Tretman koji povećava učinkovitost aktivnih tvari iz krema i seruma

Koliko god bili razvikani, skupi i učinkoviti, ni serumi ni kreme – ni bilo kakvi njihovi aktivni sastojci – u kožu neće dospjeti ako ona nije savršeno očišćena.

No, čak i oni koji to čine svaki dan, pomno birajući neagresivna sredstva i učinkovite čistače, dođu do faze kad im zatreba nešto konkretnije da skine sve mrtve stanice i odstrani gornji sloj kože koji je postao nepoželjna barijera.

Abrazija, ubrizgavanje seruma i čišćenje vakuumom

Kao jednu od brojnih vrsta pilinga, žene obožavaju HydraFacial, jedan od najpopularnijih tretmana namijenjenih dubinskom čišćenju lica i vrlo učinkovitoj hidrataciji, čiji je cilj vratiti koži blistavost.

Uz pomoć uređaja koji ispušta mlaz vode nježno se, ali vrlo učinkovito lice čisti od prljavštine koja se nakupila u porama. Tretman se sastoji od tri faze – najprije je na redu abrazija kože, potom ubrizgavanje seruma te čišćenje pora vakuumom.

Abrazija kože radi se posebnim nastavkom, a njezin je cilj otvoriti pore kako bi se one mogle dubinski očistiti. Ujedno se smanjuju one sitne bore i ublažava se vidljivost pigmentacija i manjih ožiljaka. Koža se zatim puni revitalizirajućim serumima s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima.

Infuzija za sjajnu kožu

Kombinirajući lagani piling i čišćenje s infuzijom kože hranjivim tvarima, u samo jednom tretmanu lice poprima vidno svježiji, odmoreniji, ali i mladenačkiji izgled, zbog čega je brojnim ženama HydraFacial na top listi omiljenih tretmana.

Fotografija: Marko Vukas

U Dermatologiji Nola često mu se podvrgava naša popularna pjevačica Jelena Rozga, koja je u jednom od intervjua otkrila da geni definitivno nisu jedini faktor kojem duguje divan izgled svoje kože.

Koktel sastojaka koji se primjenjuje ovisi o specifičnim potrebama kože. Tretman uključuje i limfnu drenažu, kemijski piling, umirujući serum i antibakterijsko LED svjetlo – čija je posljedica uklanjanje mrtvih slojeva kože, obnavljava se blistavost i ostavlja osjećaj kristalno čistog tena.

Faktor iznenađenja

„Kad nakon tretmana pokažem klijenticama koliko smo nečistoća uspjeli izvući, ostanu iznenađene jer su lice prije toga i same očistile. No, brojne se čestice naprosto ne mogu odstraniti vodom i sredstvima za umivanje – koliko god učinkovita ona bila“, rekla nam je dr. sc. Ivana Nola, dodajući kako joj se kod tog tretmana posebno sviđa njegova multifunkcionalnost.

Fotografija: Marko Vukas

„Otkako smo uveli HydraFacial u našu polikliniku, tretmani lica dosegnuli su neku sasvim novu razinu, a idealni su za kožu neovisno o tome je li ona suha ili masna te nevezano uz dob i spol“, otkrila nam je naša sugovornica, napominjući da je to tretman za sve koji žele održavati čistoću i svježinu lica.

Važnost glow efekta

I dr. sc. Mladen Duduković svjestan je koliko je ženama važan glow efekt pa u svojoj Poliklinici Duduković odnedavno također ima tretman HydraFacial, na koji žene rado dolaze i prije nekog događaja na kojem trebaju zablistati, primjerice – prije vjenčanja, nekog bitnog poslovnog domjenka… ili kad same sebi požele biti „special“.

Jer, izgledati svježe i odmoreno u ovom ludom tempu života postao je – pravi luksuz. Isto kao i uzeti si pola sata za uživanje u ugodnom tretmanu koji će nas opustiti i učiniti ljepšima.

Pročitajte još i ...