Dr. sc. Mladen Duduković: sasvim iskreno o listi čekanja, poslovnim izazovima, trbušnjacima i – zabranjenom voću

Iako od sutra, 4. svibnja, prekida karantenu i počinje s radom u Poliklinici Duduković – čemu se iznimno veseli – dr. sc. Mladen Duduković rado nam je prepričao što je sve radio u vrijeme izolacije, od koje su najviše profitirala njegova djeca. Napokon im se, priznaje, uspio u miru posvetiti, a osim radu na tijelu, posvetio se i pisanju tekstova za stranicu svoje nove klinike Dklinik. Otkrio nam je i omiljenu slasticu te još nekoliko sočnih detalja iz svog života…

Koje stvari radite u karanteni, za koje prije niste imali vremena?

Posvetio sam se dosta sebi, posvetio sam se svom tijelu, dosta treniram, više nego uobičajeno, ali mislim da su od cijele situacije najviše profitirali klinci.

Oni su prije imali puno svojih obveza koje im, naravno, fale, a sad im to vrijeme ispunjavamo mi: stalno smo s  njima u pokretu, u sportu, u prirodi, i u principu mislim da provode stvarno kvalitetno vrijeme unatoč cijeloj ovoj situaciji.

Pokušavam još završiti i novu internet-stranicu za svoju novu kliniku Dklinik, tako da pišem tekstove svaki dan.

Pazite li na prehranu, što je za vas „zabranjeno voće“?

Pa već neko vrijeme – možda šest mjeseci – sam na intermitted fastingu, znači hranim se i ne hranim u intervalima 16-8 sati, što mi savršeno odgovara. Mislim da na taj način savršeno kontroliram količinu hrane koju unosim, uz fizičku aktivnost, tako da zabranjenog voća u stvari nema. Priuštim si apsolutno sve što želim.

Omiljeni kolač i slastičarnica?

Što se sladoleda tiče, obožavam Cukerajev sladoled, a od torti – Lenkinu orahnjaču iz Torte i to.

S kolegom, dr. Hrvojem Kisićem, u klinici Dklinik

Kako i kada vježbate? Pokažite nam vježbu koja vam posebno dobro ide…

Od tjelovježbe najviše volim trčanje. To je vrijeme koje provodim sam sa sobom, i koje bi mi povremeno falilo, tako da sad imam puno vremena za to. Od drugih oblika treninga doma radim sklekove, trbušnjake, možda malo zgibove, i to je sve. Teretana mi posebno ne fali, nikad nisam ni volio ići u nju. Od vježbi koje izvodim nemam neku specijalnu, pokazat ću vam radije (pokazuje biceps) kako doktor može biti jak bez ijednog odlaska u teretanu. (ostatak, smije se, pogledajte na Instagram profilu).

Pokažite nam koje kreme za lice koristite i koji vam je omiljeni parfem?

Već sam rekao u prethodnim intervjuima da volim kreme Kiehl’s i Biotherm, koje sam obje potrošio. A kako dućani ne rade, posudio sam kreme od supruge: imam Biologique Recherche Metamorfic i kremu za konture oko očiju s biofiksinom.

To me zadovoljava u potpunosti zasad. Parfem? Frederic Malle.

Više od mjesec dana nisu nam dostupni ni fileri niti botox. Bojite li se navale pacijentica čim izađemo iz karantene? Imate li već pozive za listu čekanja?

Kao što znamo, i botoks i fileri pomažu ljudima da izgledaju bolje. Izgled je definitivno nešto što podiže samopouzdanje tako da nakon ove krize definitivno očekujem dosta posjeta, barem s tog aspekta. Dobivam puno upita, odgovaram na sve putem maila, putem whatsappa, telefonskih poziva, radimo neke preliminarne liste. Mislim da stvari sada polako dolaze u red i da ćemo vrlo brzo otvoriti.

Koji vam je zahvat najveći izazov?

Odgovorio bih drugačije: rekao bih da mi je svaki pacijent novi izazov, izazov mi je zadovoljstvo klijenta. Odnosno, pronaći zajednički cilj, uskladiti njegova očekivanja i svoje mogućnosti.

I to su stvari na koje se koncentriram, stvari koje sam naučio raditi i mislim da ih radim dovoljno dobro. U principu ne vidim poseban izazov u bilo kojem zahvatu koji izvodim. Njih jednostavno savladaš ili ne savladaš, a ja ih odrađujem – barem se tako osjećam – s lakoćom. Nemam problem ni s jednim od njih.

Koja glumica od 50+ prema vašem mišljenju izgleda savršeno?

158275, Actress Halle Berry arrives at the Tiffany And Co. Celebrates Unveiling Of Renovated Beverly Hills Store at Tiffany & Co. Beverly Hills, California - Thursday October 13, 2016. © Joe Sutter, PacificCoastNews. Los Angeles Office (PCN): +1 310.822.0419 UK Office (Photoshot): +44 (0) 20 7421 6000 sales@pacificcoastnews.com, Image: 302817024, License: Rights-managed, Restrictions: JFY1, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news

Moram priznati da sam promatrao neke druge generacije, ali ajmo reći da mi se od ovih 50 + najviše sviđa kako izgleda Halle Berry – zbog savršenog tijela i odlične kože te jako lijepih crta lica. A od modela – Cindy Crawford definitivno. To su dvije žene koje su meni zgodne.

Koji vam glumac dobro izgleda?

Od glumaca ne mogu sad komentirati koji dobro izgleda, ali recimo nisam baš fan onih ljepuškastih likova koji se pojavljuju na dnevnoj sceni.

Isto tako mi ni Brad Pitt kad se pojavio nije bio neka prevelika faca – danas mi je puno veći frajer nego što je bio onda. A danas kad bih birao jednoga koji mi je ok… Možda Bradley Cooper ili takav netko.

Evo, nadam se da sam zadovoljio s odgovorima, i da se vidimo vrlo brze van karantene, u live intervjuu.

Pročitajte još i ...