Od glave do pete – jedinstvena formula s ceramidima sprječava suhoću kože punih 48 sati

Hladan zrak, centralno grijanje, niske temperature i suhoća zraka negativno utječu na zdravlje, izgled i teksturu kože, a u samo nekoliko dana od zdrave i glatke kože može nastati suha, zategnuta, gruba, iritirana te sklona svrbežu, crvenilu i perutanju.

Tip kože s vrlo neugodnim simptomima

Iako bilo čija koža tijekom hladnih dana može postati blago do umjereno isušena, suha je koža zapravo tip kože te se ne povlači s promjenom godišnjih doba. Simptomi suhe kože uzrokovani su manjkom prirodnog sebuma na koži te često oštećenom zaštitnom barijerom, a kako ne bi postali neugodni i bolni, potrebno ih je ciljano i redovito tretirati.

Koža jedan od naših najvažnijih, ali i najkompleksnijih organa, a za njeno je pravilno funkcioniranje potrebna savršena ravnoteža gradivnih elemenata, ali i idealan omjer vode, masnoća i prirodnih čimbenika zadržavanja vlage.

Narušen omjer vode i lipida

Naruši li se, prvenstveno, omjer vode i lipida, koža vrlo lako može postati gruba, crvena, iritirana, suha i preosjetljiva, a ovisno o težini simptoma, možemo osjećati sve od laganog zatezanja, pa do ozbiljnijeg svrbeža, peckanja, pa čak i boli.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Live that dream & #SaleIntoSummer with deals on bras, panties & more! Ends 5.28. Twitter, 2018-05-28 12:37:59. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 373169564, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Osobe pogođene izraženim simptomima vrlo suhe kože često su onemogućene u uživanju u malim, svakodnevnim radostima poput nesmetanog boravka na otvorenom, jer sunce, vjetar, ali i većina drugih vremenskih uvjeta samo pogoršava njihove tegobe. S obzirom na to da je riječ o tipu kože, od suhoće ne možemo pobjeći, ali si život s njom možemo itekako pojednostaviti.

Ceramidi i urea – kombinacija sastojaka koja obnavlja čak i najisušeniju kožu

Nadoknada lipida jedan je od najvažnijih koraka u njezi suhe kože, kako bi pomogli prirodnoj barijeri da se sama obnovi te spriječili daljnji gubitak vlage koji simptome suhe kože dodatno pogoršava. EucerinReapir PLUS linija klinički dokazano nadoknađuje lipide i vlagu u koži, kako bi suhoj koži donijela trenutno olakšanje, a simptome suhe kože odgodila za čak 48 sati.

Ova se linija sastoji od širokog asortimana njege koji uključuje formulu za čišćenje, losione za tijelo, kreme za njegu ruku i nogu te intenzivni tretman s različitim koncentracijama ureje, ovisno o težini suhoće kože.

Piling, hidratacija i obnova u jednom proizvodu

Najnovije proširenje linije nosi naziv Eucerin UreaRepair PLUS intenzivni tretman s 30% ureje, čija jedinstvena formula osigurava istovremenu eksfolijaciju, hidrataciju i omekšavanje kože.

Riječ je o topikalnom tretmanu za lokalnu primjenu – ovako snažnu formulu ne trebate nanositi na cijelo tijelo, već nanositi na one dijelove koji su suhoćom najpogođeniji. Kod većine osoba suhe kože riječ će biti o rukama, laktovima, koljenima i stopalima, no ovaj se intenzivni tretman može nanijeti na bilo koji dio dijela pogođen izrazitom suhoćom i nelagodom.

Proizvod je obogaćen urejom za piling, ceramidima za obnovu barijere te ostalim prirodnim čimbenicima zadržavanja vlage, a u samo nekoliko korištenja intenzivno će hidratizirati kožu te je ostaviti mekšom i zaglađenijom.

Opskrbljuje kožu vlagom i sprječava isušivanje

Zašto se upravo urea našla u središtu ove inovativne dermokozmetičke linije namijenjene iznimno brzoj obnovi suhe i oštećene kože? Urea je humektans, odnosno tvar koja na sebe veže vodu, a zbog iznimne opskrbe kože vlagom u kozmetici je našla vrlo široku promjenu.

Osim što omekšava kožu, održava potrebnu razinu vlage i poboljšava elastičnost, spriječit će i prijevremeno starenje i pojavu bora, jer suhoća kože znatno ubrzava nastanak znakova starenja. Također, povoljno djeluje na oštećenja kože i zacjeljivanje rana, a 30%-tna koncentracija u kombinaciji s ceramidima idealna je za oštećenu, grubu i isušenu kožu na manjim lokaliziranim područjima, poput ruku, peta, koljena i laktova.

Pročitajte još i ...