Jedini proizvod s visokim SPF-om koji potiče brzo tamnjenje – ljetni hit na tržištu

Moda se mijenja, trendovi dolaze i odlaze, ali naša težnja za onim savršenim brončanim tenom ponavlja se svake godine s prvim naznakama kraćih haljina, koktela i onog poznatog osjećaja soli na koži.

Bez obzira na to što nas svake godine magazini pokušavaju uvjeriti da je bljeđe slađe i da je “Kate Moss ten” opet aktualan, rijetko koja žena se ne pomami za medenom kožom zbog koje svaka strija nestaje, a noge se produže do “Naomi Campbell dužina”. Svaka dama voli preplanuli ten, no isto tako je svjesna rizika pretjeranog izlaganja suncu – zbog čega sve rjeđe provodimo sate i sate na plaži namazane samo uljem za brže tamnjenje.

Zdravlje na prvom mjestu

S obzirom na to da je iza nas nekoliko desetljeća iscrpne edukacije i dermatoloških kampanja o štetnosti sunčanja – danas je poželjno ostati na “bljeđoj strani”, a želja za onim “kako si pocrnilaaa” ipak je manja zbog bojazni od štete koju sunce može učiniti koži.

I to je sjajno – jer je pretjerano izlaganje suncu danas više nego ikada važno zdravstveno pitanje, a norma odgovornog ponašanja je poštivanje pravila: izbjegavanje sunca od 11 do 16, nošenje odjeće koja pokriva kožu i naposljetku, najvažnije – korištenje proizvoda za zaštitu od sunca. Na pravi način, naravno!

No, svi znamo, baš kao i spomenuta pravila napamet, da je teško “uhvatiti boju” ako smo namazani visokim SPF-om! Česta je zabluda da morate birati između preplanulosti i visoke zaštite. Zato smo s velikim uzbuđenjem napokon dočekali proizvod koji nam uz visok i pouzdan SPF omogućuje ne samo da se s ljetovanja ne vratimo bljeđe nego što smo otišle, već i da zaista postignemo brončani ten o kakvom sanjamo.

Brončani kompleks za prirodnu preplanulost

Ovog ljeta ne morate beskrajno dugo tražiti pravi omjer visoke zaštite i preplanulosti jer – konačno, postoji proizvodi koji ima oboje!

Jedan od najpoznatijih – i dermatolozima najomiljenijih brendova – Bioderma, predstavlja novitet – BRONZ Huile sèche SPF 30 prvo suho ulje za sunčanje sa SPF-om 30 koje aktivira i produžuje prirodnu preplanulost. Više od svega raduje nas činjenica da je riječ zaista o jedinstvenom konceptu – prvoj formuli na tržištu koja osigurava zaista visoku zaštitu od UV zračenja – u skladu sa svim preporukama dermatologa, a istovremeno potiče brzo tamnjenje.

Zamislite scenarij – ljetovanje provodite bez grižnje savjesti, potpuno zaštićeni – a s mora se svejedno vraćate brončane puti. Priznajte – ne može bolje!

Omiljeni saveznik u torbi za plažu

U našim će se torbama za plažu zasigurno naći ovo suho ulje omiljenog brenda koje na biološki način, pomoću tirozina, potiče melanogenezu te aktivira prirodno tamnjenje kože – no bez oštećenja koje inače tamnjenje podrazumijeva. Osim što će potaknuti rad stanica odgovornih za tamnjenje kože, istovremeno će dodatkom vitamina E zaštititi stanice od dehidracije, gubitka elastičnosti i preuranjenog starenja.

Snažni UV filtri štite površinu kože od štetnog zračenja, a aktiviranjem procesa melanogeneze koža će zaista mnogo brže postići zavodljivu brončanu nijansu – studija na 33 ispitanika u dobi od 18 do 68 godina pokazala je da Biodermina BRONZ Huile sèche SPF 30 formula potiče prirodno tamnjenje za 94 %. 

Osim činjenice da konačno možemo brzo pocrnjeti čak i s visokim SPF, još jedna karakteristika ovog ljetnog hit proizvoda oduševljava – njegova jedinstvena tekstura. Suho ulje odmah pri dodiru s kožom hrani površinski sloj i sprječava dehidraciju kože, a nakon upijanja koža postaje satenski meka i podatna – pri čemu ovaj božanstveni osjećaj ne nestaje niti nakon plivanja.

Produljenu mekoću kože možemo zahvaliti dodatku vitamina E, koji ne samo da sprječava oksidativni stres i umanjuje štetu nastalu sunčanjem, već direktno obnavlja stanice kože i poboljšava njihovu otpornost na nepovoljne vanjske uvjete.

Moderna žena ne radi kompromise – pogotovo ne na godišnjem odmoru

Iako smo generalno pobornice kompromisa – pa se ljeti klonimo fast fooda, gaziranih pića i direktnog ležanja na podnevnom suncu – ponekad jednostavno želimo uživati u svim čarima godišnjeg odmora. A većini nas među najveće ljetne užitke spada izlazak iz mora, hladan koktel i osjećaj sunca na koži – moramo priznati kako nema bolje asocijacije na godišnji odmor.

Inovacija iz Bioderme omogućava nam upravo to – uživanje u svim aspektima odmora na +40 bez bojazni od štetnih posljedica, a ako vam je jedan od kriterija pri odabiru idealne SPF formule i nježnost prema okolišu – ne brinite, i u tom aspektu ovaj je proizvod pun pogodak.

Proizvodi za sunčanje ovog uglednog brenda formulirani su prema principu ekobiologije koja je u središtu NAOS pristupa – svaka je formula osmišljena i kreirana uz poštivanje ekosustava kože i dugoročno očuvanje njenog zdravlja. Osim toga, proizvodi su formulirani i testirani na način koji osigurava zaštitu i poštivanje života i vodenih ekosustava. Koristeći Biodermine formule na plaži sigurni ste da ne škodite niti sebi, a niti morskom svijetu koji vas u vodi okružuje. Poznato je kako određene kemijske komponente u kremama za sunčanje djeluju zagađujuće na morski svijet, no Bioderma se pored zdravlja kože – bavi i zdravljem planeta pa tako njihovi proizvodi nose oznaku  “Coral safe” – koja dokazuje da su prošli rigorozne ekotoksične testove te jamči odsutnost toksičnosti za vodene ekosustave.

Formula je jednako nježna i prema našoj koži – za razliku od mnogih formula s visokim zaštitnim faktorom, ovaj proizvod nije komedogen  – pa ga bez bojazni mogu koristiti i dame masnijeg tipa kože. Osim toga – ne ostavlja bijele tragove, nije ljepljiv te kožu ostavlja iznimno glatkom.

Preplanuli bez dehidrirane kože?

Uz to, u liniji se nalazi i Photoderm BRONZ Spray SPF 30, namijenjen osjetljivoj koži sklonoj dehidraciji. Baš kao i suho ulje, pruža zaštitu od štetnog zračenja te potiče biološku preplanulost bez bojazni o dehidraciji kože nakon tamnjenja i pojavi nekih od znakova fotostarenja.

Oba proizvoda sadrže Bioderma patent Celullar Protection koji prirodno štiti stanice od preranog starenja i oksidativnog stresa te ih potiče i “uči” kako se prirodno zaštititi na suncu bez opasnih oštećenja.

To je sve što želimo od odmora, zar ne?  Napuniti se energijom, odmoriti se, osjetiti morsku sol na koži, znajući da smo zaštićeni i da jedino što će naša preplanulost izazvati je zavidne poglede, a ne – probleme.

Pročitajte još i ...