Jedan od najsenzualnijih parfema na svijetu obožavaju Kate Winslet i Penelope Cruz – jeste li ga isprobali?

Francuska luksuzna kuća za parfeme i kozmetiku, Lancôme, osnovana je davne 1935., a najranije izdanje parfema s njihovim potpisom nastalo je 1947.

Danas ova kuća distribuira parfeme diljem svijeta, a neki od najpoznatijih imena iz parfemske ponude Lancômea su Idole, Magie Noire, La Vie Est Belle, Hypnose i možda najpopularniji – Tresor.

Iznimno raskošan miris koji obožavaju žene diljem svijeta

Prije točno pet godina lansiran je iznimno senzualni parfem ovog brenda koji nosi naziv Lancôme La Nuit Tresor. Riječ je o senzualnom i toplom amber ženskom parfemu s dominantnom notom vanilije.

Iza parfema stoje kreatori Christophe Raynaud i Amandine Clerc-Marie, a karakterizira ga iznimna raskoš i raznolikost mirisnih nota – što ga razlikuje od većine parfema na tržištu.

Drvenasto – orijentalne note s izraženim voćnim tonovima

Osim “običnih” dama diljem svijeta, na listi obožavateljica ovog parfema nalaze se i brojna poznata imena, poput Kate Winslet, Penelope Cruz, Jennifer Connelly... Iz tog nas razloga ne čudi činjenica da je Lancôme La Nuit Tresor postao jedan od glavnih sinonima ženstvenosti i raskoša.

U njegovim se mirisnim notama nalazi zadivljujući popis sastojaka:

Gornjim notama prevladavaju kruška, tangerina i bergamot, u srednjim se notama nalaze jagoda, orhideja vanilla, crna ruža i marakuja, dok baza parfema krije karamelu, Liči, vaniliju, kavu, sladić, papirus i kumarin.

Poput raskošnog ljubavnog napitka

Baš poput originalnog Tresor parfema iz 1990., i La Nuit Tresor podsjeća gotovo na ljubavni napitak – kako raskošnog ambalažom, tako i opojnim romantičnim mirisom.

Parfumerski dvojac je pri kreiranju parfema težio spojiti dva svijeta – tamnu, senzualnu i mističnu stranu tuže i vanilije sa svježijim, citrusnim i cvjetnim notama koje mirisu daju dozu poletnosti i svježine.

Bočica koja podsjeća na dijamant u kombinaciji sa satenskom crnom ružom i mašnom ovaj parfem čini jednim od najljepših ukrasa koje možete imati na toaletnom ormariću.

Ženstven i senzualan: parfem koji je s razlogom postao kultni

Sami kreatori su ga opisali kao „hipnotizirajući miris žene koja vješto koristi šarm kako bi opčinila voljenog muškarca“ – ovaj drvenasto-orijentalni miris gotovo da ima učinak senzualnog ljubavnog napitka. Pasiflora u kombinaciji s vanilijom i drvenastom baznom notom vetivera daje dojam iznimne ženstvenosti, ali i samozatajnosti.

Dizajn ove luksuzne, ženstvene bočice nadahnut je likom Japanke odjevene u kimono – postepeno se sužava prema vrhu, pretvarajući se u spiralu kristala čije se plohe presijavaju na svjetlu.

Pročitajte još i ...