Naboran vrat? Otkrivamo kako ga pomladiti bez operacije

Koliko ste puta odustali od kupnje dekoltirane haljine ili od nošenja omiljene veste jer otkriva vrat i sve njegove „mane“? Dok smo u mladosti ovakvim mislima neopterećeni, u 40-ima i 50-ima na svom tijelu primjećujemo mnogo sitnih promjena koje u brojnim slučajevima utječu i na samopouzdanje, a bore i opuštena koža na vratu na samom su vrhu ove liste.

Odaje godine i brže od lica, a znakovima starenja podložna je još od mladosti

Zbog neprestane izloženosti suncu i ostalim nepogodnim vremenskim uvjetima, znakovi starenja se na vratu pojavljuju mnogo ranije nego na ostatku tijela, a često nas postaruje čak i više nego naborano lice. Koža je na vratu i bitno tanja, što znači da je i udio ključnih gradivnih elemenata poput kolagena, elastina i hijaluronske kiseline bitno manji.

69th Annual Primetime Emmy Awards. Microsoft Theater, Los Angeles, California. Pictured: Robin Wright. EVENT September 17, 2017 Job: 170917A1, Image: 349741629, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Slabija kvaliteta i manja punoća kože na ovoj regiji doprinosi ne samo bržem stvaranju bora, već i dojmu obješenog podbratka, koji zbog slabljenja mišića i pada tonusa kože postaje izražen čak i kod osoba koje nemaju višak kilograma.

“Izdajničku regiju” nije jednostavno pomladiti

Iako se posljednjih godina sve češće nalazi u fokusu estetskih liječnika i dermatologa, ovu „izdajničku“ regiju nije jednostavno pomladiti. Dok duboke bore na čelu možemo „ispeglati“ botoxom, a nazolabijalne bore popuniti filerima, namreškan i opušten vrat zahtijeva potpuno drugačiji pristup – onaj iznutra.

Sve donedavno jedini način na koji se moglo utjecati na izgled kože vrata bio je operativni. Ipak, takav pristup nije idealan za sve, jer se zbog tanke kože na vratu vrlo lako javljaju ožiljci, a zacjeljivanje često traje mnogo duže od planiranog.

Moderne tehnologije koje daju kirurške rezultate bez šavova i noža

Tržište neinvazivnog pomlađivanja jedno je od najbrže rastućih područja medicine, a najmodernije tehnologije koje se danas koriste upravo u službi ljepote, omogućavaju nam postizanje rezultata koji su do prije nekoliko godina bili mogući jedino kirurškim metodama.

Ultrazvuk, radiofrekvencija, toplinska energija ili hlađenje – koju ćete tehnologiju odabrati, izbor je isključivo na vama, a da je riječ o zaista revolucionarnim uređajima, potvrđuje činjenica da ih obožavaju čak i zvijezde A-liste.

Kad je vrat u pitanju, mogućnosti neinvazivnog pomlađivanja je zaista mnogo, a danas vam predstavljamo najučinkovitije uređaje s kojima će vrat izgledati i do 10 godina mlađe, bez ijednog šava.

Coolifting

Jedan od najinovativnijih tretmana za pomlađivanje lica i vrata svakako je Coolifting. Riječ je o tretmanu koji obožava čak i slavna Kim Kardashian, a izvodi se pomoću uređaja nazvanog „Cool lift pištolj“. Nanoseći snažan mlaz CO2 na kožu, uz pomoć vrlo niske temperature i vrlo niskog tlaka, ovaj će tretman osigurati iznimno duboku apsorpciju aktivnih sastojaka. Za vrijeme tretmana, hijaluronska kiselina, peptidi i ovlaživači nanose se u visokoj koncentraciji i atomiziranom obliku, a njihova je učinkovitost ovim načinom aplikacije bitno povećana.

Korištenjem ovog inovativnog uređaja, lica i vrat mogu se pomladiti za čak deset godina, a trajanje od svega pet minuta ovaj tretman čini omiljenim odabirom brojnih zaposlenih dama koje žive ubrzano. Korištenjem CO2 u kombinaciji s atomiziranim aktivnim sastojcima, dolazi do kontrakcije i opuštanja krvnih žilica, a stimulacija osjetom hladnoće i pritiska poboljšava mikrocirkulaciju lica i vrata. Ovaj je tretman popularnost stekao zbog iznimno brzog učinka na zaglađivanje kože, smanjenje bora i usporavanje procesa starenja kože. Ovaj je inovativan tretman dostupan u zagrebačkoj Poliklinici Sinteza.

Med visage

Jedan od najučinkovitijih tretmana za lifting lica i vrata, Med Visage, kombinira dvije komplementarne i sinergične tehnologije u jednom alatu – ultrazvuk i radiofrekvenciju. Koristeći se termalnim učinkom, ovaj će tretman potaknuti obnovu stanica te istovremeno djelovati na proizvodnju kolagena i elastina, pri čemu će ostvariti učinka na čvrstoću kože, ali i njen ton i svjetlinu. Povećanjem temperature, čitavo tretirano područje postaje bolje prokrvljeno i bolje opskrbljeno kisikom i hranjivim tvarima, a ubrzanjem limfnog protoka, djeluje i na ubrzano otklanjanje štetnih tvari iz organizma.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY ** Cannes, FRANCE - Cannes MIPCOM Red Carpet actress Catherine Zeta Jones attend at Red Carpet Hotel Carlton Pictured: Catherine Zeta Jones BACKGRID UK 16 OCTOBER 2017 UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 353131997, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Kombiniranim učinkom ultrazvuka i radiofrekvencije, u koži se potiče rast kolagena, što s vremenom dovodi do popunjavanja kože i poboljšanja njenog tonusa. Ultrazvuk jačine 5 MHZ usmjeren je tako da doticaj s kožom bude optimalan, a iako tretman daje rezultate odmah nakon izvođenja, potpuni se učinak podizanja i učvršćivanja može očekivati nakon nekoliko mjeseci. Osim što će ukloniti sitne bore i pomladiti kožu vrata, ovaj će uređaj vidno zategnuti konture čitavog vrata i podbratka, a s lica skinuti godine u samo jednom tretmanu. Tretman Med Visage uređajem možete napraviti u Poliklinici Bagatin.

Plasmage

Frakcijska plazma još je jedna od inovativnih, sofisticiranih tehnologija korištenih u estetskoj medicini, a upravo se na nju oslanja uređaj Plasmage. Tretman ovim uređajem funkcionira na principu stvaranja sitnih oštećenja na koži, čime dolazi do kontrakcija i zatezanja, a izrazita preciznost samo je jedna od prednosti pomlađivanja Plasmageom. Brzim zagrijavanjem tkiva električnim lukom koji nastaje ionizacijom plinova iz zraka, ovaj će uređaj, bez dodira s kožom, potaknuti proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože i tkiva.

Prije i poslije, iz arhive dr. Nevije Delalle, Poliklinika Dermalife

Zahvaljujući iznimnoj preciznosti i podesivoj snazi, ovaj se uređaj može koristiti za različite probleme, ali i pomlađivanje gotovo svih dijelova lica i vrata. Tijekom tretmana, na koži se stvara niz točkica, a upravo su one okidači za ubrzanu proizvodnju kolagena. Prvi rezultati tretmana vidljivi su nakon jednog do dva tjedna, čim koža zacijeli, no pravi će učinak ova moćna tehnologija pokazati nakon nekoliko mjeseci, kada se pod utjecajem velike količine novog kolagena, kože nastavi zatezati, preoblikovati i obnavljati. Pomlađivanje vrata uređajem Plasmage napraviti možete, između ostalih, i u Poliklinici Bagatin, Dermatologiji Ivana Nola i Poliklinici Dermalife.

Ultraformer III

Najnovijom tehnologijom mikro i makro fokusiranog ultrazvuka, uređaj Ultraformer III predstavlja izniman napredak u neinvazivnom tretiranju opuštene kože, oslabljenog tonusa i viška masnog tkiva na vratu. Zahvaljujući različitim multifunkcionalnim nastavcima, ovaj će tretman djelovati na SMAS sloj tkiva u kojemu će direktnim poticanjem sinteze kolagena vidno smanjiti bore i zategnuti opuštenu kožu vrata.

Rezultati tretmana uređajem Ultraformer, prije i poslije, izvor: službena stranica

Osim djelovanja na kolagen, Ultraformer III ciljano uklanja masno tkivo i pruža vidljiv lifting efekt, istovremeno poboljšavajući tonus čitavog područja. Ovaj će inovativan tretman izvrsne učinke pokazati već nakon nekoliko dana – vrat će postati vidno čvršći, a višak opuštene kože smanjen. Jedinstvenom „high peak“ ultrazvučnom energijom uređaj će snažno djelovati na tonus i elastičnost kože, a nakon tretmana vrat će izgledati desetak godina mlađe. Ovaj sveobuhvatni tretman koji će pomladiti vrat “iznutra” dostupan je u zagrebačkoj Poliklinici Sinteza.

Pročitajte još i ...