Izbijanja, prištići, akne – spriječite ih prije nego li nastanu uz ove moćne proizvode

Nepravilnosti na licu poput prištića, akni ili iznenadnog crvenila obično nas zateknu posve nespremne. Pojave se niotkuda i udomaće se na našem licu bez krajnje namjere da se od tamo maknu. No, to je samo naizgled tako. Jer akne i prištići zapravo imaju dosta dug put nastanka. Povećana proizvodnja sebuma, začepljene pore i bakterije savršeno su plodno tlo za njihovo stvaranje.

Kao što dobro znamo, kožna izbijanja povezana su s najrazličitijim uzrocima pa stoga zahtijevaju sinergiju u liječenju, ali i u prevenciji. To, prije svega podrazumijeva temeljito i pravilno čišćenje, redovitu upotrebu pravih sastojaka za njegu kože, izbjegavanje komedogenih proizvoda, njegovanje zdrave kožne barijere, promjenu loših životnih navika, minimiziranje hormonalnih disbalansa, a u nekim slučajevima i topikalne ili oralne lijekove. I veeeliku dozu strpljenja.

A kako biste uspješno odabrali specifične i učinkovite proizvode za ovaj problem, u nastavku vam donosimo neke od vrhunskih proizvoda s moćnim sastojcima koji će vam odmah postati dragocjeni saveznici u borbi za lijepu i zdravu kožu. Svi su nominirani u okviru ovogodišnjeg izdanja natječaja Estetica Premium Product, a povjerili smo ih na testiranje našim dermatolozima koji će uskoro proglasiti svoje favorite.

Novexpert Stop Akne Express

Stop Akne Express Stick proizvod je koji bismo uvijek željeli imati pri ruci. Diskretan, praktičan i učinkovit. Smiruje upalni proces i vidljivost akni. Odličan je za prevenciju – nanesite ga kod prvog osjećaja boli ili pojave crvenila (prije nego se akna formira). Ako je akna već vidljiva, nanesite Stop Akne Express na čistu kožu i ostavite najmanje 10 minuta prije nanošenja kreme ili šminke.

Proizvod možete nanositi tri puta dnevno – ujutro nakon čišćenja lica, tijekom dana ako je moguće te navečer, 10 minuta nakon čišćenja lica, pred spavanje. Proizvod će brzo isušiti akne, zaustavit će nastanak akni koje još nisu vidljive, a ublažit će i crvenilo kože.

Bioderma Sébium Kerato+

Ovaj mali, ali moćni proizvod učinkovito djeluje na prištiće i ožiljke već nakon 2 dana korištenja. Odlično djeluje na nepravilnosti – uklanja prištiće i mitesere te smanjuje postojeće i sprješava stvaranje novih ožiljaka. Salicilna kiselina i ester jabučne kiseline učinkoviti na pH kože, djeluju na površini i ispod nje kako bi eliminirali prištiće, akne i ožiljke, istovremeno održavajući kožu ugodnom.

Patent FLUIDACTIV™, biološki normalizirajući kvalitetu sebuma, sprječava pojavu novih nepravilnosti (miteseri, prištići, akne i ožiljci). Nanesite ujutro i/ili navečer na suhu, očišćenu kožu. Proizvod možete nanijeti na cijelo lice ili samo na problematična područja. Koristite kod prvih znakova stvaranja prištića ili akni.


Pokrovitelj kategorije LICE je ROX Beauty PMD CLEAN ACNE.

Uređaj PMD Clean Acne omogućuje dubinsko čišćenje lica te Blue Light Therapy tretman za kožu sklonu aknama. S jedne strane uređaj putem silikonskih četkica uparenih s tehnologijom SonicGlow™ omogućuje dubinsko čišćenje pora. Nježne i higijenske silikonske četkice razgrađuju prljavštinu i masnoću iz pora brzinom od 7000 vibracija u minuti te ujedno toniraju i učvršćuju kožu.

Nakon čišćenja, s druge strane uređaja nalaze se snažne medicinske led diode koje pružaju tretman plavom svjetlošću na aknama i drugim problematičnim područjima. LED diode ubijaju bakterije koje uzrokuju akne, ostavljajući čistu, blistavu kožu. Kombinacija čišćenja i trominutnog tertmana plavom svjetlošću rezultira blistavom kožom bez problematičnih područja.

PMD Clean Acne proizvod dolazi u travnju na tržište i biti će dostupan na ROX Beauty webshopu i Rox Beauty concept storeu.

Pročitajte još i ...