Hit renomiranog francuskog brenda: krema koja umiruje kožu za 30 sekundi

Premda osjetljiva koža nije u registru službenih dijagnoza, brojne osobe baš tim riječima opisuju stanje koje ih je zateklo. Stručnjaci brenda Eau Thermale Avène dali su još detaljniji prikaz ovog problema i na svojim web stranicama objasnili da koža može biti preosjetljiva, hiperreaktivna i netolerantna – a sve zbog toga što nema uvijek sve što joj treba da bi podnijela opterećenja i napore svakodnevnog života.

Kako biti sigurni muči li i vas taj problem? Ako vam koža brzo reagira na agresivne podražaje izvana – to je to. Instant pocrveni (ponekad i bez očitog razloga), „pregrijava“ se čim na nju nanesete neki novi proizvod, ili vam vjetar ili sunce vrlo brzo izazovu neugodan osjećaj? Vjerojatno se radi baš o jednom od ova tri problema.

Oslabljena zaštitna barijera

Ono što u svim tim slučajevima ne „štima“ je – epidermalna barijera. S obzirom na to da je oslabljena, ne pruža dovoljnu zaštitu, zbog čega lakše dolazi do prekomjerne aktivnosti senzornih receptora koji šalju poruke upozorenja mozgu. Alert!

Taj je tip kože dakle manje spreman na borbu sa svakodnevnim agresorima – poput hladnoće, vrućine, raznoraznih onečišćenja – i nakon izlaganja tim čimbenicima naprosto zapadne u “stanje krize”. Postoje također i unutarnji neprijatelji kože, poput hormonalnog disbalansa, stresa ili snažnih emocija poput ljutnje.

Pa se onda dogodi da vam lice bukne prije događaja na kojem ste željeli zablistati, a sve zato što ste se oduševili novim serumom/puderom/rumenilom… Ili izađete van, a tračak sunca koji razveseli svu ostalu ekipu vama stvori kaos – i na koži, i sa živcima. Kako situaciju dovesti pod kontrolu? Bilo bi odlično kad biste posjetili dermatologa kako bi se isključila neka „pozadinska“ bolest koja je utjecala na stanje kože. Kad nju isključite, bacite se na pažljivo planiranje njegujuće rutine.

Može li bez konzervansa?

Važno je ne koristiti previše kozmetičkih proizvoda: što ih veći broj aplicirate na kožu, veća je vjerojatnost da naletite na onaj koji koža teško podnosi. A što nanositi? Prvi izbor svakako bi vam trebala biti sterilna kozmetika, kakva je ona iz linije brenda Eau Thermale Avène.

To su preparati koji jamče formule bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju kao konzervansi. Uz to, proces njezina kreiranja uključuje sterilizaciju pogona proizvodnje, sterilizaciju formule kao i završno punjenje proizvoda u sterilnim uvjetima. Osmišljen je i poseban sustav zatvaranja proizvoda koji onemogućuje kontaminaciju tijekom uporabe. A s obzirom na to da konzervansi ne utječu na učinkovitost formule, upotrebom sterilne kozmetike koža dobiva samo ono što je esencijalno i uistinu prijeko potrebno za njezinu njegu.

Jeste li čuli za postbiotike?

Ovaj je jedinstveni proizvodni proces patentirala francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre, a razvila ga je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova.

Reprezentativni primjerak sterilne kozmetike je Tolérance Control krema, koja ima jednu očaravajuću osobinu – umiruje kožu u 30 sekundi! A to je točno onoliko vremena koliko može tolerirati „eskapade“ svoje kože – kad pocrveni u posve pogrešnom trenutku, bukne točno tada kad bi najmanje trebalo.

Kako joj to uspijeva? Zahvaljujući patentiranom, ultra umirujućem djelatnom sastojku D-Sensinose™, novom djelatnom sastojku posebno prilagođenom preosjetljivoj koži. Dermatološki laboratoriji Avène razvili su treću generaciju biotehnološkog djelatnog sastojka, postbiotika izvedenog iz jedinstvene mikrobiote i biološke baštine Avène termalne izvorske vode.

Što su to postbiotici? Za razliku od probiotika, koji su žive kulture bakterija ili drugih mikroorganizama s povoljnim učinkom na zdravlje čovjeka, postbiotici su molekule koje nastaju kao rezultat metabolizma probiotika. To su mrtve mikrobne stanice, mikrobne frakcije ili lizate stanica (stanice kojima je razorena stanična membrana), a smatra se da i ti sastojci mogu imati povoljna fiziološka djelovanja i dodatni bioaktivni učinak uz poznata djelovanja probiotika.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Postbiotici su najčešće enzimi, peptidi, organske kiseline, peptidoglikani, polisaharidi te proteini i vitamini. Odlikuje ih sadržaj različitih signalnih molekula koje mogu imati protuupalno, imunomodulatorno, antihipertenzivno, hipokolesterolemično, antiproliferativno i antioksidacijsko djelovanje.

Kako djeluju na primjeru ovog proizvoda?

Krema Tolérance Control idealna je za umirivanje i oporavak preosjetljive, hiperreaktivne, netolerantne i alergijama sklone kože, a osim njezinog blic učinka, fascinira i činjenica da dugoročno kontrolira i smanjuje hiperreaktivnost kože, koja je odlično podnosi. Sadrži 98 posto sastojaka prirodnog podrijetla, a proizvedena je Sterile Cosmetics tehnologijom. Ne sadrži mirise i konzervanse, a spektar blagodati za kožu je izniman: ublažava iritaciju, crvenilo, peckanje, zatezanje, efekt „pregrijanosti“…

Učinak hidratacije traje 24 sata, a kožna je barijera obnovljena u roku od 48 sati zahvaljujući 100-postotnoj biomimetičnosti formulacije (oponaša sastav kože). Ako ste, dakle, poklonica proizvoda koji djeluju i trenutačno i dugoročno – pa je njihov učinak sve bolji i bolji – vaša je potraga za idealnom kremom završena.

Pročitajte još i ...