I riječki dermatolozi u akciji #pokazise

U akciji #pokazise koju smo pokrenuli zajedno s hrvatskim dermatolozima, sudjeluju poliklinike iz čak 19 gradova. Među njima su i ordinacije riječkih dermatologa koji su se spremno odazvali našem pozivu te u svojim ordinacijama besplatno obavljaju preglede akni tijekom siječnja i veljače. Danas vam predstavljamo 6 dermatologinja, a one su, redom: dr. Ivanka Laštro, dr. Nirvana Skočić, dr. Lidia Nežić Kosanović, dr. Zrinka Stanić Žgombić, dr. Stanislava Laginja i dr. Tea Brozičević.

Specijalistička ordinacija za dermatologiju i venerologiju Ivanka Laštro, Trg Republike Hrvatske 1

Dr. Ivanka Laštro, specijalistica je dermatologije i venerologije. Od 2013. radi u vlastitoj privatnoj dermatovenerološkoj ordinaciji. Specijalizaciju je završila na Klinici za dermatologiju i venerologiju KBC-a Rijeka i na Klinici za kožne i spolne bolesti Šalata u Zagrebu

U svome radu, posebnu pažnju posvećuje rješavanju problema akni, oštećenja nastalih pretjeranim izlaganjem suncu (fotostarenje), opuštenoj koži, neujednačenoj boji kože, borama. Pobornica je tretmana za poboljšanje statusa kože kojima se na prirodan način potiče sinteza kolagena. Omiljeni tretmani su joj kemijski pilinzi, radiofrekvencija i microneedling, a glavni je cilj koži dati blistavost, svježinu, prirodan izgled te vratiti njezin sjaj.

Dr. Laštro redovito se usavršava na kongresima i edukacijama iz područja dermatovenerologije.

Dermatološka ordinacija dr. Nirvana Skočić, Ulica Fiorella la Guardie 23

Dr. Nirvana Skočić, dermatovenerologinja je s višegodišnjim iskustvom i radom u dermatologiji, u javnom i privatnom sektoru. Prije nekoliko godina otvorila je vlastitu dermatološku ordinaciju.

U svome se radu svakodnevno susreće s raznim izazovima – pravilnim odabirom terapije, njege i tretmana za svoje klijente,   u cilju postizanja zdrave kože, jer samo zdrava koža je lijepa koža.

Akne u najranijoj i odrasloj dobi i netolerantna koža samo su dio problematike kojom se ova riječka dermatologinja bavi u svojoj svakodnevici. Stalnim usavršavanjem i praćenjem novih trendova u kozmetologiji svojim pacijentima pruža najbolju moguću uslugu.

Lidia Nežić Kosanović d.o.o., Trpimirova 3

Dr. Lidia Nežić Kosanović specijalistica je dermatovenerologije koja se kroz čijeli svoj radni vijek trudi objašnjavati pacijentima  što sve utjeće na zdravlje i kvalitetu kože – od ishrane, načina života preko genetike pa do odgovarajuće njege i liječenja.

S radom u dermatovenerologiji započela je u Općoj bolnici u Puli, davne 1980.godine, a specijalizaciju je završila u KBC Rijeka. Nakon toga, radila je u sklopu Doma zdravlja u Rijeci, da bi prije 21  godinu otvorila vlastitu ordinaciju, koja joj omogućava temeljit pristup svakom pacijentu.

U some radu nastoji da terapija i tretmani budu neinvazivni i ugodni za pacijenta, temeljeni na holističkom pristupu, što u konačnici daje i dobre rezultate. Da bi mogla pratiti novosti koje se velikom dinamikom uvode u liječenju kožnih bolesti i problema, posjećuje predavanja, seminare i kongrese u zemlji i inozemstvu, što joj omogućuje uvođenje i novih terapijskih pristupa dermatološkim problemima.

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija dr. Stanić, Trg Republike Hrvatske 2

Dr. Zrinka Stanić Žgombić specijalistica dermatovenerologije, vlasnica je privatne ordinacije u centru grada Rijeke. Nakon završetka medicinskog fakulteta i specijalizacije iz dermatovenerologije, razvila je poseban interes za područje kozmetologije, estetske medicine, dermatoskopije i dermatokirurgije u kojima se je posebno educirala tijekom niza godina.

Završila je brojne tečajeve, edukacije i workshopove u Hrvatskoj i inozemstvu, a kontinuirano se usavršava na međunarodnim i svjetskim kongresima. U ordinaciji nudi široku paletu najnovijih dermatoloških i estetskih usluga, tretmana i zahvata.

Ordinacija Vezmar, Mihačeva Draga 5, dr. Stanislava Laginja

Dr. Stanislava Laginja, specijalistica dermatologije i venerologije, dio je tima Ordinacije Vezmar. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Specijalizaciju iz dermatovenerologije obavila je u Klinici za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Poslijediplomski specijalistički studij dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je 2010. godine. Dodatno se educirala iz područja dermatoskopije i evaluacije pigmentnih lezija te dermatokirurgije.

Članica je Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske udruge za liječenje rana, EADW-a ( European Academy of Dermatology and Venerology), EWMA ( European Wound Management Association) te počasni član Društva distrofičara Istre.

Redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i edukacijskim tečajevima te programima trajnog usavršavanja kao i u kliničkim ispitivanjima. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova te kongresnih priopćenja iz područja dermatologije i venerologije.  Radila je u OB Ogulin kao voditeljica Odsjeka za dermatologiju i venerologiju. Polaznica je doktorskog studija “Biomedicina” na Medicinskom fakultetu sveučilišta u Rijeci.

Poliklinika Terme – podružnica Rijeka, Slavka Krautzeka 66C

Dr. Tea Brozičević specijalistica je dermatologije i venerologije te voditeljica Odjela dermatologije i venerologije ove poliklinike u Rijeci i Selcu. Svoje dugogodišnje profesionalno iskustvo stjecala je u KBC Rijeka te na Odjelu za dermatologiju i venerologiju KBC Šalata Zagreb, a 2017. započinje  s radom u obiteljskoj Poliklinici Terme uz veliki medicinski tim.

U svome radu koristi holistički pristup zdravlju i njezi kože. Dugi niz godina prakticira integrativnu dermatologiju, estetsku medicinu kao i kozmetologiju. Princip kojim se vodi u radu glasi – prije svega zdravlje, a onda ljepota.

Pročitajte još i ...