ESTETICA DEMIK 2022

Prijavite se na stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem ESTETICA DEMIK


Ispunjavanjem ovog upitnika, registrirate se kao posjetitelji stručnog skupa ESTETICA DEMIK 2022. Nakon prijave, na svoju mail adresu dobit ćete bar kod koji je zapravo ulaznica na skup.

Svaki bar kod skenirat će se na ulazu – možete ga ili isprintati ili pokazati na mobilnom uređaju (ako ga pokazujete putem mobitela, ljubazno molimo da pripremite bar kod i svjetlost zaslona povećate na najjaču razinu kako bi se kod mogao očitati).

Ulaz/kotizacija se NE naplaćuje!

U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na mia@estetica.hr ili na mobitel +385 95 914 58 76

Ovaj stručni skup namijenjen je isključivo doktorima medicine i stomatologije.

PROGRAM ESTETICA DEMIK 2022

09:55 - 10:00 OTVORENJE STRUČNOG SKUPA
10:00 - 10:20 MARKETING U ORDINACIJAMA
Digitalna transformacija najbrže je rastući fenomen koji današnje društvo poznaje. Na Googleu se danas mjesečno odvija više od 30 milijardi pretraživanja, a na društvenim mrežama aktivno je više od 4 milijarde profila. Nevjerojatnu brzinu rasta digitalnih kanala najbolje dočarava usporedba s tradicionalnim medijima. Primjerice – za doseg do 50 milijuna korisnika, radiju je trebalo 38, televiziji 13, Internetu 4, iPodu 3, Facebooku samo 2 godine, a Instagramu čak i manje – oko 19 mjeseci. S obzirom na ove podatke, digitalno oglašavanje i izgradnja online zajednice postali su ne samo opcija, već i temelj uspješne marketinške kampanje – digitalni marketing preuzeo je vodstvo u promociji proizvoda i usluga nad konvencionalnim oglašavanjem kao što su TV, radio i novine.

Predavanje MARKETING U ORDINACIJAMA održat će Ina Stupalo, marketinška stručnjakinja za društvene mreže, a donijet će odgovore na pitanja: Kako napraviti i voditi profesionalni Instagram profil? Je li potrebno platiti promociju na Instagram i Facebook profilima i što nam to donosi? Kako oglašavati na društvenim mrežama i koliko novca je potrebno uložiti? Liječnički savjeti preko WhatsAppa i treba li ih prakticirati? Kako voditi društvene mreže ako ste one-man-band? Što nam donosi rad s marketinškom agencijom?

10:25 - 10:35 DR.JEANNETTE GJURIĆ: INTEGRATIVNA MEDICINA S FOKUSOM NA PREVENTIVNU MEDICINU: SPRJEČAVANJE STARENJA
Integrativna medicina relativno je novi pojam u zdravstvenoj skrbi, a naglašava sinergiju konvencionalne i komplementarne medicine. Utemeljena je na znanstvenim dokazima kroz istraživanja o sigurnosti i učinkovitosti, a u njenoj je srži cjelovit pristup pacijentu s ciljem rješavanja aktualnih tegoba, ali i prevencije budućih. Integrativna medicina u kontekstu sprječavanja starenja oslanja se na poticanje prirodnih sposobnosti tijela te korištenje prirodnih i minimalno invazivnih metoda, uzimajući u obzir ne samo fizičko, već i psihološko i duševno stanje kao cjelinu.

Dr. Jeannette Gjurić, vlasnica holističkog centra Koncept pet elemenata, specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine održat će predavanje o Integrativnoj medicini s fokusom na preventivnu medicinu u kontekstu sprječavanja starenja, kao uvod u panel diskusiju.

10:35 - 11:15 PANEL DISKUSIJA: KONCEPT LJEPOTE KOJA DOLAZI IZNUTRA, KAO POLAZNA TOČKA U ANTI-AGEU
Viđenje ljepote subjektivan je koncept, baš kao i borba protiv starenja. Pogled na anti-ageing iznutra zauzima stajalište u kojem jednako važnu ulogu igraju uravnotežena prehrana i suplementacija, fizička aktivnost, prevencija zdravstvenih problema i postupci koje primjenjujemo kako bi na ljepotu kože djelovali iznutra. Polazna točka anti-ageinga postaje promjena u životnom stilu, jer starenje možda nije moguće zaustaviti, ali ga svakako možemo usporiti. Panel diskusiju o konceptu ljepote koja dolazi iznutra kao polaznoj točki anti-ageinga moderirat će dr. Jeannette Gjurić.

MODERATORICA PANEL DISKUSIJE: DR.JEANNETTE GJURIĆ
Sudionici panel diskusije:
dr. Josip Zekić, spec. dermatovenerologije
Claudia Weinberger, mag. pharm.
Ivana Barišić, mag. nutr.
Izv. prof. dr.sc. Marija Buljan, spec. dermatologije i venerologije, subspec. dermatoloske onkologije

11:20 - 11:35 DR. JAKOV JURČEVIĆ: TRENDOVI U KOZMETIČKIM SASTOJCIMA
Znanstvena istraživanja, tehnološki napredna rješenja i inovativni, kompleksni, često i patentirani sastojci postali su temelj skincare industrije, a iznimna educiranost današnjih kupaca samo je doprinijela podizanju kvalitete sastojaka u kozmetičkim proizvodima. Predavanje o trendovima u polju kozmetičkih sastojaka održat će dr. Jakov Jurčević iz Poliklinike Duduković, estetski liječnik čija je glavna preokupacija zdravlje i ljepota kože – što savršeno dopunjava činjenica da je vrsni poznavatelj i pasionirani ljubitelj vrhunske kozmetike. Neka od pitanja na koja će dr. Jakov Jurčević odgovoriti su: Što je proslavilo niacinamid i zašto su svi odjednom ludi za njim? Što je lakonski sastav i zašto mu se okrenuo sve veći broj brendova? Koji su to indie brendovi? Što je skip care, a što je clean beauty?
11:40 – 11:50 DR. NEVIA DELALLE, SPEC. DERMATOVENEROLOGIJE: ...AND JUST LIKE THAT...RETINOL
11:55 - 12:30 PAUZA
12:30 - 13:10 PANEL DISKUSIJA: LIJEČNICI I LJEKARNICI VS BEAUTY INFLUENCERI
Sve veći interes i osviještenost korisnika kozmetike o sastavu i djelovanju pojedinih aktivnih sastojaka i kozmetičkih preparata, kao i brzi doseg do informacija putem društvenih mreža, doveli su do ekspanzije beauty influencera koji svakodnevno recenziraju, promoviraju i komentiraju proizvode za njegu i zdravlje kože. Brendovi teže približiti se kupcima kroz suradnju s influencerima, koje konzumenti vide kao obične ljude koji im pomažu u odabiru proizvoda, no kad su u pitanju zdravstvene teme – bi li glavnu riječ trebali voditi liječnici i ljekarnici? Mogu li influenceri adekvatno popratiti tržište kozmetologije, u kojem se svakodnevno pojavljuju inovacije, nove tehnologije, patenti i smjernice za korištenje? Trebamo li o potrebama i stanju kože razgovarati s liječnikom ili ljekarnikom prije nego poslušamo savjet influencera? Mogu li se njihove uloge nadopunjavati i kome u konačnici kupci trebaju i mogu vjerovati? Panel diskusiju o ulozi liječnika i ljekarnika nasuprot beauty influencera moderirat će influencerica Jana Fabijanić.

MODERATORICA PANEL DISKUSIJE: JANA FABIJANIĆ
Sudionici panel diskusije:
Magdalena Ivić, studentica medicine i beauty influencerica, osnivačica profila Skinlosophy
Bojana Janjanin, mag. pharm. i influencerica
Dr. Dora Madiraca, spec. dermatovenerologije
Dr. Nikola Milojević, estetski liječnik

13:15 - 13:30 DR. SC. ŽELJANA BOLANČA: PROMJENE NA KOŽI U MENOPAUZI
Ulazak u menopauzu posljedica je pada funkcije jajnika, a time i pada proizvodnje glavnih spolnih hormona žene – estrogena i progesterona. Ovaj proces sa sobom nosi brojne fiziološke promjene koje naizgled nisu povezane s reproduktivnim sustavom – jer razine hormona utječu na čitav organizam i sve njegove sustave. Kod nekih se žena može pojaviti već krajem 30-ih, dok kod drugih žena nastupa tek sredinom 50-ih, no menopauza mnogim ženama znatno utječe na kvalitetu kože i kose – zbog pada razine hormona.

Dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije održat će predavanje i otkriti što se točno događa s tijelom u menopauzi i kako se te promjene mogu odraziti na stanje kože i vanjski izgled?

13:35 – 13:45 NEOVADIOL – KOMPLETNA NJEGA ZA KOŽU U MENOPAUZI, predavač Sara Laura Sancin, univ.mag.pharm., spec. dermatofarmacije i kozmetologije
13:50 - 14:10 CLAUDIA WEINBERGER, MAG. PHARM: KAKO MIKROBIOM UTJEČE NA IZGLED KOŽE?
Osim imuniteta i mehaničke barijere, koji trebaju funkcionirati kako bi koža bila zaštićena, lijepa i zdrava, znanost je u središte pozornosti dovela i mikrobiom – sustav svih mikroorganizama koji žive na koži i u koži. Smatra se kako upravo mikrobiom ima ključnu ulogu u sprječavanju poremećaja ravnoteže kože, kao i u obrani od vanjskih agresora poput ultraljubičastog zračenja, čestica zagađenja i drugih štetnih utjecaja.

Mag. pharm. Claudia Weinberger donijet će nam odgovore na pitanja Kako otkriti da je ravnoteža mikrobioma narušena, kako mikrobiom utječe na zdravlje i izgled kože te možemo li ga obnoviti?

14:15 - 15:05 PANEL DISKUSIJA: BUDUĆNOST ESTETIKE I ESTETSKE MEDICINE - KOLIKO NAS DOTIČU SVJETSKI TRENDOVI
Medicina je jedna od onih znanosti koja se svakim danom sve brže razvija – a kad je u pitanju estetika, taj je napredak još vidljiviji. Sofisticirane metode estetske medicine i kirurgije donijele su nove mogućnosti pomlađivanja, a ono što se nekada činilo nezamislivim, danas je postalo dio svakodnevnog uljepšavanja. No, svakodnevno svjedočimo činjenici da estetski tretmani nisu dosegli svoj vrhunac i da nas očekuju još inovativnije metode i pristupi u pomlađivanju. Koliko se svjetski trendovi odražavaju na Hrvatsku i regiju?

Koji su noviteti vidljivi, koje tehnike dobivaju sve veći zamah, je li došlo do promjena u željama pacijenata u skladu sa svjetskim trendovima? Kako izgleda budućnost estetike, što možemo očekivati u narednih desetak godina? Panel diskusiju o budućnosti estetike i estetske medicine te utjecaju svjetskih trendova na hrvatske liječnika moderirat će dr. sc. Mladen Duduković.

MODERATOR PANEL DISKUSIJE: MLADEN DUDUKOVIĆ
Sudionici panel diskusije:
Dr. Anđela Prolić Prim.
dr. sc. Zoran Veir
Dr. Tomica Bagatin
Dr. Nikola Milojević
Dr. sc. Željana Bolanča
Dr. Saida Rezaković

15:05 - 15:40 PAUZA
15:40 – 15:50 SPONZORIRANO PREDAVANJE BIODERMA Dr. Jakov Jurčević: Zacjeljivanje kože nakon oštećenja i estetskih tretmana
15:50 - 16:10 PRIM. DOC. DR. SC. ZORAN VEIR: INDIKACIJE ZA KONTURIRANJE TIJELA UZ POMOĆ FILERA LOVE-UP
16:15 - 16:35 MAG. PSYCH. LEA MARIČIĆ: PSIHOLOŠKI ASPEKTI ESTETSKIH KOREKCIJA
Imajući na umu da estetske korekcije na licu i tijelu, osim fizičkih, nose i značajne psihološke učinke na pojedinca, ne možemo se ne zapitati – kako promjene u izgledu utječu na samopouzdanje i sliku o sebi te je li legitimno potražiti pomoć estetskog liječnika kako bismo vratili samopouzdanje? Naglasak na idealu mladosti može dovesti do smanjene razine samopouzdanja, povišene razine stresa i tjeskobe, ali i do osjećaja nepoželjnosti i odvojenosti od vlastitog tijela. Osjećamo li anksioznost kad razmišljamo o starenju – i nose li estetski zahvati uvijek i psihološku komponentu? Što ako nam je za povrat samopouzdanja potreban neki estetski zahvat? Je li legitimno podvrgnuti se nekom zahvatu ako će nam on donijeti psihološke i emocionalne benefite?

O psihološkim aspektima estetskih korekcija predavanje će održati mag. psych. Lea Maričić, klinička psihologinja NZJZ dr. Andrija Štampar.

16:40 - 17:00 DR. SC. JELENA MEŠTROVIĆ ŠTEFEKOV: UTJECAJ STRESA NA ZDRAVLJE I IZGLED KOŽE
Izloženost stresu povezujemo s mnogim zdravstvenim tegobama, a među prvima primjećuju se one kožne. Ako je koža lica ogledalo zdravlja, možemo li akumulaciju stresa vidjeti u obliku kožnih problema? Znamo da ljudsko tijelo pod utjecajem stresa pokreće brojne procese te luči tvari koje mogu znatno naštetiti koži. Za koje sve probleme kože možemo krivca pronaći u stresnom načinu života? Možemo li smanjenjem stresa doprinijeti i sporijem nastanku znakova starenja? Kako moderna anti-age medicina vidi utjecaj stresa na kožu i što možemo učiniti kako bismo umanjili njegove negativne efekte?

Predavanje o utjecaju stresa na zdravlje i izgled kože održat će dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov.

17:05 - 17:25 DR. SAIDA REZAKOVIĆ: HIPERPIGMENTACIJA - SIMPTOMI, UZROCI, RJEŠENJA
Više od 200 milijuna žena širom svijeta pati od poremećaja pigmentacija kože. Iako su o uzrocima njihova nastanka provedena brojna istraživanja, prevencija nastanka hiperpigmentacija i dalje je jedan od najvećih estetskih i problema. Najčešće se javljaju na izloženim dijelovima tijela, a mogu se razviti u različitim oblicima, veličinama i nijansama. Kako prepoznati hiperpigmentacije ovisno o uzroku nastanka, koje simptome pratiti, kako spriječiti pogoršanje, a kako korigirati postojeće mrlje? Koja su rješenje učinkovita u modernoj dermatološkoj praksi i što ponuditi pacijentima kao optimalno rješenje?

Predavanje o uzrocima, simptomima i rješenjima za hiperpigmentacije održat će prim. dr. sc. Ružica Jurakić Tončić, spec. dermatovenerologije.

17:30 – 17:45 SPONZORIRANO PREDAVANJE DUCRAY
Dr. Maja Kovačević: Kako pomoći osobama s kroničnim ispadanjem kose?
Ivana Burulic: NEOPTIDE EXPERT – NOVO RJEŠENJE IZ LABORATORIJA DUCRAY
17:50 – 18:15 SPONZORIRANO PREDAVANJE NOVO NORDISK
18:15 - 18:30 SPONZORIRANO PREDAVANJE INDIBA® - PRIM. DOC. DR. SC. ZORAN VEIR: TERAPIJA I NEINVAZIVNO POMLAĐIVANJEM INDIBOM
18:30 ZATVARANJE ESTETICA DEMIK STRUČNOG SKUPA

Ulaz je dopušten isključivo doktorima medicine i dentalne medicine, farmaceutima te partnerima i predavačima na kongresu Estetica Demik.

Pročitajte još i ...