Savršene noge spremne za ljeto

Lijepo oblikovane noge nikada ne izlaze iz mode, a uz pomoć stručnjaka mogu biti vaš glavni adut. Iako na dobre noge u najvećem dijelu utječe genetika, uglavnom se lijepima procjenjuju skladne noge, a važne su karakteristike duljina nogu, obujam natkoljenica i bokova, koljena, obujam listova i širina skočnog zgloba te količina potkožne masti.

Unatoč tome što se sam kostur noge ne može se mijenjati, ipak postoje tretmani i zahvati kojima se može utjecati na izled nogu.

U slučaju viška masnih naslaga na nogama, najbolji je odabir laserska lipoliza kojom se, osim što se rješavaju masne naslage, istovremeno učvršćuje i zateže koža. Druga je opcija vibroliposukcija, metoda liposukcije idealna za tretiranje velikih regija. Njome se uklanjaju još i veće količine masnih naslaga, stoga je ona najbolji odabir za one koji žele reducirati više masti.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357701, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Dok je mlađim osobama uglavnom potreban samo manji tretman u smislu učvršćivanja kože ili, eventualno, smanjenja obujma natkoljenica, za što se koristi radiofrekventna, ultrazvučna ili laserska energija, opuštena koža na nogama problem je koji se javlja s godinama, ali i nakon velikog gubitka kilograma. U takvim se slučajevima uz liposukciju radi i zatezanje kože i lifting kože iznad koljena.

Previše tanki listovi također su na listi nepoželjnih karakteristika nogu. Kod takvog se problema najčešće koriste silikonski implantati, iako se može napraviti i lipotransfer (lipofilling) kojim se listovi popunjavaju mašću koja je uzeta s drugog dijela tijela.

Pročitajte još i ...