Kapsule koje prirodno pomlađuju: novi hit proizvod napokon u Hrvatskoj

Znate li da je pojam probiotici od 2000. do 2013. u Google tražilicu utipkan 4,3 milijuna puta, a u periodu od 2014. do 2018. godine 11,4 milijuna puta? Ove dobre bakterije posebno su popularne postale u kozmetici, a prvi put u Hrvatskoj pojavio se i „hit nad hitovima“ – Skin Youth Biome brenda Advanced Nutrition Programme, probiotik u kapsulama namijenjen zdravom i blistavom tenu. Kod poklonika inovativnih preparata izazvao je ogromno zanimanje i u središte pozornosti doveo pojam – mikrobiom.

Proizvod nije testiran na životinjama, ne sadržava GMO, umjetne boje i nadražujuće tvari, a pakiran je u biorazgradivu i ekološki održivu ambalažu

Svemogući skup

Mikrobiom je skup bakterija, virusa i drugih mikroorganizama prisutnih u ljudskom tijelu, kojih je čak deset puta više nego ostalih stanica pa ih neki znanstvenici tretiraju gotovo kao zasebni organ. U posljednjih deset godina sve je više kliničkih studija koje potvrđuju da poremećaj ravnoteže dobrih i loših bakterija u crijevima može utjecati na pogoršanje brojnih bolesti, poput sindroma policističnih jajnika, dijabetesa i poremećaja u raspoloženju, a uočeno je da čak i žene oboljele od tumora dojki redovito imaju drugačiji mikrobiom…

Revolucionarno otkriće u području skincarea

I premda bakterije na prvu izazivaju negativne konotacije, mikrobiom itekako pozitivno djeluje na organizam. Pridonosi zdravlju probavnog sustava, štiti od alergena iz hrane, proizvodi bitne vitamine (primjerice B2 i K2), snižava krvi tlak, smanjuje rizik od dijabetesa….

Prema medicinskim spoznajama, mikrobiološka ravnoteža itekako utječe i na izgled kože – a upravo se na to oslanja jedinstvena formula preparata Skin Youth Biome, koji se može kupiti u centrima DermaCare.

Nova formula mladolikosti

Najnovija revolucionarna istraživanja britanskog laboratorija Advanced Nutrition Programme otkrila su, naime, da konzumiranjem određenih sojeva probiotika možemo iscijeliti mikrobiom, tj. bakterijsku floru u crijevima, koja potom povoljno djeluje na sve ostale sustave u našem tijelu. A potičući pravilnu apsorpciju hranjivih tvari, regulirajući imunosni sustav te uravnotežujući hormone, holistički pridonosi zdravlju, mladolikosti i ljepoti kože.

Dakle, ovaj dodatak prehrani savršeno zaokružuje svakodnevnu beauty rutinu, a čak se i vizualno odlično uklapa na policu s „fancy“ kremama (ako se ubrajate u kolekcionarke lijepih pakiranja) – jer se u ambalaži krije i divno dizajnirana kutijica namijenjena čuvanju kapsula.

Kako probiotici utječu na kožu

Posebna kombinacija temeljito ispitanih sojeva probiotika kombiniranih s vitaminom C smanjit će upale, potaknuti antioksidacijsko djelovanje i stvaranje kolagena te ubrzati obnavljanje kože. Posebno je to važno ljeti, kada koža često strada pod utjecajem vanjskih „agresora“ kao što su UV zrake i klor iz bazena, česte izloženosti promjenama temperatura zbog boravka u klimatiziranim prostorijama, kombinacije znojenja i sunčanja…

A postoji i proces s kojim se mnoge žene nevoljko suočavaju, a naziva se – starenje. No, od izbjegavanja neizbježnog nema koristi, a brend Advanced Nutrition Programme pobrinuo se da ženama starenje – olakša.

Kako koža stari?

Osim godina i vanjskih čimbenika, koži odmažu i unutarnji faktori: stres, primjerice, povećava razinu kortizola, što uzrokuje poremećaj u metabolizmu šećera i povećava broj upalnih procesa u organizmu… Uz povećan broj slobodnih radikala, to rezultira slabljenjem imuniteta, stanjivanjem epidermisa, smanjenjem broja fibroblasta te gubitkom kolagena i elastina.

A krajnji učinak je naborana i ovješena koža, akne, pa čak i psorijaza i atopijski dermatitis… No, tu u priču „upada“ Skin Youth Biome.

Dugotrajni glow efekt

Taj jedinstveni suplement sadržava četiri znanstveno potvrđena soja aktivnih kultura: Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Pediococcus acidilactici i Lactobacillus reuteri, koji podupiru imunitet, utječu na jačanje kože, povećavaju broj fibroblasta i podržavaju strukturu kolagena i elastina, što rezultira divnim glow efektom za koji možete biti sigurni da nije samo stvar trenutka – jer ste se za kožu pobrinuli dubinski.

Jedna od ispitanica ovako je opisala promjene: u drugom su tjednu mrlje na njezinom licu počele blijedjeti, u trećem je primijetila mnogo bolju hidriranost kože, u četvrtom su tjednu mrlje bile jedva vidljive, dok je u petom kompletan ten bio svjetliji. A spoznaja da ste, osim koži, pomogli cijelom organizmu, svakako pruža dobar osjećaj.

Pročitajte još i ...