Dermatolozi su se složili: ovaj je serum “jednostavno najbolji”

Često smo skloni uspoređivati sastojke kozmetičkih proizvoda i čuditi se zašto su cijene različite, a sastojci – (gotovo) identični. Netko bi mogao postaviti i ovakvo pitanje: kako to da su tvari koje neke kreme ili serumi sadrže iste, a učinak proizvoda – i ne baš?

Formula je ta koja, među ostalim, čini razliku – dakle, način na koji se ti sastojci kombiniraju. Jesu li spojeni s tvarima s kojima se međusobno savršeno nadopunjuju kako bi u tom spoju optimalno funkcionirale? Dok se neke skincare kombinacije nikako ne preporučuju, druge su pak stvorene da bi funkcionirale u sinergiji, a među najboljim primjerima svakako su vitamin C i ferulična kiselina.

Dva aduta u jednoj bočici

Kombinacija ovih snažnih antioksidansa poboljšava njihovo djelovanje: naime, ferulična je kiselina jedna od rijetkih tvari koja pomaže stabilizirati vitamin C kako bi njegova učinkovitost bila još veća. Ovu kombinaciju sastojaka beauty insajderice već godinama same nanose, no nije li lakše kad sve imamo – u jednoj bočici?

Tim renomiranog španjolskog branda Endocare bio je istog mišljenja pa je kreirao C Ferulic Edafence formulu, koju danas u svom neseseru imaju brojne poklonice sofisticirane kozmetike. Zašto su se odlučili baš za antioksidanse? Jer su oni osnova anti-age njege i ublažavaju posljedice stanja u koje organizam često zapadne, a to je oksidativni stres.

Što je oksidativni stres?

Oksidativni stres stanje je koje se u organizmu javlja kod povećane produkcije slobodnih radikala i smanjene sposobnosti organizma za njihovu neutralizaciju. Ova je pojava normalna i usko povezana s procesima starenja, no dođe li do potpunog otkazivanja prirodnih mehanizama obrane, tijelo ulazi u stanje visokog rizika za nastanak različitih poremećaja i bolesti te mu stoga trebaju – antioksidansi.

Kad pomislimo na antioksidanse, većini poklonika kozmetike na um padne vitamin C, koji je i najpopularniji. Osim što je vrlo važan za zdravlje cijelog organizma, njegovi su benefiti za ljepotu kože neizmjerni. Premda se nalazi u voću i povrću, hranom se ne unosi u dovoljnim količinama pa ga treba nadoknaditi kvalitetnim dodacima prehrani i – kad je riječ o koži – topikalnim preparatima koji ga sadrže.

Kao antioksidans ima važnu ulogu u sintezi kolagena, što je najvažniji korak u misiji zvanoj anti-ageing – a brojna istraživanja pokazuju da može znatno ublažiti i smanjiti fotooštećenja kože nastala pod utjecajem UV zraka.

Iako nije jedini antioksidans, svakako je jedan od najjačih, a njegove su sposobnosti toliko snažne da se učinkovitost formula danas mjeri prema postotku vitamina C – iz tog je razloga Endocare C Ferulic Edafence toliko popularan.

Zašto je Formula Endocare C Ferulic Edafence toliko iznimna?

Premda ova bočica krije čak deset posto čistog vitamina C, poanta ipak nije samo u snazi – za vitamin C iznimno je bitna i stabilnost, a toga je tim brenda Endocare bio itekako svjestan.

Jer, na tržište nisu lansirali samo jednu od najviših koncentracija vitamina C, već i jednu od najpametnije osmišljenih formula: spojivši Ethyl askorbinsku kiselinu s feruličnom kiselinom, vitaminu C osiguran je veći fotoprotektivni kapacitet i – što je još važnije – najslabija točka vitamina C, njegova kemijska stabilnost, dodatkom ferulične kiseline znatno je povećana.

Koji su još benefiti ove moćne kombinacije? Čuvajući stanice od oštećenja, djeluje preventivno kad je riječ o pojavi vidljivih znakova starenja na koži. Izvrsni učinak pokazuje i kod tretiranja sivog i umornog tena, kojem Endocare C Ferulic Edafence vraća prirodni sjaj posvjetljujući i osvježavajući ten.

Patentirani sastojak kliničke snage

Zahvaljujući niskoj molekularnoj težini, Ethyl askorbinska kiselina s lakoćom se upija u kožu, gdje se pretvara u čisti vitamin C i djeluje na dermalnu regeneraciju, čvrstoću i elastičnost kože te na smanjenje vidljivosti bora i oštećenja. Sadrži i inovativni kompleks protiv štetnog utjecaja zagađenog gradskog zraka: patentirani sastojak kliničke snage – EDAFENCE® 1% –  potječe od ekstrakta biljke Deschampsia antarctica, koja dokazano djeluje kao zaštita od onečišćenja iz okoliša.

Ima još? Naravno! I SCA® tehnologija jedan je od aduta Endocare C Ferulic Edafence formule. Riječ je o tehnologiji baziranoj na faktorima rasta iz sluzi puža Cryptomphalus aspersa, koja je jedan od najjačih stimulatora prirodnih mehanizama regeneracije kože. Ovaj je sastojak savršena nadopuna visokokoncentriranom vitaminu C i feruličnoj kiselini, a nadomještanjem komponenata koje su oštećene vanjskim utjecajima, direktno povećava aktivnost faktora rasta.

Dakle, u rukama napokon imate proizvod koji se zaista oslanja na prirodne sposobnosti kože, potičući ih najsnažnijim aktivnim sastojcima na tržištu. Nije stoga čudo da je Endocare C Ferulic Edafence na natječaju Estetica Premium Product 2020 – tijekom kojeg je deset renomiranih hrvatskih dermatologa biralo najbolje proizvode u raznim kategorijama – osvojio prvo mjesto u kategoriji u kojoj je konkurencija bila najjača – među serumima.

“Ovaj odličan antioksidans moj je favorit, jer se iz dana u dan uistinu i vidi njegovo djelovanje na poboljšanje svih aspekata kože. Sinergijsko anti-aging djelovanje. Simply the best”, rekla je jedna od uvaženih članica žirija dr. Nevia Delalle.

Proizvod uvoznika Humed pharma d.o.o. dostupan je u Ljekarnama Lukačin, Ljekarnama Vaša zdravlje, Ljekarnama Sv. Kuzma i Damjan te u ostalim bolje opskrbljenim ljekarnama.

Pročitajte još i ...