Dr. sc. Željana Bolanča o uređaju koji zateže lice poput face liftinga

Kad je riječ o top-formi i vitkom, “utegnutom” tijelu, ne treba posebno isticati koliko je važno redovito vježbati i zdravo se hraniti… Međutim, nekada nam treba mala pomoć izvana. Čak je i zvijezda “Očajnih kućanica” Eva Longoria, poznata po isklesanoj figuri i videima na Instagramu u kojima posvećeno vježba u teretani, priznala kako joj pomažu tretmani za učvršćivanje tijela.

Tretman koji obožavaju slavni

Poznata glumica otkrila da se podvrgava Morpheus8 Body tretmanima za zatezanje opuštene kože te za oblikovanje i učvršćivanje tijela. Govoreći o tretmanima, koje toliko obožava da je postala ambasadorica brenda, 47-godišnja Eva je izjavila je: “Živim aktivnim stilom života i apsolutno brinem o svom tijelu, no nakon rođenja sina primijetila sam fizičke promjene koje nisam mogla riješiti redovnom rutinom i prehranom. Odlučila sam se za tretmane i obožavam rezultate.”

Eva Longoria nije jedina, među ljubiteljicama uređaja Morpheus8 su i Kim Kardashian, Amanda Holden i Lindsay Lohan.  O čemu je riječ, na kojemu principu radi, kakav je postupak i kakvi su rezultati, pitali smo našu dr. sc. Željanu Bolanču, poznatu dermatovenerologinju i vlasnicu Poliklinike Bolanča.

Što je zapravo Morpheus8?

“Morpheus8 je najnovija i najbolja inovativna tehnologija koja kombinira tehnologiju microneedlinga i radiofrekvencije. Uređaj isporučuje muli-polarnu energiju radiofrekvencije na više slojeva kože i potkožnog masnog tkiva. Sama tehnologija se naziva SARD (eng. subdermal adipose remodeling device) i omogućava nam da prvi put remodeliramo lice i oblikujemo tijelo na minimalno invazivan način s maksimalnim učinkom”, objašnjava dr. Bolanča.  

Victoria’s Secret

Tretman daje ujednačene rezultate za sve tipove kože bez stvaranja toplinskog oštećenja dermisa i time se značajno smanjuje rizik nastanka postupalnih hiperpigmentacija, što je i nuspojava nekih tehnika obnavljanja kože, i to ga činim sigurnim za gotovo sve tipove kože. Kako kaže dr. Bolanča, postoji nekoliko vrsta nastavaka i dužina iglica i stoga se može individualizirati tretman ovisno o tome na koju problematiku se želim djelovati. 

Savršen za vrat i podbradak

“Iglice dubine 1 i 2 mm potiču snažno stvaranje kolagena i koriste se za poboljšanje kvalitete kože, uklanjanja bora i  smanjivanja pora. Iglice dužine 3 i 4 mm djeluju na snažno poticanje kolagena, ali i zatezanja lica, a iglice dužine 4 mm mogu djelovati na remodeliranje masti i koriste se kod uklanjanja podbratka”, kaže liječnica.

Upravo zbog mogućnosti snažnog djelovanja na podbradak i poticanja sinteze kolagena, Morpheus8 daje fantastične rezultate kad je riječ o vratu i sjajan je izbor upravo za tu regiju. Što se tiče lica, Morpheus djeluje na zatezanje kože, liječenje ožiljaka, poboljšava kvalitetu kože, smanjuje pore, uklanja podočnjake… 

Ponavljanje za najbolje rezultate

Morpheus8 je tretman koji treba ponavljati za najbolje rezultate. S obzirom na to da se kolagen stvara nakon mjesec dana, tada se, kaže dr. Željana Bolanča, mogu vidjeti i prvi rezultati, a najbolji rezultat se može vidjeti za 3-6 mjeseci. Ono što je odlično kod ovog tretmana je da rezultati mogu trajati od 3 do 5 godina. 

Vrijeme oporavka je kratko i ovisno o isporučenoj energiji i o tome koji su se slojevi tretirali. Što tretiramo dublje slojeve, vrijeme oporavka je kraće i iznosi od 1 do 5 dana. Osim crvenila i sitnih krastica, prisutan je edem (oteklina) koji može trajati i do 2 tjedna. Edem je izraženiji kod tretiranja podočnjaka i podbratka.

Pročitajte još i ...