Iznimno učinkovite formule za problematičnu kožu – bez iritacija

Osobe sklone aknama znaju koliko treba biti uporan u njihovom tretiranju da bi se pokazali rezultati, te koliko truda treba uložiti u pronalazak ne samo prave terapije kod kvalitetnog liječnika, nego i preparata za njegu koji će ublažiti ovu pojavu koja – osim na izgled – poprilično utječe i na samopouzdanje.

Na našem tržištu postoji brend koji aknama pristupa na način koji je “totalno drukčiji od drugih” – zahvaljujući brojnih istraživanjima i znanstvenim studijama, brend Biretix proizvođača Cantabria Labs pronašao je formule koje daju vrhunske rezultate, a pritom su iznimno nježne za kožu – što s brojnim drugim učinkovitim, ali agresivnim preparatima nije slučaj. Kako uopće nastaju akne?

Seboreja i hiperkeratoza

Komedon – začepljeni folikul vlasi – nastaje jer se u koži povećava broj stanica koje proizvode keratin. Ako je koža zdrava, taj će proces proći bez posljedica, a ti mikrokomedoni će samo nestati. No, kod osoba sklonih aknama nastanak komedona obično prati upalni proces…

Te su mini upale jedan od glavnih uzročnika akni, koje nastaju zbog pretjeranog lučenja sebuma (seboreje) i rožnatih stanica (hiperkeratoze). Njih pak mogu uzrokovati brojni faktori – najčešće hormonalne promjene (kako u vrijeme puberteta, tako i u zreloj dobi), a zatim i mnogi vanjski čimbenici.

Biretix – jedinstvena kombinacija sastojaka i patentiranih tehnologija

Hiperkeratozu, tj. abnormalno zadebljanje vanjskih slojeva kože, uzrokuje pretjerana proizvodnja rožnatih stanica te neadekvatno ljuštenje mrtvih stanica kože – koje višak sebuma veže za njezinu površinu. Te stanice stvaraju čepove koji blokiraju žlijezde lojnice, a nakupine sebuma plodno su tlo za bakteriju Propionebacterium acnes, koja može izazvati upalu na okolnim dijelovima kože…

Što se, dakle, očekuje od kvalitetnih preparata za tretiranje akni? Normaliziranje produkcije sebuma, prevencija hiperkeratinizacije te antimikrobni i antiupalni učinak.

Odgovor na sve te izazove nude proizvodi Biretix tvrtke Cantabria Labs – čiji su brandovi u Hrvatskoj prisutni kroz zastupništvo Humed Pharme (Heliocare, Endocare, Biretix, Neoretin, Iraltone, Inmunoferon…).

Cantabria Labs prisutna je u više od 80 zemalja, a karakteriziraju je izrazito visoki standardi proizvodnje pa je brend Biretix na domaćem tržištu u kratkom vremenu naišao na odličan odaziv i među liječnicima i među pacijentima – zbog jedinstvene kombinacije sastojaka i patentiranih tehnologija.

Inovativan pristup rješavanju akni

Proizvodi brenda Biretix akne rješavaju na jedinstven način: kombinacijom retinola, AHA/BHA kiselina i drugih aktivnih sastojaka. Iako se najčešće eksfolijacijske i protuupalne kiseline u skincare proizvodima ne kombiniraju s retinolom zbog iritirajućeg učinka na kožu, Biretix je uspio spojiti dvije ključne komponente u tretiranju akni – učinkovitost i izvrsna podnošljivost na koži.

Biretix Tri-Active gel: svježi, svilenkasti gel s formulom trostrukog učinka – pročišćava, djeluje keratolitički i regulira sebum. Pogodan za poboljšanje mrlja u blagim i/ili umjerenim stanjima kože sklone aknama.

Rutina u tri koraka obuhvaća čišćenje, tretiranje problema i njegu, a čitava se linija zasniva na dvjema inovativnim tehnologijama – Retinsphere i Biopep-15, koje u kombinaciji djeluju antiupalno te osiguravaju visoku toleranciju za kožu. Najveća posebnost Biretix linije je u tome što je popunila svojevrsnu prazninu na tržištu – omogućuje osobama čija je koža pogođena aknama da više ne moraju birati između djelotvornosti i nježnosti prema koži.

Biretix Cleanser: gel za dnevno čišćenje kože regulira višak masnoće i smanjuje razmnožavanje mikroorganizama koji doprinose razvoju akni. Formuliran je s BIOPEP 15 i obogaćen umirujućim i antioksidativnim aktivnim sastojcima koji uklanjaju nečistoće bez isušivanja kože.

U formulama se nalaze salicilna kiselina, niacinamid, cink i drugi protuupalni sastojci, kao i jedinstveni antimikrobni peptid, Biopep-15 te iznimno učinkovit ester retinoične kiseline+ retinol inkapsuliran u glikosferama koji ulazi duboko u kožu, ima prolongirano djelovanje i stabilan je.

Biretix Mask: zelena glina regulira višak sebuma, smanjuje crvenilo i detoksicira kožu. RetinSphere® tehnologija je inovativna kombinacija retinoida koja sprječava začepljenje pora i smanjuje stvaranje i razvoj mrlja i mitesera.

Njegovo je djelovanje isto kao i djelovanje retinoične kiseline, no bez njene karakteristične „agresivnosti“ prema koži – tako da na crvenilo, iritacije i suhoću možete zaboraviti. Od čišćenja, preko ciljanog tretmana za problematične zone, pa sve do hidratacije i oralnih suplemenata – Biretix linija pokriva kompletnu problematiku vezanu uz akne.

Pročitajte još i ...