoriti na dr.brunocvjeticanin@gmail.com.

Pročitajte još i ...