Estetski skup godine: Zagreb ugošćuje najpoznatije svjetske plastične kirurge

„Investicija u znanje isplaćuje najbolju kamatu“, rekao je jednom prigodom Benjamin Franklin, američki državnik i filozof. Ta se kamata uvijek tiče i društva, koje također profitira od znanja pojedinca – što je dodatno naglašeno kad su u pitanju liječnici. S tom je idejom osmišljen i prvi ANTI-AGING & AESTHETICS CONGRESS ZAGREB, koji će se od 28. do 30. svibnja 2020. održati u hotelu Hilton Garden Inn u organizaciji Hrvatskog društva za estetsku kirurgiju i kozmetsku dermatologiju.

Začetnici ideje o ovom trodnevnom edukativnom skupu su predsjednik Društva, prof. dr. sc. Davor Mijatović, subspecijalist plastično-rekonstruktivne kirurgije te nacionalni trener za rekonstrukciju i estetsku kirurgiju dojke, te dr. sc. Mladen Duduković, specijalist plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije. Također, to je prvi takav kongres u Hrvatskoj organiziran u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Edukacija i umrežavanje

Ideja kongresa je okupljanje vrhunskih međunarodnih stručnjaka kao gostujućih predavača iz područja estetske kirurgije i estetske dermatologije, i davanje mogućnosti zainteresiranim liječnicima da uče od najboljih. A uz stalno usavršavanje znanja, u današnje je vrijeme jako važan i faktor umrežavanja – a ovaj je skup idealna platforma za druženje liječnika i izmjenu iskustava.

Multidisciplinarni sadržaj, usmene prezentacije i radionice sadržavat će najnovije kliničke informacije i obuhvatiti sve aspekte estetske medicine uključujući primjenu dermalnih filera uživo, kao i interaktivne panel-diskusije sa stručnjacima i ključnim liderima javnog mišljenja u Hrvatskoj i široj regiji.

Neke od tema su nekirurško pomlađivanje lica filerima i botoksom, mezoterapija, laseri, kirurgija dojke, nosa i lica te kirurško oblikovanje tijela.

Predavačke zvijezde

Premda još nije otkrivena cijela lista predavača, imena koja su dosad objavljena zaista intrigiraju. Među stručnjacima svjetskog glasa su, primjerice, jedan od najboljih španjolskih plastičnih kirurga, profesor i istraživač Federico Mayo Martin, kojeg je reputacija dovela do obavljanja kirurških intervencija u Kostariki, Kolumbiji, Brazilu, Panami, Velikoj Britaniji, Latviji, Rusiji, Švicarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj…

Na međunarodnim stručnim kongresima ima status zvijezde i jedan je od najtraženijih predavača. Ovaj karizmatični liječnik plastičnu kirurgiju smatra medicinskom i umjetničkom disciplinom, a najviše se bavi temama rješavanja postoperativne boli, implantatima za dojke i operativnim tehnikama.

Otkako je 1998. otvorio svoj kirurški centar u Tulsi (SAD), dr. Angelo Cuzalina bavi se isključivo estetskom kirurgijom, a iza njega je više od 17 000 postupaka. Godine 2011. bio je predsjednik Američke akademije kozmetičke kirurgije, i još dugi niz godina igrao aktivnu vodeću ulogu u toj organizaciji. I on je vrlo tražen na predavanjima diljem svijeta, a njegove su teme operacije dojki te pomlađivanje lica i tijela.

Dr. Nabila Azib dolazi iz Maroka, i specijalistica je za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju. Nekoliko je godina bila znanstvena direktorica Kongresa ICAAM u Dubaiju, znanstvena koordinatorica Face2F @ ce kongresa u Cannesu, a sada je znanstvena direktorica godišnje konferencije Expert2Expert u Istanbulu.

Dr. Guray Yesiladali plastični je kirurg koji u Instabulu ima svoju privatnu praksu s posebnim naglaskom na rinoplastiku, operaciju grudi i oblikovanje tijela. Član je američkog, turskog i međunarodnog društva estetske plastične kirurgije, a svoje vizije o modernoj plastičnoj kirurgiji kao gost govornik rado na konferencijama širom svijeta.

Domaće snage zastupaju neki od najpoznatijih hrvatskih liječnika – prof. dr. sc. Mislav Gjurić, otorinolaringolog iz Poliklinike Sinteza, maksilofacijalni kirurzi dr. sc. Zoran Žgaljardić i prim. dr. Siniša Glumičić, dr. Nikola Milojević… Ne propustite ovu sjajnu priliku da učite od najboljih!

Promocija Zagreba kao centra medicinske izvrsnosti

S obzirom na to da će se odvijati u Zagrebu, kongres je istovremeno promocija glavnog grada Hrvatske kao centra medicinske izvrsnosti s nizom eminentnih estetskih i dermatoloških klinika, od kojih će neke podijeliti iskustva u razvoju svoje prepoznatljive prakse.

Važnost projekta prepoznala je i Turistička zajednica grada Zagreba na čelu s direktoricom Martinom Bienenfeld, smatrajući događanje bitnim čimbenikom u promociji medicinskog turizma. Stoga će se u sklopu kongresa održati i panel o značaju zdravstvenog turizma za Zagreb i Hrvatsku, u kojemu će sudjelovati svi važni dionici kao što je Turistička zajednica, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravstva te predstavnici medicinskih struka.

Tim organizatora ima tendenciju da ANTI-AGING & AESTHETICS CONGRESS ZAGREB postane najveći u regiji, u čemu će ih podržati više od 200 posjetilaca – plastičnih kirurga, dermatologa i estetskih liječnika iz Hrvatske i šire regije.

Pročitajte još i ...