Maskare nove generacije: efekt umjetnih trepavica i na najosjetljivijim očima

Kraj ljeta mnogima teško pada: sezona bezbrižnosti je završena, nov (i dug) period radnih obaveza ponovno počinje… No, postoje ljudi kojima jesen pada najteže, a to su – alergičari.

Njihove muke započinju s proljećem – kad lijeske, vrbe, breze, hrast, bukve i ostali divni primjerci iz biljnog svijeta alergičarima tjeraju suze na oči, uzorkuju svrbež, peckanje ili pak suhoću oka – a nastavljaju se krajem kolovoza, kada je u punom cvatu ambrozija. I sezona kihanja, šmrcanja, začepljenog nosa te svrbeža i peckanja očiju ponovno je otvorena.

A peludnu prognozu pomno prate i obožavateljice kozmetike jer na tako nadražene oči na mogu staviti uobičajeni make-up…

Moraju li alergičarke živjeti bez maskare?

Premda brojnim alergičarkama šminka nije ni na kraj pameti u periodu intenzivnih reakcija na alergene, neke se žene make-upa ne žele odreći – ni pod razno. Maskara? Alergičari su naučili živjeti bez maskare. Ili?

Nove generacije zadovoljavaju dva bitna kriterija

Suvremena tehnologija to, nasreću, demantira. Nove generacije maskara omogućuju sve gušte make-up rutine, u koju se svakako ubraja i naglašavanje volumena te produživanje trepavica. Na raspolaganju su nam one hipoalergenske i oftalmološki testirane, koje u svom beauty arsenalu imaju nositeljice kontaktnih leća, alergičarke i žene s iznimno osjetljivim očima – spremne poduzeti sve da pronađu maskaru koja odgovara njihovim estetskim kriterijima, a pritom ne iritira oči.

Aduti renomiranog američkog brenda

Baš se u takve ubrajaju one prestižnog američkog brenda jane iredale, poznate ženama koje znanje o kvalitetnoj kozmetici imaju u malom prstu. Adut njihove kolekcije je i PureLash Lash Extender & Conditioner koji se koristi kao podloga za maskaru.

Nakon što se ovaj produživač i regenerator nanese na trepavice, potrebna je i manja doza maskare, što je svakako plus za osjetljive oči. Preparat sprječava isušivanje i ispadanje trepavica, a ekstrakt algi koji sadržava njeguje i štiti dlačice te potiče rast novih.

A premda je nakon regeneratora treba nanijeti u jednom sloju, dakle minimalno, maskara svejedno mora biti pomno odabrana. Jer, ako već mora plakati zbog alergije, suvremena žena zasigurno će izbjeći roniti suze zbog – kozmetičkog preparata. Koji, uostalom, može sama izabrati. A u promišljen izbor svakako se ubraja PureLash Lengthening Mascara. Kao prvo, testirana je na osjetljivost, čime automatski „dobiva prolaz“.

Velika očekivanja

No, kako žene od kozmetike danas imaju velika očekivanja, to je samo prva razina koju jedan preparat mora proći. Iako se kaže da se svako razočaranje bazira na velikim očekivanjima, ovdje su ona apsolutno opravdana.

Maskara sadrži Dex-Pantenol u liposomima, tako da sa svako nanošenje njeguje trepavice. Proteini pšenice zaslužni su za volumen, uvijanja i jačanje dlačica, a štetnih sastojaka – nema. I četkica pridonosi zavidnoj reputaciji ovog preparata: vrhunske je kvalitete, savršeno odvaja dlačice, a boja se njome nanosi ravnomjerno.

Raskošni učinak

Ako se prije apliciranja nanese sloj Pure Lash Extender&Conditionera, volumen trepavica će vas oduševiti, a dlačice će biti lijepo razdvojene. Želite li ipak pojačati dozu i staviti nekoliko slojeva, nemojte čekati da se pojedinačni sloj osuši jer će se trepavice slijepiti. A što ako želite još raskošniji učinak?

Za maksimalni volumen i produživanje trepavica ljubiteljima jane iredale kolekcije na raspolaganju je Longest Lash Thickening and Lengthening Mascara.

Svima onima koji se s njom susreću prvi put može se učiniti da su ostale maskare vlažnije, no to je zato što ova umjesto vode sadržava ekstrakt algi. On je u svijetu ljepote na glasu kao veoma moćan sastojak, a u ovom će slučaju dlačice obnoviti, njegovati i potaknuti na rast.

Suze nisu problem

Za glamurozan izgled zaslužne su i tisuće celuloznih vlakana, a i četkica dizajnirana za ravnomjerno nanošenje i odvajanje dlačica. Atraktivno je i pakiranje: maskara dolazi u mekanoj tubi, koja sadrži 75 posto više proizvoda nego klasične maskare.

Brazilian fashion model Adriana Lima in the new promotional pictures for Maybelline 2016 advertising campaigns., Image: 307959858, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Brazilska ljepotica Adriana Lima, Viktorijina anđelica i jedna od najpopularnijih svjetskih manekenki, jednom je izjavila „Neću plakati za tobom, moja je maskara preskupa“. S maskarama brenda jane iredale slobodno možete i plakati. Ne nužno zbog frajera.

Pročitajte još i ...