Francuska kuća NovExpert predstavila 100% prirodne proizvode iz linije s 5 Omega

Tajna je u omegama – mogao bi glasiti rezime proljetnog druženja što ga je jučer priredila francuska kozmetička kuća NovExpert kako bi predstavila nove proizvode iz svoje linije s 5 Omega. To su Omega SOS maska – ultra njegujuća, Omega Extra bogata krema – za oporavak i Omega bogata krema – za zaštitu.

Danas omege predstavljaju aristokraciju među lipidima, moglo se čuti na predstavljanju. Toliko se važne za naše zdravlje da ih je i sama znanost nazvala „esencijalnima“ i „neophodnima”.

 

No, jesu li one doista toliko važne za našu kožu? I ako da, zašto?

Odgovor je veliko DA, poručuju iz NovExperta. Omege se nalaze na i u našoj koži jer su dio hidrolipidnog filma i epidermisa pa samim time imaju i višestruku ulogu: štite, njeguju, hidratiziraju  te imaju protuupalni učinak.

S druge pak strane, nedostatak omega može dovesti do suhe i nadražene kože, različitih dermatoloških stanja, no omege imaju utjecaj i na starenje naše kože. Jeste li znali da se količina lipida u našoj koži smanjuje tijekom godina? Nakon četrdesete  gubimo čak do 30 % lipida, a nakon pedesete godine količina lipida u koži smanjuje se za čak 40 %.

Upravo su zato laboratoriji NovExpert osmislili jedinstveni tretman za njegu kože koji sadrži SVE omege, a inspirirale su ih, ni manje ni više nego male bebe koje se rađaju prekrivene sirastim mazom kojega još zovemo i Vernix Caseosa. Ovaj zaštitnik dječje kože kremaste je teksture i štiti novorođenčad od vanjskih čimbenika s kojima se susreću po prvi put.

Sastav Vernix Caseose znanstvenici iz Novexperta preuzeli su i pretočili u nove proizvode kroz različite biljne maslace iz nara, jojobe, pasjeg trna, inca inchi, suncokreta, sezama, kameline te su mu nadodali probiotike, ceramide, tokoferol, trehalozu i mnoge druge.

Omega 3 imaju umirujuće djelovanje, Omega 5 i 7 su vrlo rijetke i imaju anti age djelovanje te sadrže jedinstvenu količinu vitamina A, C i E, dok Omega 6 i 9 imaju hranjiva svojstva i dolaze uz ulja jojobe, marule, suncokreta i sezama. Osim toga, Omege imaju pozitivan učinak na prevenciju starenja, regeneraciju  i hidrataciju kože, pa se preporučaju normalnoj ili mješovitoj, ali dehidriranoj koži.

OMEGA SOS MASKA- ULTRA NJEGUJUĆA

Za normalnu, suhu i jako suhu te dehidriranu kožu! 3-u-1 njega.

Jedinstvena maska s 5 omega, probioticima i tokoferolom namijenjena je svim tipovima kože, posebno onim dehidriranim.  Njeguje i umiruje kožu te ima ati-age djelovanje. Brzi učinak ima i na hidrataciju kože. Unutar sat vremena nakon korištenja maske, hidratacija kože veća je za 60 %. Dugoročan učinak ima na njegu kože jer podiže razinu lipida do 91 % također unutar jednog sata. Utječe na medijatore upale jer smanjuje upalne procese od 22-54 %.

Ovu masku možete koristiti bez ograničenja kako biste doslovno zaboravili na “kožu koju ste imali prije”! Također je  proizvod prvog izbora za atopijsku kožu, kreiran za povremeno korištenje tijekom izbijanja ekcema ili dugoročno, uz propisanu terapiju.

 OMEGA EXTRA BOGATA KREMA – ZA OPORAVAK

Za suhu i jako suhu kožu!

Za intenzivnu njegu i dubinsku hidrataciju, protuupalno te snažno anti-age djelovanje.

Omega Extra bogata krema namijenjena je suhoj ili izrazito suhoj koži,  pruža trenutnu ugodu i dugotrajnu njegu kože bez ostavljanja masnih tragova. Izrazito je učinkovita kod ljuskanja kože ili jakih upalnih procesa te dermatitisa uzrokovanih manjkom lipida u koži.

Kako djeluje?

Omega Extra bogata krema sadrži pomno birane biljne maslace u kombinaciji s probioticima, ceramidima, tokoferolom, skvalanom, aloje verom, trehalozom i mnoštvom drugih biljnih maslaca. Utječe na povećanje sinteze ceramida 1 i 2 za 139 %, povećava sintezu kolagena za 93 % te povećava za 32 % količinu akvaporina.

 OMEGA BOGATA KREMA – ZA ZAŠTITU

Za normalnu dehidriranu i suhu kožu!

Za intenzivnu njegu i dubinsku hidrataciju, protuupalno te jako anti age djelovanje.

Omega bogata krema pruža trenutačnu ugodu već prilikom prvog nanošenja. Unutar 28 dana, svi benefiti 5 omega vidljivi su na koži koja je mekša, hidratiziranija i zaglađenija. Omega bogata krema namijenjena je normalnoj ili mješovitoj koži koja je dehidrirana te suhoj koži.

Kako djeluje?

Omega bogata krema sadrži pomno birane biljne maslace u kombinaciji s probioticima, ceramidima, tokoferolom, skvalanom, aloje verom, trehalozom i mnoštvom drugih biljnih maslaca. Utječe na povećanje sinteze ceramida 1 i 2 za 139 %, povećava sintezu kolagena za 93 % te povećava za 32 % količinu akvaporina.

 

Proizvodi branda NovExpert su u Hrvatskoj dostupni putem tvrtke Ro.Ra. Natura d.o.o. u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te NOVOM Novexpert web shopu.

 

 

Pročitajte još i ...