Kako do guste, sjajne i zdrave kose ovoga proljeća? Imamo recept!

Kada govorimo o njezi kose, kritične momente svake nam godine predstavljaju prijelazi iz jednog u drugo godišnje doba. To se posebno odnosi na jesen, a još više na proljeće jer upravo ta dva godišnja doba podrazumijevaju i procese obnove organizma koji su usklađeni s ciklusom regeneracije ili odmora prirode. Taj ritam slijedi i naša kosa te upravo u ovo vrijeme, mnoge od nas primjećuju pojačano opadanje kose.

Ali, ne očajavajte – nema mjesta za paniku jer radi se o prirodnoj pojavi, odnosno fiziološkoj izmjeni vlasi. Naime, svaka vlas kose umire i ponovo se rađa dvadesetak puta prije nego li sasvim otpadne, a taj se proces odvija u razdoblju od nekoliko godina.  Naravno, ako primijetite značajniji gubitak kose te pogotovo ako je on ograničen na određene dijelove vlasišta, svakako se obratite liječniku – najbolje dermatologu.

Holistička proljetna njega

Poseban režim njege kose izuzetno je važan upravo u ovo doba godine jer ćemo tako spriječiti dodatno slabljenje vlasi, a kosu ćemo kvalitetno pripremiti za ljeto, kada je ona izložena češćem pranju, negativnom utjecaju sunčevih zraka, soli ili klora. Kao u mnogim drugim slučajevima, holistički pristup daje najbolje rezultate pa vam u nastavku donosimo nekoliko jednostavnih, ali vrlo učinkovitih koraka zahvaljujući kojima će vaša koža ovog proljeća blistati od zdravlja.

Važnost prehrane

Sezonsko voće i povrće trebali bi uvijek biti kvalitetno zastupljeni u vašem režimu prehrane pa tako i na proljeće. Vaša će kosa posebno cijeniti namirnice bogate Omega 3 masnim kiselinama tao sto su orasi, bademi, tuna i losos.

Dodatno ćete je osnažiti i vitaminom A te anti-oksidansima koji se nalaze u mrkvi, špinatu, bobičastom voću i agrumima. Tako ćete paralelno djelovati i na usporavanje starenja organizma u cjelini.

Salonska njega

Već sada krenite maziti svoju kosu restrukturirajućim tretmanima na bazi keratina koji će obogatiti i osnažiti strukturu vlasi te će ukloniti suhoću i dojam ispucalosti. Kada je riječ o šišanju, nije potrebna nikakva revolucija – dovoljno će biti osvježiti postojeći look i odrezati ispucale vrhove. Ni po pitanju boje nisu potrebne drastične promjene. Kosa će zablistati već i ako joj damo malo nove svjetlosti. Pokoji svjetliji pramen ili preljev s prirodnim sastojcima bit će dovoljni za neočekivan svjež i blistav izgled.

U vlastitoj kupaonici

Sve navedene korake možete pojačati i učiniti ih još djelotvornijim ciljanom njegom kod kuće. U tome će vam fantastičan saveznik biti linija Keune Derma Activate koja pomlađuje kosu sklonu prorjeđivanju i potiče rast te predstavlja doista sjajno rješenje za privremeni gubitak kose.

Linija se sastoji od Derma Activate šampona i losiona te Derma Care Thickening spraya, a svi proizvodi obogaćeni su vitaminom H koji jača keratin u kosi, smanjujući broj ispalih vlasi. Kofein potiče cirkulaciju, a takanal rast novih vlasi. Nakon ponovne upotrebe kosa će imati više punoće, volumena i sjaja.

Derma Activate Shampoo

Ovaj šampon za pomlađivanje najbolje odgovara osobama s osjetljivim vlasištem i tankom kosom sklonom prorjeđivanju. Vitamin H utječe na keratin te rezultira jačom kosom i smanjenim brojem ispalih vlasi.

Zahvaljujući tehnologiji pomlađivanja, Derma Activate šampon prodire u stanice vlasišta, osiguravajući da liposomi postupno prenesu esencijalne minerale, biotin i stimulatore za rast kose kao što su takanal i kofein. Nakon upotrebe, kosa će imati veću punoću, volumen i sjaj, a prirodna funkcija vlasišta bit će obnovljena.

Derma Activate Thickening Spray

Ovaj ‘’leave –in’’ sprej za tanku kosu djeluje kao što mu ime kaže: daje punoću i volumen kosi.

Provitamin B5 jača vlas i čini strukturu kose debljom, a proteini kosi daju volumen. Rezultat je vitalna i vidljivo čvršća kosa koja izgleda zdravo.

Derma Activate Lotion

Ovaj intenzivni iscjeljujući tretman bori se protiv privremenog gubitka kose i njezinog prorjeđivanja. I tu su aktivni sastojci liposomi, vitamim H koji utječe na keratin te jača kosu, kofein koji pojačava cirkulaciju i njeguje vlastište te takanal koji aktivira stanični metabolizam te potiče rast kose.

Upotrebom proizvoda iz linije Derma Activate vaša će kosa i vlasište biti vitalnij, kosa će dobiti volumen i sjaj, a dugoročno ćete primijetiti i manje opadanje kose te njezinu bolju i snažniju strukturu. Proizvode možete koristiti preventivno ili kada već primijetite prve znakova stanjivanja i slabljenja vlasi.

Pročitajte još i ...