Iva Duduković: svoje prijateljice prosljeđujem suprugu

Ivu Duduković, vlasnicu agencije Eventastic, jedva smo “uhvatili” – no, u stalnoj trci između concept storea u zagrebačkom Obrtničkom prolazu, divnog kluba Šumica u kojem organizira evente te jurnjave za klincima – sedmogodišnjim Jakovom i petogodišnjom Brunom – uspjeli smo je privesti na kratku kavu i ispitati je o njezinim beauty navikama. Naravno, nismo preskočili ni pitanje kako izgleda život s estetskim kirurgom! “Ponekad zna biti zaista izazovno šetati s njim po cesti: uvijek ga netko zaustavi kako bi porazgovarali… No, navikne se čovjek”, smije se Iva Duduković, supruga dr. sc. Mladena Dudukovića, renomiranog zagrebačkog plastičara. Jako nas je zanimalo daje li joj kakve beauty savjete? No, krenimo od početka…

U jednom intervjuu vaš je suprug priznao da ga odijeva – Iva. Vi ste, dakle, kreativni dio tima Duduković?

Haha, ne bih baš rekla da ga ja odijevam, prije svlačim! Šalu na stranu, vjerujem da ja kao i sve žene svom suprugu pomognem savjetom iako on dosta dobro to sve skupa i sam posloži.

Biti supruga estetskog kirurga san je mnogih žena. Što biste vi rekli na tu temu?

Nadam se da je san svake žene biti u sretnom braku, a njegov posao – kao i svaki drugi – ima i prednosti i mana. Ja se trudim više koncentrirati na lijepe strane.

Uvijek izgledate lijepo, opušteno i prirodno. Je li se teško oduprijeti zovu konstantnog „popravljanja“? Kako odabrati idealne tretmane i pritom – ne pretjerati?

Oh, pa hvala na komplimentu! Moj brzi tempo života ne ostavlja mi baš previše vremena za istraživanja, tako da je za odabir tretmana u mom slučaju u potpunosti zadužen suprug. To je sigurno jedna od onih prednosti iz prethodnog pitanja, iako je moj stil više minimalistički. Ali evo, moram priznati da sam, s obzirom na prirodu njegovog posla, i ja počela više primjećivati korekcije na drugima… I mogu reći da nešto što bih na prvu rekla da je pretjerano, ženama zna odlično stajati.

Kojim ste tretmanom zaista oduševljeni?

Rekla bih da je to Ulterapy (o ovom tretmanu više možete pročitati OVDJE), na koji odlazim u Polikliniku Duduković. Bila sam već nekoliko puta i savršeno mi odgovara. Poslije njega me svi pitaju – “Što si radila s licem? Izgledaš tako svježe…”

Kako je na vas djelovao ulazak u četrdesete, jeste li primijetili kakve promjene na sebi? Kako održavate formu?

Iskreno, ulasku u četrdesete sam se jako veselila jer je to bio povod za odličan tulum! Za razliku od tridesetih, više sam opuštena, manje si zamjeram ako nešto ne stignem, trudim se biti prisutna u momentu i uživati s klincima i suprugom… Ostalo je samo broj! Jedino priznajem da je teže održavati formu, tako da ću uz standardno trčanje od ove godine uvesti i satove mačevanja.

Koji biste tretman preporučili ženama u tridesetima, a koji ženama u četrdesetima?

Nikad nije rano da započnete s tretmanima njege. Prema mom iskustvu, u tridesetima je dovoljno hidratizirati kožu i pronaći kozmetiku koja odgovara vašem tipu. A onda, što se više bližite četrdesetima, uz navedeno bih preporučila i sitne korekcije iako bi vam bolji savjet za to sigurno dao moj suprug.

Idu li k njemu i vaše prijateljice? Ili vas pitaju za savjete?

Pitaju mene, ali ja ih odmah “proslijedim” njemu. On posve sigurno najbolje zna što kojem tipu kože treba, kojem problemu kako pristupiti, a i cure se vole s njim podružiti jer je uvijek spreman na zafrkanciju.

Koji ste najbolji savjet/kritiku dali suprugu kad je o izgledu riječ?

S obzirom na to da je njemu najvažnija udobnost, u savjetima uvijek vodim brigu o tome. A na kritike loše reagira pa se u tome suzdržavam, ali imam svoje načine kako doći do cilja, haha!

A on vama?

Iskreno, ja se od njega više naslušam komplimenata nego savjeta, ali time valjda kompenzira to što ga toliko nema.

Vi ste – zbog prirode svog posla – stalno okruženi lijepim stvarima, a vaš suprug – također zbog posla – lijepim ženama. Jeste li se već navikli na to?

Svima je ljepše raditi u lijepom okruženju, a mi imamo taj luksuz da uživamo u tome. A ja još imam dodatni bonus za zezanciju kako je razmažen – zbog njegovog statusa omiljenog u svakom ženskom društvu.

Imate li uz brojne poslovne obveze i dvoje djece vremena za posvećivanje malim ženskim beauty ritualima? Koji vam je najdraži?

Za beauty rituale uvijek nađem vremena i više ih obavim u nekim rupama u rasporedu. Najdraži mi je Hydrafacial i dobra masaža lica, i to si priuštim jednom mjesečno. A za punjenje mojih baterija su sigurno dosta zaslužni i vikendi s prijateljicama.

Svakoj ženi treba i malo „vremena za sebe“. Kako izgleda vaša idealna verzija?

To su ti vikendi s prijateljicama i dobra knjiga, a zahvaljujući logistici priznajem da i suprug i ja uhvatimo neko samo naše vrijeme koje mi je u kombinaciji s putovanjem ili koncertom najdraže.

Top pet preparata za njegu?

P50 – lotion Biologique Recherche, Creme metamorphique – Biologique Recherche, Melem za usta, peeling za lice – Exfoliating Polish ZO Obagi te body butter – Perlier Muschio Bianco.

Kakva je vaša koža i što je spašava kad imate „bad skin day“?

Moja koža je zapravo suha, ali zbog prave njege se iskreno i ne sjećam kada sam zadnji put imala bad skin day!

Odete li kada u krevet a da niste odstranili make-up?

Zbog ovoga moja kozmetičarka Latica neće biti sretna, ali na žalost – dogodi se i to.

Kako biste u tri riječi opisali svoj stil?

Ležerno i klasično – s pomakom.

Iva Duduković i Dražana Paladin Pavelić, kreativni tim studija Eventastic

Najdraži parfem?

Le Labo Santal 33 i Byredo Eleventh hour.

Što je za vas sreća?

Ah, nakon ove lude 2020. reći ću zdravlje i sloboda. Moja obitelj, suprug, djeca i naši zajednički trenuci, volim kada smo skupa i imamo vremena za uživanje. Samo nam dajte vremena, mi ćemo se u sekundi snaći!

Pročitajte još i ...