Kreme s “pametnim sastojcima” koje pružaju puno više od hidratacije

Bez obzira na to jeste li ljubitelj vrlo jednostavne njege ili se vaša dnevna rutina njege sastoji od 20 koraka, oko jedne se činjenice svi slažemo – hidratantna krema obavezan je dio njege i ne bi je smjeli preskakati baš nikada.

Nova grana u njezi lica

Ipak, hidratantnih je krema na tržištu iznimno mnogo, a kao korisnici postajemo sve zahtjevniji, što je dovelo do sasvim nove grane u njezi lica – multitasking krema za hidrataciju.

O čemu je riječ? S obzirom na to da jutarnju ili večernju kremu ne možemo i ne želimo preskočiti, zašto ne bismo odabrali proizvod koji će istovremeno za našu kožu učiniti mnogo više od same hidratacije? Inovativne formule, sastojci i tehnologije omogućavaju nam da u moru proizvoda odaberemo one koji će najbolje ciljati upravo na probleme naše kože.

Emily Ratajkowski releases a photo on Instagram with the following caption: "ud83dudc8eu2764ufe0f"., Image: 374682556, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Što nude osim hidratacije?

Da bismo u svoju dobro provjerenu rutinu njege ubacili poneki novi proizvod, moramo znati što nam nudi i koje su njegove prednosti u odnosu na naše omiljene formule.

„Pametne“ kreme donijet će nam nekoliko važnih benefita – bitno će skratiti našu beauty rutinu jer će nekoliko koraka njege objediniti u jedan, djelovat će ciljano na problem s kojim se susrećemo, bilo da je riječ o znakovima starenja, nepravilnostima ili osjetljivosti, a posljednje, a možda i najzanimljivije – naučit će našu kožu kako da sama funkcionira bolje i bude ljepša. Predstavljamo pet krema koje se nalaze upravo u toj kategoriji.

Vichy Idéalia dnevna krema

Kad je multitasking u pitanju, Vichy Idéalia dnevna krema pobrinula se da osim dnevne hidratacije vaša koža dobije i poticaj u borbi protiv znakova starenja i umora. Sadrži kompleks za blistavost tena – ekstrakt fermentiranog crnog čaja kombiniran je s borovnicom koja sadrži polifenole i djeluje antioksidativno. Osim što ten biti hidratiziran i omekšan, ova će krema osigurati zdrav sjaj i smanjene znakove umora.

Ova jedinstvena krema ima još jednu funkciju – bori se protiv nepravilnosti tena. Inovativni sastojak kombucha djeluje na kožu kao astringent, balansirajući proizvodnju sebuma na masnoj koži  i pomažući joj da ostane zdrava i čista. Redovitim korištenjem, ten će postati vidno ujednačeniji, pore smanjene, a sitne bore zaglađene.

Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream

Korištenje proteina u kozmetici relativna je novost, a Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream našla se na ovoj listi zahvaljujući peptidima, gradivnim elementima peptida. Na taj način, osim hidratiziranja lica, ova će neobična krema djelovati na smanjivanje sitnih linija, bora, ali i mrlja i drugih nepravilnosti na koži. Koristiti se može samostalno, a izvrsne rezultate pruža i ako se umiješa u drugu kremu ili serum.

Odavno hidratantna krema nije privukla toliko pažnje poput Protini Polypeptide kreme, a popularnost može zahvaliti nevjerojatno bogatom sastavu kad je anti-age borba u pitanju. U ovoj se malenoj posudi nalaze neki od najjačih aktivnih sastojaka za ljepotu i mladolikost tena – faktori rasta, aminokiseline za obnovu kože i peptidi, što će u vrlo kratkom roku rezultirati vidljivim poboljšanjem tona, teksture i čvrstoće kože.

Dermalogica Calm Water Gel

Kao što joj i samo ime govori, Dermalogica Calm Water Gel ustvari je lagani gel vrlo prozračne teksture, a izvrsno će odgovarati suhoj i osjetljivoj, ali i dehidriranoj koži. Malu količinu proizvoda potrebno je istisnuti u dlan kako bi se sastojci aktivirali, a nakon toga nježno nanijeti na lice, vrat i dekolte. Ova će osvježavajuća formula kožu zaštititi od vanjskih podražaja i spriječiti nadraživanje osjetljive kože.

Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, koža će trenutno postati punija i mekša, a na njenoj će se površini formirati barijera koja će ten čitav dan čuvati od vanjskih negativnih faktora. Najveća posebnost ove formule je što sadrži čak dvije vrste hijaluronske kiseline – zbog molekula različite molekularne masne osigurano je povećanje razine vlage i njeno zadržavanje u svim slojevima epidermisa.

La Roche-Posay Rosaliac UV Riche

Kad su „pametne“ kreme u pitanju, njihova je glavna karakteristika da djeluju multifunkcionalno te vrlo ciljano uklanjanju tvrdokoran problem tena kojeg se inače nije jednostavno riješiti. La Roche-Posay Rosaliac UV Riche možda djeluje poput obične hidratantne kreme, no ona je zapravo snažno oružje za jačanje kože i borbu protiv crvenila. Idealna je za osobe na čijoj se koži povremeno ili stalno javlja crvenilo, kao i za osobe reaktivne kože s osjetljivim krvnih žilicama.

Ono što ovu kremu čini pametnom je sposobnost da izvor crvenila neutralizira dugotrajno, a kožu prirodno osnažuje zahvaljujući trostrukoj zaštiti: Vitamin C ojačat će stijenke krvnih žila, vitamin B3 učinit će kožu otpornijom na vanjske utjecaje, dok će sustav filtera Mexoryl XL pomoći u zaštiti od UV zraka, jednog od glavnih uzročnika pojave crvenila. Kako bi u trenu pomogla s crvenilom, krema sadrži i optičke korektore za trenutno ujednačen izgled lica.

Ducray Ictyane noćna obnavljajuća njega

Posljednji proizvod na današnjoj listi je noćna krema namijenjena brzoj i učinkovitoj obnovi oštećene kože. Ducray Ictyane noćna obnavljajuća njega vrlo je hranjive teksture, no na koži ne ostavlja masne tragove te jamči minimalno šest sati kontinuirane hidratacije. Sadrži inovativni kompleks – Acefylline®, ulje abisinije i Hydroxydecine® koji koži osiguravaju dubinsku obnovu tijekom noći.

Djelatni kompleks Acefylline® dobio je i naziv „trener“ stanica, jer našu kožu može naučiti da se sama rehidrira. Kad su „pametne“ kreme u pitanju, sasvim nam je jasno da će ova krema zapravo promijeniti način na koji naša koža funkcionira – potaknut će transformaciju bjelančevine filagrina u aminokiseline, koje se nalaze u sastavu prirodnih faktora ovlaživanja, čime dolazi do ponovnog uspostavljanja prirodnih mehanizama fiziološke hidracije i zadržavanja vode u epidermisu.

Pročitajte još i ...