Jeftini tretmani filerima

Iako je pomlađivanje dermalnim filerima postalo već mainstream, postoji nekoliko zamki na koje bi trebalo obratiti pozornost kako ne bi došlo do ozbiljnih komplikacija i problema s kožom.

Izdvojili smo nekoliko stvari koje morate znati o hijaluronskim filerima kako biste se zaštitili i postigli najbolje rezultate.

Actress Julianne Moore attends the 'Suburbicon' premiere on day three of the 2017 Toronto International Film Festival at Princess of Wales Theatre in Toronto, Ontario, Canada, on September 9, 2017., Image: 348864700, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Kako biti siguran da će rezultati biti vrijedni novca?

Hijaluron pomaže koži zadržati vlagu, elastičnost i čvrstinu. Kako godine prolaze, količina hijaluronske kiseline u koži se smanjuje, pa ona postaje suha i pojavljuju se prve bore. Hijaluronski fileri za kratko vrijeme, odnosno odmah nakon injektiranja koje traje desetak minuta, daju prve rezultate koji se pojačavaju u narednih nekoliko tjedana, a učinci traju i do 2 godine.

Međutim, kako ćete biti sigurni da ćete za novac koji ste izdvojili za ovu estetsku intervenciju dobili kvalitetan materijal koji će vas zaista i podmladiti? Nije svejedno koji se hijaluron koristi prilikom tretmana, kao niti tko ga aplicira.

U nastavku donosimo na koje sve čimbenike možete utjecati kako bi rezultat tretmana filerom dao najbolje rezultate. Samo ćemo napomenuti da na neke stvari ne možete utjecati – primjerice, na to kako će vaš organizam reagirati na hijaluronski kiselinu i koliko će je brzo apsorbirati.

Miranda Kerr in new promotional pictures of Swarovski Spring Summer 2015 Allure collection., Image: 232571014, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Tko je kvalificiran za obavljanje tretmana hijaluronskim filerima?

Filere mogu aplicirati isključivo liječnici koji su dodatno prošli edukaciju za primjenu hijaluronskih filera.

Radi se o medicinskim procedurama za koje je potrebno savladati tehniku i imati neophodno znanje o anatomiji lica. Kratki seminari, predavanja i radionice koji traju dan ili dva jednostavno nisu dovoljni da netko postane stručan i kvalificiran za rad s filerima.

Zato se, prije nego što se odlučite za tretman hijaluronskim filerima, dobro raspitajte tko je osoba koja će izvoditi postupak. Postoje razne komplikacije koje mogu nastati ako tretman izvodi nestručna osoba – od asimetričnosti lica, pa do ozbiljnih zdravstvenih problema od kojih se neki kasnije ne mogu popraviti.

Uz to, imajte na umu i prostor – fileri se injektiraju u liječničkim ordinacijama u kontroliranom i sterilnom okruženju.

South African Victoria«s Secret's Angel Candice Swanepoel and Lily Aldridge in the photoshoot for VS July 2014 catalogues., Image: 199675949, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kakvi sve hijaluronski fileri postoje?

U Hrvatskoj postoje dermalni fileri koji su odobreni od Agencije za lijekove i medicinske proizvode i oni koji to nisu, a postoje na crnom tržištu. Zašto je važno razlikovati jedne do drugih? Hijaluron čije podrijetlo nije poznato ili koji dolazi iz zemlje koja nema zakonske regulative koje bi zajamčile sigurnost za klijenta, te koji nije klinički ispitan, sigurno nije pouzdan za zdravlje klijenta.

Velike kompanije poput Galderme ili Allergana ulažu ogromna sredstava u kliničke studije i ispitivanja kojima potvrđuju pouzdanost i sigurnost proizvoda.

Što sve treba uzeti u obzir prilikom odluke?

Prije svega, raspitajte se o osobi i poliklinici kod koje idete na tretman filerima: aplicira li filer liječnik i ima li za to sve potrebne kvalifikacije.

U obzir uzimajte isključivo provjerene medicinske ustanove ili poliklinike, kako biste bili sigurni da će tretman biti obavljen u adekvatnim uvjetima.

Raspitajte se o preparatu koji liječnik koristi i je li taj preparat registriran. Svaka ampula filera ima markicu sa serijskim brojem. Jednu markicu ostavlja liječnik kod sebe, a drugu daje klijentu. Također, liječnika uvijek možete tražiti da vam pokaže originalno pakiranje proizvoda.

Imajte na umu i cijenu – fileri nisu jeftini! Jedan mililitar filera u prosjeku košta oko 2500 – 3000 kuna. Nabavna cijena kvalitetnih filera nije niska. Ako vam nude tretman po cijeni od 1000 ili 1500 kuna, što je ponekad čak i manje od nabavne cijene filera, znači da netko posluje u minusu, a, vjerujte, to nitko ne radi. Zapitajte se.

Svaki dobar liječnik uz kvalitetan proizvod mora uložiti i vrijeme i novac u kvalitetnu edukaciju, tako da cijena filera zasigurno ne može biti niska.

Pročitajte još i ...