Filer za usne s najduljim trajanjem koji koristi i liječnik Kim Kardashian

Ako postoji jedan tretman koji je estetsku medicinu doveo na tron u svijetu uljepšavanja – onda je to popunjavanje usana hijaluronskim filerima.

Mala intervencija – velika promjena

Riječ je o postupku za kojim su poludjele žene diljem svijeta – i to svih dobnih skupina. Uzevši u obzir kako ova relativno mala intervencija koja ne zahtijeva vrijeme oporavka niti izostanak iz svakodnevnih aktivnosti može u potpunosti transformirati izgled lica, ne čudi nas činjenica da se na popunjavanje usana filerima svakodnevno odlučuje na tisuće žena.

Koliko su dame poludjele za ovim tretmanom govori i podatak da je prošle godine tržište filera za usne premašilo 2 milijarde dolara – a trendovi pokazuju kako će taj broj samo nastavlja rasti.

Volumen, oblik, asimetrije ili definicija rubova – fileri kompletno transformiraju usne

Iako su današnje pacijentice iznimno informirane te u ordinacije svojih estetskih liječnika i dermatologa stižu s čitavim popisom pitanja, prijedloga i primjera, važno je napomenuti kako je uloga liječnika i dalje primarna – posebno u pogledu savjetovanja pacijenta.

Hijaluronskim filerima moguće je u potpunosti transformirati usne, pri čemu – osim povećanja njihovog volumena – možemo i promijeniti oblik, ispraviti asimetrije, definirati rubove i korigirati brojne nepravilnosti. Ipak, najvažnije je upamtiti – rezultat bi uvijek trebao biti prirodan, suptilan te u skladu s anatomijom lica, jer efekt „pačjih usana“ zaista ne želimo iskusiti na vlastitom licu.

, Image: 169800183, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Na prvom mjestu – proizvod najveće kvalitete

Osim stručnosti liječnika i godina edukacije, radionica i stotina apliciranih mililitara, za vrhunski rezultat od iznimne je važnosti i – vrhunski materijal. Iako se za popunjavanje usana ponekad koriste i drugi materijali, svakako najrašireniji, najkvalitetniji i liječnicima najdraži je – hijaluronska kiselina.

Ovaj je sastojak prirodan, razgradiv i potpuno neštetan – jer ga naša koža i prirodno sadrži. Riječ je o polisaharidu koji koža s godinama drastično gubi – a gubitak hijalurona donosi nam brojne nepoželjne promjene na licu. Kad su u pitanju usne, one su već nakon 30-e pogođene pojačanim isušivanjem, sitnim boricama i gubitkom volumena, a apliciranjem čistog hijalurona možemo im vratiti ne samo punoću, već i čvrst, mladenački izgled i dubinsku hidriranost.

Vjerni su mu i celebrity estetski liječnici

Kad je riječ o filerima hijaluronske kiseline, brend broj 1 tisućama liječnika diljem svijeta je Restylane. Ovom su renomiranom proizvođaču dermalnih filera vjerni i brojni celebrity estetski liječnici, poput dr. Jasona B. Diamonda i dr. Simona Ouriana s Beverly Hillsa.

U njihovim se ordinacijama često mogu vidjeti poznata lica poput sestara Kardashian i Lady Gage, a zapanjujuće transformacije svakodnevno prate milijuni žena na njihovim društvenim mrežama.

Ovaj brend nije samo najpoznatiji u svijetu filera, već ujedno i prvi brend hijaluronskih filera – a od 2006. do danas korišten je više milijuna puta. Među filerima iz Restylane mogu se pronaći formule različite gustoće i viskoznosti – koje liječnici odabiru ovisno o mjestu tretiranja, no kad su u pitanju usne – Restylane Kysee osmišljen je upravo za povećanje, popunjavanje, oblikovanje i zaglađivanje usana, a brojni liječnici tvrde kako je riječ o najboljem fileru za usne na svijetu.

Zapanjujuće transformacije

Ovaj je proizvod kreiran specijalno za postizanje iznimno prirodnih rezultata na ovoj delikatnoj regiji – zbog čega ga žene diljem svijeta obožavaju. Posebno je mjesto zauzeo u “beauty arsenalu” onih dama koje ne vole izgledati kao da su na nešto popravljale – jer nakon tretmana ovim filerom nema straha od omraženog duck face efekta.

 

Ovaj je filer vrlo viskozan i iznimno se jednostavno oblikuje, što ga čini izvrsnim odabirom čak i kod usana kojima je potrebno redefiniranje kontura –  jer neće uzrokovati pretjerano uzdignute rubove i neprirodnu profilnu projekciju usana.

Osim što postiže vrhunske rezultate, čineći usne mekima, dubinski hidratiziranima i punima, potiče ih i na samostalnu proizvodnju dodatnog kolagena, što će produljiti efekt pomlađenih i hidratiziranih usana.

Osim usana, djelovati možemo i na sitne “pušačke” bore oko njih

Iako nam je nekada cilj samo popuniti usne, u velikom broju slučajeva cijeloj je regiji oko usana potrebno pomlađivanje – posebno nakon 35-e. Osim manjka volumena, problem nam stvaraju i bore oko usana – koje su u tridesetima još prilično blage, no drastično se brže javljaju kod pušača i osoba koje se pretjerano izlažu suncu bez zaštite. Za tretiranje ovog tipa bora, najbolje rezultate pokazuje Restylane Refyne filer, kreiran posebno za bore u području oko usana i nazolabijalne brazde.

 

Ovisno o gustoći, Restylaneovim dermalnim punjačima mogu se tretirati svi tipovi usana, od tankih i uvučenih pa sve do onih koje su zbog gubitka volumena postale obješene i pune borica. Kako točno djeluje ne samo na volumen, već i na hidrataciju iznutra? Ovaj nježni injektibilni gel sastoji se od stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog podrijetla, koja revitalizira kožu i povećava njezin volumen istovremeno uklanjajući bore – što rezultira mekoćom i senzualnijim izgledom.

Filere Restylane Kysse i Restylane Refyne i liječnici i pacijenti vole iz još jednog razloga – naime, sadrže lidokain pa je i aplikacija mnogo manje bolna.

Koliko traju rezultati i kako ih produljiti?

Jedno od najčešće postavljanih pitanja kad su u pitanju tretmani filerima je – koliko traju rezultati? Liječnici su složni – nema jednoglasnog odgovora. S obzirom na to da je hijaluron prirodna supstancija, koju naše tijelo samo razgrađuje – tijek razgradnje ovisi o našem tkivu, brzini metabolizma, prijašnjim tretmanima u istoj regiji, ali i pridržavanju uputa tijekom procesa zacjeljivanja.

Kad su u pitanju usne, rezultati obično traju nekoliko mjeseci, no prema tvrdnjama proizvođača, Restylane Kysse fileri pružaju bitno dulji učinak – rezultati traju od šest mjeseci do čak godine dana. Nakon toga, postupak je moguće ponoviti – no vjerojatno će biti potrebna manja količina nego kod prve aplikacije. Također, velik broj žena tvrdi da im nakon nekoliko aplikacija Restylane Kysse u navedenim razmacima nije potreban novi filer barem dvije do tri godine.

Želite li i vi svojim usnama podariti volumen, zaglađenost i mladenačku putenost – na tretman filerima Restylane možete otići u jednu od brojnih domaćih poliklinika koje vjeruju ovom vrhunskom brendu.

Tijekom svibnja u brojnim poliklinikama očekuje vas i poklon iznenađenja nakon tretmana popunjavanja usana.

Tretmani filerima Restylane dostupni su, među ostalim, i u Poliklinici Milojević, Murad centru,  Ordinaciji dr. LazarićPoliklinici i dnevnoj bolnici Edumed, Poliklinici Dermalife,Poliklinici SaraPoliklinici KvaternikCirkonij centru Split,Poliklinici LabarSpecijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji prim. dr. Sanja Gregurić (ili DERMOLAB)Poliklinici MaletićPoliklinici Kustec,  Poliklinici Lege artis,Ordinaciji Manestar, Poliklinici Dermangio, Poliklinici Cutis, Ordinaciji dentalne medicine Jelena Filipović-Zrnić.

Pročitajte još i ...