Inovacija u tri koraka koja nježno čisti kosu i vraća joj prirodni sjaj

Na pitanje kako zamišljate idealno mjesto za život, dobar dio nas bi vjerojatno zamislio komfornu kućicu na livadi i zrak ispunjen mirisnim cvjetnim notama. No stvarnost je nažalost drugačija, a suvremeni život podrazumijeva sasvim drugu scenografiju: život u betonskoj džungli uz miris smoga i zvukove gustog gradskog prometa.

Jedna od prvih asocijacija na život u gradu

Onečišćenje je jedna od prvih asocijacija na život u gradu i ima negativan utjecaj na sve aspekte života, pa tako i na izgled i zdravlje naše kose i vlasišta. Naime, svakodnevna izloženost zagađenom zraku, finoj prašini, ispušnim plinovima i  dimu cigareta kratkoročno vlasište ostavlja prljavim i ugušenim, neugodna mirisa, a kosu teškom, beživotnom i bez sjaja.

Dugoročne posljedice su još teže, budući da se ubrzava pojava sijedih vlasi te ispadanje kose. Stručnjaci Laboratorija Klorane u svom radu posvećeni su upravo njezi kose i vlasišta, u čemu se pouzdaju u snagu biljaka.

Snaga biljaka svježinu i prozračnost kose

Stoga ne čudi da su u svojoj liniji  biorazgradivih i prirodno formuliranih proizvoda za borbu protiv posljedica onečišćenja koristili baš vodenu metvicu, jedinstvenu biljku dokazanih pročišćavajućih i detoksikacijskih svojstva. Klorane ritual s vodenom metvicom sastoji se od tri koraka koji donose temeljito, ali nježno čišćenje i hlađenje vlasišta te svježinu i prozračnost kosi.

The 2017 ESPYS. Microsoft Theater, Los Angeles, California. Pictured: Olivia Culpo. EVENT July 12, 2017 Job: 170712A1, Image: 341703987, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Klorane kao dermokozmetički brend počiva na snazi biljaka, ali to ne znači da je odnos ovog brenda i prirode jednosmjeran. Naime, uz ovaj brend usko je vezana Klorane botanička fondacija, posvećena očuvanju i promicanju svjetske biljne baštine, koja već 25 godina kultivira biljke, ali njeguje i strast prema botanici.

Eco-friendly brend

S ciljem zaštite ekosustava Nacionalnog parka Cévennes, Klorane botanička fondacija pomaže pročistiti tamošnje zagađene rijeke i izvore putem procesa fitoremedijacije i dekontaminacije uz pomoć biljaka. Tako su uzvodno postavljeni filtracijski stupovi s prahom korijena vodene metvice, dok su uz riječne obale posađene biljke vodene metvice.

Nakon nekoliko mjeseci uzorci  vode nizvodno pokazali su 17 puta manje zagađenje. Vodenu metvicu Klorane uzgaja na vlastitoj zemlji u jugozapadnoj Francuskoj, poštujući principe organskog uzgoja, dok se ekstrakcija vrši po principima zelene kemije koja jamči dobivanje čistog soka svježih biljaka.

Jedinstvena suradnja Klorane botaničke fondacije i Škole o okolišu Sveučilišta Tsinghua u Kini dokazala je iznimna svojstva vodene metvice protiv onečišćenja.

Klorane ritual protiv onečišćenja u tri koraka

Klorane linija s vodenom metvicom sastoji se od tri proizvoda biorazgradivih i prirodnih formula.

Detoksikacijski šampon s vodenom metvicom temeljito čisti i hladi poštujući ravnotežu vlasišta, a kosu ostavlja čistom, svježom i prozračnom. Uklanja 97 % onečišćenja na pramenovima kose u odnosu na čestice koje simuliraju onečišćenje zraka.

Zaštitni balzam s vodenom metvicom trenutno razmrsuje kosu, istovremeno joj pružajući zaštitu od onečišćenja. Kosa se osjeća lagano, lako se stilizira i puna je sjaja.

Kao posljednji korak dolazi KLORANE pročišćavajući mist s vodenom metvicom koji detoksicira i štiti vlasište i kosu od onečišćenja te do 6 sati. Neutralizira neugodne mirise, kao što su duhanski dim i pare nastale kuhanjem.

Pročitajte još i ...