Nikad lakše do zavodljivih pločica na trbuhu

Pivski, opušteni ili jednostavno veliki trbuh estetski je problem mnogih muškaraca, ali i žena. Pločice na trbuhu većini su – samo san. Iako su gotovo nenadmašno privlačne, pravilno pridržavanje prehrane i redovito vježbanje mukotrpan su put….

Holivudske pločice u kratkom roku

Ipak, ako želite besprijekorne rezultate u kratkom roku, postoji metoda kojom vam se ta želja može i ostvariti. Kolumbijski liječnik Alfredo Hoyos začetnik je metode liposukcije uz pomoć Vaser HD uređaja i već dulje vrijeme modelira ultrazvukom pločice i mišiće. Ultrazvučni uređaj uklanjanja masne naslage i oblikuje mišiće bez dugotrajnog znojenja u teretani. Ultrazvuk je liposelektivan, što znači da može raspršiti masnoću na točno određenom mjestu dok se, primjerice, ništa ne događa organima ili ostalom tkivu.

photocat

Trbušni mišići uglavnom su obavijeni mašću, zbog čega su teško vidljivi. Liposukcija ultrazvukom radi se iznad ovojnice mišića te on nakon zahvata ostaje „ogoljen“ i jasno se nazire kroz kožu jer su masnoće uklonjene.

Iako i sam uređaj učinkovito zateže kožu, značajan višak kože ne može ukloniti, a treba naglasiti da ovakva metoda nije namijenjena za mršavljenje, već za modeliranje i oblikovanje tijela. Jako pretilim osobama ovaj se tretman ne preporučuje. Ipak, osobama koje imaju koji kilogram viška na pogrešnom mjestu, ova metoda dat će odlične rezultate.

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "ud83dudc81ud83cudffc"., Image: 347330556, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

U kombinaciji s limfnom drenažom

Uređajem se smanjuju masne naslage, zateže koža, a limfnom drenažom, koja se preporučuje nakon zahvata, smanjuje se mogućnost nuspojava te ubrzava oporavak. Nakon tretmana potrebno je neko vrijeme nositi steznik koji onemogućuje stvaranje tkivne tekućine. Pacijentima se preporučuju i dvije ili tri limfne drenaže u prvom tjednu nakon zahvata. Prednost ovakve metode jest što mast vađena Vaser liposukcijom ostaje neoštećena pa se može koristiti za povećanje grudi, ali i drugih dijelova tijela, primjerice, stražnjice, listova i pektoralne regije kod muškaraca.

Ovom tehnologijom brzo se postiže oblikovano tijelo bez neravnina. Osim trbuha mogu se tretirati i ruke, leđa, bedra, gležnjevi, unutarnje natkoljenice i podbradak. Pločice su samo jedna od mogućnosti koje ovaj uređaj pruža. Metoda je idealna za sve one koji žele bez kapi znoja, na brz i bezbolan način oblikovati svoje tijelo, a dostupna je u Poliklinici Bagatin.

Laserska lipoliza

Osim ultrazvučne lipolize, pacijentima su na raspolaganju i laserska te injekcijska lipoliza. Laserska lipoliza suvremena je varijanta klasične liposukcije koja se od nje značajno razlikuje po tome što se radi u lokalnoj, tzv. tumescentnoj anesteziji, i što koristi lasersku zraku za uklanjanje masnog tkiva umjesto mehaničke energije. Laserska zraka uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra, a ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena.

Takvo djelovanje smanjuje otečenost i hematome u ranom postoperacijskom tijeku, te omogućava bržu i bolju adaptaciju i zatezanje kože. Rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma pomoću vibracijske aspiracijske pumpe.

Revolucionarna novost u otapanju masnoća

Laserska lipoliza na raspolaganju je u zagrebačkoj Poliklinici Sinteza, koja svojim klijentima nudi i injekcijsku lipolizu. Tijekom tog inovativnog postupka – koji se po rezultatima može usporediti s liposukcijom, ali je mnogo manje invazivan za tijelo – tankom se iglom na željeno područje aplicira fosfatdilkolin, tvar što otapa masnoću koja se onda limfom izlučuje iz tijela.

Prva u regiji Sinteza je počela primjenjivati Michelangelo PDC Plus Complex, revolucionarni preparat koji je lipolizu gotovo sasvim lišio nuspojava. Kombinacija vitamina, aminokiselina i alfa-liponske kiseline te ekstrakta sjemenki soje s pet posto fosfatdilkolina zaslužna je za to da su neugodne posljedice svedene gotovo na nulu: nema otečenosti, crvenila ni bolova pa se pacijent nakon tretmana može našminkati, odjenuti i nastaviti sa svojim aktivnostima, što s dosadašnjim preparatima nije bilo zamislivo.

Pročitajte još i ...