I do 15 godina manje bez noža i oporavka – ovo je alternativa kirurškom zatezanju lica

Zadržati mladolik izgled, čvrstu i glatku kožu, elastičnost i ujednačen ten visoko je na listi želja svake žene. No, s godinama, to postaje sve veći izazov –  ten polako, ali sigurno postaje neujednačen, a koža gubi elastičnost, što rezultira njenim opuštenim izgledom, posebice u području čeljusti i vrata. To je vrijeme kada, osim dermatoloških i kozmetičkih tretmana te specifičnih krema, seruma, emulzija i maski, počinjemo razmišljati i o filerima, botoxu, ali i o konkretnijim estetskim zahvatima. 

No, što ako niste spremni odvažiti se na tratmane i zahvate koji uključuju skalpel, šavove i oporavak što ga određeni zahvati iziskuju? Dobra je vijest da je odnedavno i u Hrvatskoj dostupna posve nova tehnologija koja uspijeva slojevito obnoviti kožu iznutra prema van, djelujući kao 3D pomlađivanje na sve strukture uključene u proces starenja.

Riječ je o Infini tretmanu koji koristi tehnologiju mikroiglica u kombinaciji s radiofrekvencijskom energijom čije sinergijsko djelovanje zateže i poboljšava teksturu kože, smanjuje ožiljke, i generalno čini ten mlađim, zdravijim i svježijim. Dostupan je u splitskoj poliklinici DermaMed, a njezina vlasnica, dr. Anđela Prolić njime postiže fascinantne rezultate te je već formirala listu čekanja.

Dr. Prolić smo zamoilli da nas upozna s ovim tretmanom koji je već ponio titulu ‘it neinvazivnog uljepšavajućeg tretmana u 2022. godini’, a mogao bi biti odlično rješenje za probleme zrele kože.

Što je Infini tretman i kako djeluje?

Infini donosi rješenje za mlađi i svježiji izgled, i to bez operacije. Infini microneedling uređaj koristi radiofrekvencijsku energiju koja se sastoji od struje vrlo visoke frekvencije. Zahvaljujući izuzetno finim i tankim mikroiglicama ona penetrira u dublje slojeve kože prilikom čega se stvara toplina. Istraživanja su pokazala da zagrijavanje dubljih slojeva kože na dovoljno visoku temperaturu stimulira proizvodnju novog kolagena i elastina te potiče regeneraciju kože. Drugim riječima, stvaranje novih proteinskih vlakna kolagena i elastina ublažava bore, ožiljke od akni i strije te generalno zateže kožu, djelujući kao nekirurški facelifting.

Po čemu je ovaj tretman drugačiji od drugih?

Moram reći da drugi uređaji, iako imaju hlađenje da bi propustili što više energije ispod kože, ipak nisu bili u mogućnosti toliko zagrijati potkožje bez utjecaja na površinu kože. Prelazeći preko kože, Infini mikroiglice ispuštaju energiju samo na svom vršku i time štite kožu od vanjskih oštećenja energijom istovremeno aktivirajući sve faktore rasta koji dolaze zbog uboda.

Može li se Infini osim na licu koristiti i na drugim dijelovima tijela?

Uz tretman lica, uvijek preporučujem i tretiranje vrata tj. podbratka kako bi se koža učvrstila i postigla kontura lica jer vrat prvi odaje godine te se zatezanje kože višestruko isplati.  Na ostalim dijelovima tijela, Infini odlično djeluje na ublažavanje opuštene kože ruku i područja koljena, a odličan je izbor i za uklanjanje neželjenih strija. Također, Infini se pokazao odličnim i za liječenje hiperhidroze, odnosno pretjeranog znojenja pod pazusima.

Koliko dugo traje postupak i kada su vidljivi prvi rezultati?

Samom postupku prethodi nanošenje anestetske kreme kako bi tretman bio što bezbolniji, dok sam tretman lica traje oko 45 minuta, a ako je uključen i vrat, još 15 minuta. Rezultati se  vide odmah, uz znatno poboljšanje 3 do 4 tjedna nakon prvog tretmana. Ipak, stvaranje novog kolagena odvija se postupno pa će se najbolji rezultati vidjeti nakon 3 do 6 mjeseci nakon završnog tretmana.

Koliko tretmana je potrebno učiniti da bismo vidjeli željene rezultate?

Broj tretmana savjetujem isključivo individualno, ovisno o dobi klijenta i problemu kojeg želimo riješiti. Da biste dobili optimalan rezultat i bili uistinu zadovoljni učinjenim, preporučujem najmanje tri uzastopna tretmana, dok je za prevenciju, primjerice, kod klijenta u dvadesetim i prvoj polovini tridesetih godina dovoljno napraviti jedan tretman godišnje.

Je li Infini tertman bolan?

Većina klijenata navodi da vrlo malu senzaciju bola i neugode koja je isključivo trenutna i ne traje tijekom cijelog tretmana. Tretiranje područja koja mogu uzrokovati bol je blizina kosti – čelo, jagodice, čeljust te kosti zdjelice kod tretiranja strija na bokovima. U usporedbi s HIFU ili tretmanom frakcijskim laserom, Infini je gotovo bezbolan i za osjetljivije klijente.

Koliko dugo traje oporavak i je li potrebna posebna njega kože nakon tretmana?

Početno crvenilo nestat će već nakon sat vremena, dok će ono u potpunosti nestati za najviše 24 sata. U rijetkim slučajevima, jako obješene kože tretirane pojačanom energijom može se dogoditi produljeno crvenilo kože do tri dana, ali to nije uobičajeno. Pravilnom njegom koža se brzo obnavlja. Za razliku od lasera koji djeluje izvana i može značajnije oštetiti površinski sloj kože, s Infini tretmanom nema te vrste dugotrajnog oporavka jer je energija isporučena u potkožje i ne oštećuje površinu. Nakon Infini tretmana nema ograničenja kada su u pitanju fizičke aktivnosti. Kožu je potrebno njegovati tek propisanim kremama jer ju je važno izvana intenzivnije nahraniti i navlažiti, dok će unutarnja obnova koju smo potaknuli ovim tretmanom odraditi svoje. Jedino što preporučujem je suzdržavanje od šminke barem jedan dan.

I ono što sve zanima – koliko dugo traju rezultati?

Ovo je teško pitanje jer je odgovor drugačiji za svakog klijenta. Poboljšanje izgleda koje se dobije prillikom tretiranja strija i ožiljaka je trajno, dok za lice i vrat preporučujem ponoviti tretman održavanja svakih 12-18 mjeseci, kako bi kontinuirano stimulirali pojačanu proizvodnju novog kolagena koja prirodno slabi svake godine. Ovo je svakako pravi tretman za prirodnu obnovu i održavanje svježine kože lica.

Pročitajte još i ...