Jedinstvena formula eliminira prištiće i crvene mrlje u dva dana, a ne isušuje kožu

Kažu da sve što je lijepo, kratko traje – a s tim bi se složili svi koji su prepuni nade pojurili u najbližu ljekarnu ili drogeriju po najnoviji preparat koji će im napokon pomoći u borbi s aknama, prištićima, miteserima i začepljenim porama…

Formule koje djeluju na nepravilnosti kože i dalje imaju brojne mane

Činjenica je kako, unatoč nevjerojatnom napretku skincare industrije i dugogodišnjoj suradnji dermatologa, farmaceuta, biologa i kemičara, proizvodi za masnu kožu i kožu sklonu aknama i dalje imaju brojne mane – često iste one koje smo im zamjerali prije petnaestak godina.

Problem se zapravo krije u nevjerojatno kompleksnim potrebama kože sklone nepravilnostima – njeni su zahtjevi nerijetko i kontradiktorni – jer u isto vrijeme treba hidrataciju, regulaciju sebuma, čišćenje pora i utjecaj na smanjenje orožnjavanja kože, no sve to bez isušivanja i dodatne iritacije ionako problematične i delikatne kože.

Ukloniti višak sebuma, no pritom ne narušiti prirodnu zaštitu kože?

Posao preparata za tretiranje problematične kože izgleda otprilike ovako: izvući sebum iz pora, ukloniti višak sebuma s površine kože i spriječiti nastanak budućih akni – no, pritom ne narušiti prirodnu zaštitnu barijeru kože, njen fiziološki pH i nužni sloj zaštite koji proizvode naše lojne žlijezde.

Dodamo li tome – smanjiti množenje bakterija u porama i reducirati upalne procese u aknama, no bez agresivnih sastojaka koji će uzrokovati peckanje ili crvenilo – čini nam se kako formula koja bi zadovoljila sve ove kriterije teško uopće može postojati.

Moramo li pristajati na kompromise?

Zato su osobe čija je koža pogođena aknama, viškom sebuma i posljedično – proširenim porama, često primorane pristajati na kompromise. A ti kompromisi se očituju kroz dodatno pogoršanje ionako problematične kože – ulaskom u dobro nam poznati začarani krug narušene ravnoteže zaštitnog sloja kože. Priča ide otprilike ovako: osobe sklone prištićima, aknama i začepljenim porama najčešće pate od pretjerane produkcije sebuma. Ova gusta, ljepljiva tvar prirodno se izlučuje iz pora i zapravo je sama po sebi komedogena, no – nosi i važnu ulogu u prirodnoj hidrataciji i elastičnosti kože pa ga nikako ne želimo u potpunosti ukloniti.

Ipak, proizvodi li koža preveliku količinu zaštitnog sebuma, uski kanalići žlijezda lojnica ne mogu ga adekvatno izlučivati te dolazi do njihovog začepljenja – a upravo taj „čep“ postaje plodno tlo za razmnožavanje bakterija P. Acnes i C. Acnes.

Osim začepljenih pora, ključnu ulogu u nastanku prištića ima i prirodna kiselost kože, pri čemu svaka promjena u Ph faktoru može poremetiti kožnu mikrobiotu – a to se najčešće događa zbog neprikladne, pretjerano agresivne kozmetike. Shvatili ste – što više čistimo kožu i pokušavamo isušiti sebum, to ga koža prirodno više proizvodi, a što ga više proizvodi – akne i upale sve su gore.

Borba s problematičnim tenom postala je neusporedivo lakša

Zato je borba protiv ovog problema fokusirana na pronalazak delikatnog balansa – a dermatološki brendovi pokušavaju naći recept koji će očistiti pore i spriječiti pogoršanje upale te pritom neće isušiti kožu i uzrokovati iritacije.

Zadovoljstvo nam je objaviti da se upravo takva formula pojavila na tržištu, i to zahvaljujući brendu koji se smatra jednim od skincare pionira te je poznat po nekoliko desetljeća dugoj suradnji s dermatolozima diljem svijeta – francuskoj Biodermi.

Kreiranjem Sébium Kerato+ gel kreme, sve su napore usmjerili na pomoć osobama čija je koža netolerantna na agresivne sastojke – što im borbu s problematičnim tenom čini neusporedivo lakšom.

Maksimalna tolerancija – iznimno učinkovita formula bez tipičnih nuspojava

Primarni cilj renomiranog laboratorija bio je stvoriti proizvod koji je učinkovit i moćan u borbi protiv prištića, crvenila i začepljenih pora, a istovremeno nježan prema hidrolipidnoj barijeri kože. Upravo kreiranjem ovog balansa postignuta je maksimalna tolerancija na problematičnoj koži, koja je sve do sada predstavljala najveći izazov u segmentu dermokozmetike namijenjene tretiranju akni.

Najveći prigovor koji dermatološki pacijenti imaju na proizvode s keratolitičkim djelovanjem su nelagodni simptomi poput iritacija, isušene kože koja zateže, a nerijetko i peckanja. Biodermina Sébium Kerato+ gel krema dokazala nam je da učinkovitost i tolerancija nisu kontradiktorni pojmovi, no kako dermatologinja Dr. Michèle SAYAG ističe – najučinkovitiji sastojci, AHA i BHA kiseline moraju biti formulirane s niskim Ph da bi djelovale, što dovodi do toga da iritiraju kožu – jer su od nje kiselije. Bioderma je stvorila pravu inovaciju – kreiranjem formule čiji je pH jednak onom kože. Visoka keratolitička učinkovitost i maksimalna tolerancija zaista su dobitna kombinacija, a izvrsna je vijest da ova moćna formula djeluje ne samo na tretiranje postojećih akni i začepljenih pora, već i na prevenciju budućih – kao i na crvene mrljice te ožiljke koje ostaju nakon prištića.

Već od prvog korištenja primijetit ćete hidriranost kože, ali i površinsku matiranost – a svakim daljnjim nanošenjem koža se vidljivo čisti, pri čemu su upaljene akne ublažene, a crvene flekice na licu bitno reducirane već nakon dva dana korištenja. Izvrsna je vijest da se može koristiti već od 10 godine života – pa je prikladna i za tinejdžere koji se tek susreću s prvim problemima kože; naime, ova će moćna gel krema izvrsno djelovati i kao spot-tretman ako je nanesete lokalizirano na samu aknu, ali i kao preventivna njega cijelog lica.

Dvojac koji čisti lice, a kožu ostavlja svilenkasto mekom

Kad su u pitanju sastojci, Bioderma je poznata po pažljivom odabiru visokoučinkovitih supstancija koje ne iritiraju kožu, a ta se odlika posebno vidi u Sébium Kerato+ gel kremi. Keratolitički dvojac kiselina djeluje sinergijski na komedone i mikrokomedone – salicilna (BHA) kiselina i ester jabučne kiseline (nova generacija AHA) djeluju na dvije razine kože: na površini i duboko u porama.

Najbolje od svega je što Ph formule nije snižen – već je održan na prirodnoj fiziološkoj razini pa ne dolazi niti do iritacije kože koje inače povezujemo s upotrebnom keratolitika. Kao da to nije bilo dovoljno, francuski nam brend donosi još jednu inovaciju – FLUIDACTIV™ PATENT – kompleks koji sprječava zgušnjavanje sebuma, čime nadopunjuje keratolitičko djelovanje aktivnih sastojaka. Time je smanjenja vjerojatnost začepljenja pora – a time i pojave novih akni. Možemo samo zaključiti kako je započela nova era borbe protiv prištića – i to ona u kojoj na iritacije možemo zaboraviti.

Proizvod možete kupiti OVDJE,  kao i u svim bolje opskrbljenim ljekarnama.

Pročitajte još i ...