Može li nas liposukcija spriječiti da se ponovno udebljamo?

Što se doista događa nakon liposukcije? I dok neki smatraju da je bitka s prekomjernim naslagama nakon liposukcije zauvijek gotova, stručnjaci se ne slažu baš u potpunosti s tom tvrdnjom.

Elsa Hosk (hoskelsa / 29.12.2018): Vacay Instagram Vs real life ", Image: 405006324, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Kako liposukcija “radi”?

Liposukcija (lipo – mast, sukcija – upijanje) je jedna od najpopularnijih metoda oblikovanja tijela u estetskoj medicini. Liposukcijom se preoblikuje tijelo trajnim odstranjivanjem nakupina masnog tkiva, međutim, znači li to da se više nikada ne možete udebljati?

Liposukcija pruža mnoge prednosti, ali ona sama po sebi nije metoda mršavljenja, već oblikovanja tijela. Dok god nakon zahvata održavate težinu, prednosti liposukcije i dalje će biti prisutne.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357677, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Što je u liposukciji “trajno”?

Masne stanice uklonjene liposukcijom uklonjene su trajno, odnosno zauvijek, ali masne stanice okolnih područja i dalje mogu bujati, stoga se osoba može udebljati i nakon liposukcije ako ne vodi računa o prehrani i tjelovježbi. Višak masnih naslaga neće zaobići tretirana područja, odnosno, i tretirana će se područja povećati ukoliko se udebljate.

Iako se masne stanice zauvijek uklanjaju iz tretiranih područja, jedan dio njih ostaje , a taj dio, kao i dio masnih stanica netretiranih regija, širi se uslijed unosa previše kalorija. Tako dolazi do debljanja i povećanja volumena tijela.

Ukratko, istina je da se liposukcijom masne naslage rješavaju trajno jer su one koje su uklonjene trajno uklonjene, ali to ne znači da se više nikada ne možete udebljati.

Liposukcija nije čarobna metoda za vječno vitku figuru, no uvelike pomaže u oblikovanju tijela. Metodom liposukcije oblikuju se oni dijelovi tijela koji teško odlaze vježbanjem i prehranom, a o kojim se regijama radi, ovisi od osobe do osobe.

Swedish fashion model Elsa Hosk poses for Victoria's Secret February 2017 catalogues., Image: 319322693, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Liposukcija je izvrsna pomoć za oblikovanje figure čiji su rezultati trajni samo ako održavate tjelesnu težinu i pridržavate se pravilnog plana prehrane.

Pročitajte još i ...