Fenomenalni rezultati zatezanja nadlaktica – što očekivati od brahioplastike?

Dok se o savršenom struku, zategnutim bedrima i čvrstim bokovima može pronaći pregršt tema, jedan je dio tijela vrlo često zapostavljen – a riječ je o nadlakticama.

Ipak, gotovo da ne postoji žena koja barem jednom nije odustala od nošenja haljine s tankim naramenicama jer su joj ruke izgledale previše „mlohavo“, a košulja dugih rukava jednostavno je bila sigurniji odabir.

Viseća, opuštena koža na nadlakticama javlja se i kod osoba koje nemaju višak kilograma

Veliki problem koji se najčešće povezuje s nadlakticama je činjenica da ih je vježbanjem i dijetama vrlo teško zategnuti, pa čak i ako uspijete skinuti višak masnih naslaga, s viškom kože vjerojatno nećete biti te sreće.

U nekim je slučajevima obješena koža na nadlakticama toliko izražena da ju se naziva i „šišmiševim krilima“, a ovaj se problem javlja i kod osoba koje inače nemaju problema s viškom kilograma – iako, najčešći je kod onih koji su značajno izgubili na težini, što je na njihovom tijelu ostavilo izražen višak kože i tvrdokornih potkožnih masnih naslaga.

Brazilian fashion model Isabeli Fontana in the photoshoot for Marisa Spring Summer 2017 advertising campaign., Image: 332465087, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Pročitajte i: Kako do čvrstih, zategnutih bedara?

Jedini zahvat koji rješava masne naslage i višak kože na nadlakticama

Osim mršavljenja, glavni razlog za opuštanje kože na nadlakticama je prirodan proces starenja, u kojem dolazi do gubitka tonusa mišića, slabljenja vezivnog tkiva te smanjenje elasticiteta kože – pod utjecajem gravitacije tada nadlaktice počinju jednostavno – visiti.

Iz tog je razloga jedan od sve češćih postupaka u estetskoj kirurgiji upravo uklanjanje viška masnih naslaga i zatezanje kože nadlaktica, službeno nazvan brahioplastika.

Izvor: Instagram

Riječ je o kirurškom zahvatu kojim se istovremeno uklanja višak masnih naslaga, kao i višak opuštene kože, te se ona zateže i oblikuje, kako bi se postigao estetski što prihvatljiviji rezultat. Ovom se zahvatu najčešće podvrgavaju žene u dobi između 50 i 60 godina, jer upravo u to vrijeme dolazi do značajnijeg smanjenja elastičnosti i tonusa tkiva. Ipak, sve se češće na brahioplastiku odlučuju i mlađe osobe, posebno nakon većeg gubitka kilograma, zbog čega se interes za ovim zahvatom drastično povećao.

Izvor: Instagram

Što podrazumijeva zahvat?

Kako izgleda zahvat? Brahioplastika započinje kirurškim rezom duž unutrašnjeg dijela nadlaktice, najčešće od pazušne jame pa do lakta, no ovisno o potrebama, rez može biti i kraći. Primjerice, ako je riječ o maloj količini viška kože, potrebno je tek nekoliko manjih rezova u blizini pazuha, čime se postiže i mnogo manji ožiljak, ali i jednostavniji oporavak.

Izvor: Instagram

Najčešće ovaj zahvat uključuje i uklanjanje masnih naslaga liposukcijom, nakon čega slijedi uklanjanje i zatezanje viška kože. S obzirom na to da zahvat podrazumijeva nekoliko etapa, izvodi se pod općom anestezijom te najčešće traje između 2 i 3 sata (no kod vrlo malih korekcija može se izvesti i u lokalnoj anesteziji).

Izvor: Instagram

Pročitajte i: Tretman za ravan trbuh bez jo-jo efekta

Kada očekivati potpuni rezultat?

Izduženim eliptičnim oblikom reza odstranjuje se sav potrebni višak, tako da se čitavi ožiljak nalazi na unutrašnjoj strani nadlaktice – a upravo je dugačak, prilično vidljiv ožiljak glavni nedostatak ove operacije. Ipak, s obzirom na izraženi višak kože, jednostavno ne postoji druga mogućnost za korekciju koja ne uključuje ožiljak. Ipak, većina osoba koje godinama pate zbog mlohave, viseće kože radije će odabrati ožiljak i novu, vitku siluetu ruku nego ostaviti stanje nepromijenjenim.

Izvor: Instagram

S obzirom na to da je riječ o kirurškom zahvatu, rezultati brahioplastike su dugotrajni. Iako će pacijenti odmah vidjeti izrazitu promjenu, pravi je rezultat vidljiv nakon nekoliko tjedana, kada se podljev i oteknuće potpuno povuku.

Najvažnija poruka koju trebaju zapamtiti osobe koje razmišljaju o ovom zahvatu je – važno je da vam je tjelesna težina stabilna (planirate li i dalje skidati kilograme, pričekajte s odlaskom na operaciju) te da vam je opće zdravstveno stanje dobro. Prije svega, ipak je riječ o operaciji koja zahtijeva konzultacije s kirurgom prije konačne odluke.

Brahioplastiku je moguće napraviti u brojnim hrvatskim poliklinikama, između ostalih u Poliklinici Bagatin, DKliniku, Poliklinici Arcadia i drugima, a cijene se kreću između 15 i 25 tisuća kuna.

Pročitajte još i ...