Filer s produljenim efektom: savršeno rješenje za volumen i bore oko usana

Na što najprije pomislite kad vam netko spomene starenje kože? Većina nas ima istu asocijaciju: starenje = bore. Iako one jesu najupadljiviji indikator, postoje i brojne druge promjene koje nam se počinju događati s godinama, a jedna od onih koje nam najteže padaju je i stanjivanje usana.

Fileri – rješenje za brojne nesavršenosti

Najsenzualniji dio lica, naš adut u zavođenju, faktor koji volimo istaknuti kad se šminkamo…  Nije se lako nositi s činjenicom da već u tridesetima to više nije „kao što je nekad bilo“. Neki se pomaci mogu postići kvalitetnom njegom i dobro odabranim make-upom, no postoje i konkretnija rješenja, a to su, naravno, fileri, na koje posebice računaju žene u četrdesetima i starije.

I, naravno, one mlađe, koje su oduvijek željele imati punije, ljepše oblikovane usne. Filerima je, naime, moguće ispraviti i asimetriju te razne druge imperfekcije forme.

Premda je u tridesetima zamjetan gubitak punoće i mekoće, desetljeće nakon primjećuje se bitno manji volumen i gubitak kontura usana. Taj se problem uspješno rješava neinvazivnim tretmanima koji ne zahtijevaju oporavak, a rezultati su posve prirodni.

Zašto dolazi do stanjivanja usana

Tko su glavni krivci za stanjivanje usana? Osim neizbježnog genskog nasljeđa – koje diktira oblik i punoću usana – odgovornost leži na smanjenoj produkciji kolegena i elastina, zbog čega se gubi volumen, a kože postaje opuštenija.

Dok smo, naime, mladi, naša koža sadrži veliku količinu kolagena i prirodne hijaluronske kiseline, koji usne održavaju mekima i hidratiziranima i zaslužni su za njihov senzualni izgled.  S godinama pak – osim do promjena u strukturi kože – dolazi i do promjena u potkožnim strukturama, što rezultira još lošijim izgledom tog delikatnog područja…

Dermalni fileri najučinkovitije su rješenje za „beauty renovaciju“, tj. popunjavanje usana, a jedan od najpopularnijih brendova među liječnicima – naročito dermatolozima – je Restylane, i to Kysse, kreiran za vrlo prirodne rezultate, zbog čega je među ženama omiljen, posebice među onima koje ne NE VOLE umjetni izgled – takozvani duck face.

Restylane Kysse – savršen izbor za usne

Restylane Kysse filer vrlo je viskozan i iznimno se jednostavno oblikuje, što ga čini izvrsnim odabirom za popunjavanje usana i redefiniranje njihovih kontura. Osim što postiže vrhunske rezultate, čineći usne mekima i punima, potiče ih i na samostalnu proizvodnju dodatnog kolagena, što će produljiti efekt pomlađenih i hidratiziranih usana.

Osim kakvoće proizvoda, za kvalitetu rezultata odgovorni su još neki faktori – poput tehnike primjene te stručnosti i iskustva liječnika, ali izuzetno bitan čimbenik je i „nježna“ ruka te estetsko oko stručnjaka koji aplicira filer.

Koje je još probleme moguće riješiti Restylane Kysse filerom? Ponekad, naime, nije problem samo manjak volumena, nego i bore koje se oko usana, istina, pojavljuju tek u pedesetima, no poprilično nerviraju pripadnice ljepšeg spola. Njih, osim pada kolagena uzrokovanog prirodnim procesom starenja, uzrokuju i nezdrave navike poput pušenja, stoga se one često nazivaju i „pušačkim borama“.

Rješenje za pušačke bore

U situaciji kada nije potrebno dodavanje volumena usana, nego se želimo riješiti pušačkih bora, kao odlično rješenje prepoznat je Restylane Refyne filer.

No, pušačke bore ne dobivaju samo pušači, jer njihov nastanak uzrokuju i pokreti koji se često ponavljaju, poput pućenja usana, žvakanja, zviždanja… Koliko će izražajne one biti, ovisi i o volumenu usana te o debljini kože – što je koža deblja, bora će biti manje.

Zatim su to još i gubitak definicije ruba usne, smanjena kvaliteta kože, dehidracija… Pušačke bore, bore u kutovima usana i iznad usana uz nazolabijalne bore lice čine starijim i strožim, stoga za filerima posežu brojne žene, a u zadnje vrijeme i muškarci. Dakle, osoba koja je primijetila da joj usne gube volumen, na njima se stvaraju sitne bore, a definicija rubova lagano nestaje, mladenačku punoću može im se vratiti ovim neinvazivnim postupkom u samo nekoliko minuta.

Manje bolna opcija

Ovisno o gustoći, Restylaneovim dermalnim punjačima mogu se tretirati svi tipovi usana, od tankih i uvučenih pa sve do onih koje su zbog gubitka volumena postale obješene i pune borica.

Prema kojem principu funkcionira? Ovaj nježni injektibilni gel sastoji se od stabilizirane (minimalno modificirane) hijaluronske kiseline neživotinjskog podrijetla, koja revitalizira kožu i povećava njezin volumen istovremeno uklanjajući bore – što rezultira mekoćom i senzualnijim izgledom. Filere Restylane Kysse i Restylane Refyne i liječnici i pacijenti vole iz još jednog razloga – naime, sadrže lidokain pa je i aplikacija mnogo manje bolna.

Rezultati traju od šest mjeseci do godine dana, nakon čega postupak treba ponoviti.

Veliki broj žena kaže da im nakon nekoliko aplikacija Restylane Kysse u navedenim razmacima nije potreban novi filer barem dvije do tri godine.

Tretmani filerima Restylane dostupni su, među ostalim, i u Poliklinici Milojević, Poliklinici Dermalife, Ordinaciji dr. Lazarić, Poliklinici Edumed, Poliklinici Sara, Dermatologiji Nola, Poliklinici Lege artis, Poliklinici Labar, Poliklinici Kvaternik, Specijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji prim. dr. Sanja Gregurić, Poliklinici Cutis, Poliklinici Maletić, Stomatološkoj ordinaciji Dental Kovačić, Poliklinici Kustec, Ordinaciji Manestar, Poliklinici Dermangio i Poliklinici Lesić.

Pročitajte još i ...