Efekt koji transformira čitavo lice: 5 načina na koje možete podići obraze

Estetski tretmani i zahvati odavno su prestali biti tabu, pa ipak neprekidno težimo pronalasku sve jednostavnijih, učinkovitijih i manje invazivnih načina na koje možemo ostvariti svoje estetske zahtjeve.

Primjerice, do prije 10-ak jedini zaista učinkovit način podizanja obraza bio je facelifting, no danas su nam dostupni brojni zahvatim tretmani, uređaji, pa čak i kozmetički proizvodi s kojima možemo vizualno, ali i fizički podići obraze, naglasiti jagodice i postići značajnu transformaciju lica.

Pomladiti zrelije lice ili jednostavno promijeniti njegov oblik

Na podizanje obraza najčešće se odlučuju dame čije je lice s godinama izgubilo volumen, no znakovi starenja nisu jedini razlog za mini „cheek lift“. Visoke, istaknute i zategnute jagodice sve su popularniji trend i među mlađim djevojkama, a popularizaciji ovakvog pojma estetike uvelike su doprinijele i društvene mreže, kao i „selfie“ kultura u čijem su fokusu savršena, pravilna lica s vrlo izraženim konturama.

Dok opuštena bedra, trbuh ili ruke u velikoj mjeri možemo zategnuti tjelovježbom, za lice ne postoje „trbušnjaci“, a opuštanje kože i slabljenje potpornih mišića neizbježna je pojava koja se s godinama događa baš svakoj osobi.

Izraženije konture – trend koji ne silazi s beauty top lista

U trenu kad primijetimo da su nam obrazi počeli „padati“, čini nam se kao da čitavo lice izgleda starije, tužnije i umornije – a ovisno o genetici, životnom stilu, ali i tipu kože, ovaj se proces ponekad počinje događati i kod mlađih djevojaka.

S obzirom na rastući trend minimalističkog makeupa, do izražaja sve više dolazi pravilnost i struktura u crtama lica – pravilna čeljust, visoki obrazi i napeta koža najbolja su „šminka“ koju možete nositi.

Nova generacija kozmetike s efektom liftinga

Iako se dermatolozi i estetičari slažu kako od kreme ne možemo očekivati efekt kirurškog liftinga, današnji su dermokozmetički laboratoriji toliko napredovali da su formule koje iz njih izlaze na granici nevjerojatnog – u vrhunskim se anti-age proizvodima nalaze sastojci koji blago zatežu gornji sloj kože, a licu daju privid liftinga.

Za one koji se na dermatološke estetske tretmane još nisu odlučili ili pak žele tek na jednu večer isprobati efekt liftinga na obrazima, u pomoć dolaze najmoderniji kozmetički preparati. Posljednjih su godina posebno popularni serumi s lifting efektom, razvijena u suradnji s dermatolozima, koja odmah nakon nanošenja djeluje poput mini liftinga.

Osim što će koži dopremiti sastojke namijenjene smanjenju bora i učvršćivanju kože, njihova će tekstura doprinijeti efektu površinskog zatezanja i zaglađivanja tena – a jedan od najsnažnijih seruma te vrste dolazi nam iz Lancômea.

 

Rénergie Multi-Lift sadrži dva proizvoda – bogatu i hranjivu kremu čija tekstura odgovara umornoj koži kojoj je potrebna dubinska njega te laganiju i prozračniju formulu Rénergie Multi-Lift Ultra Fluida, čiji iznimno lagana tekstura osigurava lifting efekt uz potpuno “bestežinski” osjećaj na licu.

“Svemogući“ hijaluron neinvazivno diže obraze i ističe jagodice

Fileri hijaluronske kiseline izvan su svake konkurencije kad je u pitanju nadoknada volumena – njima je danas moguće popuniti usne, podići obrve, izravnati neravnine na nosu, istaknuti liniju čeljusti, ali i vidno podići obraze i istaknuti jagodice.

Renomirani brandovi filera poput Restylanea siguran su izbor bez straha od „zgrušnjavanja“ materijala ili sličnih negativnih posljedica, a za jagodice će idealan biti Volyme filer.

Preciznom aplikacijom ovog iznimno popularnog proizvoda obrazima se vraća davno izgubljen volumen, a sitni nabori na koži postaju zaglađeni i zategnuti – time se postiže efekt liftinga čitavog gornjeg dijela lica, iako je tretiran samo manji dio obraza.

Ultrazvučno rješenje za brze rezultate bez oporavka

Uređaji za oblikovanje lica i tijela najveća su prekretnica u svijetu estetike u posljednje vrijeme – a posebno nas oduševljavaju oni koji u vrlo kratkom roku mogu vidno pomladiti lice, zategnuti kožu i umanjiti znakove starenja.

Jedan od takvih je Renew Lift – revolucionarni uređaj koji lice osvježava, pomlađuje i podiže zahvaljujući mikro i makro fokusiranom ultrazvuku visokog intenziteta.

Ovaj će neinvazivni tretman doprijeti ispod kože, u SMAS tkivo, koje se nekada moglo tretirati isključivo operativnom zahvatom. Djelujući na duboke strukture pogođene starenjem, Renew Lift će zategnuti kožu i istaknuti konture obraza, bez oštećenja površinskog sloja kože.

Lipofiling – vlastitim masnim tkivom do punih, mladenačkih obraza

Popunjavanje područja koja su s godinama izgubila volumen moguće je ostvariti i bez filera – jeste li čuli za lipofiling? Vlastito masno tkivo moguće je iskoristiti za potpuno preoblikovanje lica, ali i aktiviranje prirodnih regeneracijskih procesa u koži.

Transferiranjem masnog tkiva pacijenta moguće je popuniti, poravnati i zagladiti nepravilnosti i neravnine na čitavom licu,  no najčešće se koristi upravo za naglašavanje obraza i jagodica. U ovom se postupku masno tkivo pacijenta uzima liposukcijom te se transferira na željena područja, a rezultati su izrazito prirodni.

Kada se ipak odlučiti na klasični lifting?

Srećom, danas su nam dostupne brojne neinvazivne i minimalno invazivne opcije s kojima je operativni facelifting moguće izbjeći ili bar značajno odgoditi, no ponekad je upravo ta opcija najbolja. Liječnici tvrde da će žene koje su kožu redovito njegovale i s godinama pravovremeno djelovale na smanjenje znakova starenja, puno kasnije primijetiti duboke bore i potpuno opušteno lice koje bi zahtijevalo facelifting, no u nekom trenu neinvazivne opcije prestaju biti dovoljne.

Damama kojima je potrebno drastično podizanje lica, zatezanje opuštene kože, ali i podizanje potkožnih, dubljih tkiva, najbolje će rješenje biti kirurški lifting – a izvrsna je vijest da se možete odlučiti i na „mini lifting“ kojim se ciljano zateže samo određeni dio lica – poput obraza i ostatka srednjeg dijela lica.

Pročitajte još i ...