Kako najbolje zaštititi kosu na plaži? Kako da ne bude kao slama?

Njega kose ljeti velika je i aktualna tema koja počinje puniti stranice ženskih časopisa i portala čim temperatura dosegne 25 stupnjeva. Upravo kao što ljeti pazimo na njegu kože lica i tijela, posebnu pozornost posvećujemo i kosi. Izložena visokim temperaturama, UV zračenjima, ali i soli ili kloru, ona doista zahtijeva posebnu rutinu njege. Potrebno ju je zaštititi, ali i dodatno hidratizirati i nahraniti.

Vlasnice najljepših kosa vrlo dobro znaju da je tajna ljetne njege zapravo u prevenciji. Drugim riječima, da ljetna njega kose započinje puno ranije i da zapravo traje čitave godine. Posebnu pažnju njezi kose ljeti valja posvetiti bojanoj kosi, ali i onoj koju tijekom godine tretiramo toplinom – feniramo je ili peglamo.

Započnemo li na vrijeme sa specijaliziranom njegom koja će kosu unaprijed zaštiti od oštećenja, jesen bismo mogli dočekati sa sjajnom i čvrstom kosom, bez potrebe za drastičnim šišanjem.

Redoviti odlasci frizeru

Puštate li kosu, vjerojatno će vam se redovito skraćivanje za centimetar ili dva, činiti puno. No, nemojte propustiti redovni odlazak frizeru jer će oštećeni i presušeni vrhovi kosi dati dojam još veće oštećenosti i suhoće.

Obojena kosa traži posebnu njegu

Obojena kosa puno je podložnija oštećenjima od sunca jer kemikalije u boji uzrokuju dodatno blijeđenje i suhoću u kombinaciji s jakim ljetnim suncem. Najbolji način da osigurate postojanost boje i zdravlja kose je korištenje specijalizirane njege za obojenu kosu, koja će obložiti vlasi kako sunce ne bi moglo prodrijeti do njih.

Birajte blage šampone

Bez obzira na znojenje, vrućine i višak masnoće na vlasištu, svakodnevno šamponiranje kose nije poželjno. Odabir šampona također je potrebno prilagoditi potrebama kose ljeti, pa se preporučuju blagi šamponi s regenerativnim svojstvima, koje je najbolje umasirati u vlasište, a vrhove kose tretirati što manje. Za dane u kojima vam pranje kose nije nužno, preskočite ga, a treba li vam samo osvježenje vlasišta, isperite kosu u mlakoj vodi, bez upotrebe šampona.

Obnovite oštećene vrhove

Ako vam je kosa već oštećena od sunca, dobar će joj regenerator pomoći u zadržavanju vlage, čineći je mekšom na dodir. No, kako je prevencija uvijek bolja od naknadnog spašavanja, tankim slojem regeneratora možete i zaštititi kosu prije odlaska na plažu ili bazen. Sastav regeneratora pomoći će u odbijanju klora, soli i drugih štetnih učinaka.

Zaštitite kosu prije izlaganja suncu

Tijekom vrućih ljetnih dana, šeširi i kape najbolji su saveznici vaše kose. Ipak, time nećemo zaštititi njezinu cijelu dužinu, a nije li šešir dovoljno gust, i kroz njega vlasište može zadobiti opekline.

Ciljana ljetna njega vrhunske kvalitete

Najbolju i najkvalitetniju njegu kose ljeti pružit će vam sjajna linija francuskog brenda Kérastase – Soleil, formulirana upravo za zaštitu kose u ekstremnim ljetnim uvjetima. Pogodna je za sve tipove kose – njezina je formulacija lagana, ne otežava kosu, a pomaže pri zaštiti od negativnih vanjskih čimbenika tijekom ljeta, te kosi pruža prijeko potrebnu hidrataciju.

Obogaćena vitaminom E, kokosovom vodicom i babassu uljem, pružit će vam osjećaj ugode, dobrobiti i zdravlja, a sve će se to itekako vidjeti na vašoj kosii. Jedan od omiljenih proizvoda iz ove linije je Soleil sprej – osim što štiti kosu od negativnih vanjskih čimbenika ljeti, pomaže i u kreiranju laganih ljetnih lookova. Jednostavan je za upotrebu pa će svoje mjesto pronaći u svakoj torbi za plažu, ali i u torbici za nanošenje u gradskoj vrelini.

Pročitajte još i ...