Plastični kirurg za kojega su se otimale sve klinike

Dr. Hrvoje Kisić jedan je od najtraženijih zagrebačkih plastičnih kirurga. Rođen je 1984. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizirao je opću kirurgiju, a potom je završio i subspecijalizaciju iz plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi, s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke.

Osim iznimnog zadovoljstva pacijenata, dr. Kisić uživa i veliko povjerenje kolega – mnogi od njih smatraju ga jednim od najperspektivnijih kirurga mlađe generacije. Izniman talent i posvećen pristup svakako ga svrstavaju među najbolje hrvatske kirurge za grudi.

Odlazak s Rebra

Stoga je u zagrebačkim liječničkim krugovima prilično snažno odjeknula vijest da je dr. Hrvoje Kisić napustio KBC Zagreb kako bi se posve posvetio radu u Poliklinici Duduković & Kisić koju je pokrenuo zajedno s partnerom, dr. sc. Mladenom Dudukovićem.

Bio je to i povod za naš razgovor s dr. Kisićem, a prije svega, zanimalo nas je što je utjecalo na njegovu odluku da napusti KBC Rebro.

“Za mene prelazak u privatni sektor znači da se mogu fokusirati isključivo na estetsku kirurgiju te na nove izazove koja ona donosi. Pacijentima sam i prije bio maksimalno posvećen, ali sada kada smo moj partner dr. Duduković i ja isključivo u privatnom sektoru, dodatno smo motivirani da im pružimo najbolju moguću uslugu”, rekao je dr. Kisić.

Dodao je kako je jako teško usporediti ta dva sustava s obzirom na različitu strukturu pacijenata.

“U bolnicu dolaze pacijenti s teškim bolestima koji od vas očekuju da ih izliječite u svojim mogućnostima, dok klijenti koji dolaze u privatnu polikliniku točno znaju što žele i očekuju vrhunske rezultate. Razina usluge s liječničke strane je u oba sustava podjednaka – na vrhunskoj razini. Znatno se razlikuje samo spektar zahvata”.

Za svoju donedavnu kuću – KBC Zagreb reći će da je to mjesto gdje je naučio plastičnu kirurgiju te da će ga uvijek pamtiti po dobrom odnosu s kolegama i pacijentima.

“Moram priznati da nije lako uskladiti obiteljske i poslovne obveze te se uz to usavršiti u estetskoj kirurgiji. Čovjek se jednom u karijeri mora odlučiti želi li se potpuno posvetiti estetici ili raditi po malo od svega. Ja sam izabrao ono prvo i odlično se osjećam”, otkrio nam je dr. Hrvoje Kisić.

Povećanje i konturiranje stražnijce – najnoviji svjetski trend

U svome se svakodnevnom poslu najviše bavi područjem kirurgije dojke, zatim konturiranjem tijela te kirurškim pomlađivanjem lica. Zbog značajnog porasta interesa za zahvatima povećanja i konturiranja stražnjice, u budućnosti se želi posvetiti upravo toj vrsti zahvata, a Poliklinika Duduković & Kisić, kaže, spremna je pratiti svjetske trendove i u tom području.

Na pitanje postoji li dio njegove karijere na koji je posebno ponosan, dr. Kisić navodi rezultate iz područja mikrokirurgije i replantacijske kirurgije koje smatra posebno zahtjevnim i izazovnim dijelom plastične kirurgije.

“Imao sam sreće biti dio tima vrhunskih kolega koji se time uspješno bave i na tome sam zahvalan. U privatnom sektoru sam ponosan na rezultate koje dr. Duduković i ja postižemo pri operacijama augmentacije mastopeksije grudi, jednoj od najkompleksnijih estetskih operacija grudi, gdje se uz povećanje implantatom, grudi u istom aktu i podižu. Tu su i revizijske operacije grudi koje su zahtjevnije od primarnih augmentacija kao i korekcije asimetrije. Upravo na primjerima te tri indikacije u estetskoj kirurgiji grudi može se vidjeti razliku izmedu kirurga koji su 100% u tome i koji to nisu”, pojasnio je naš sugovornik.

Hrvatska estetska kirurgija u korak sa svjetskom

Dr. Kisića smo zamolili i da s nama podijeli svoje viđenje estetske kirurgije u Hrvatskoj danas.

“Smatram da estetska kirurgija u Hrvatskoj u korak prati svjetske trendove te držim da će se uz porast interesa klijenata za sve raznovrsnijim zahvatima to i pokazati. Nakon više međunarodnih estetskih simpozija i kongresa na kojima sam sudjelovao, edukacije u centrima izvrsnosti poput onoga u Padovi i na temelju praćenja istaknutih svjetskih kirurga, mogu reći da hrvatska estetska kirurgija nimalo ne zaostaje za svjetskim trendovima. A zahvaljujući kvaliteti našega rada i znanja koje nudimo po cijenama koje su prihvatljivije od prosječnih europskih i američkih, svjedoci smo sve većeg interesa inozemnih pacijenata za naše usluge”, zaključio je dr. Kisić.

Svojim mlcdim kolegama koji tek započinju karijeru plastičnog kirurga savjetuje da kritički promišljaju i proučavaju ono što vide i ono što uče te da kontinuirano nastoje unaprijediti svoje znanje i tehnike. “Uz maksimalno strpljenje i posvećenost svakom pacijentu, rezultati i zadovoljstvo poslom zasigurno neće izostati”, poručio je dr. Hrvoje Kisić.

Pročitajte još i ...