Kako pomoći suhoj koži da se sama hidrira, hrani i obnavlja

Legendarni dermokozmetički brend Ducray osnovao je 1929. Albert Ducray, inovativni Parižanin koji je svu svoju pokretačku strast usmjerio ka razvijanju šampona za njegu svih tipova kose. Brend koji je od svog nastanka bio sinonim za korisne inovacije, osamdesetih godina prošlog stoljeća ohrabren snažnom podrškom medicinske zajednice prihvaća izazov i širi se na segment njege kože.

Tada nastaje čuvena linija Ictyane, jedna od najomiljenijih Ducray linija, uz čiji su divni miris i brižnu njegu odrasli mnogi Francuzi. Ictyane linija s galenskom formulom (za sve one koji nisu sigurni u značenje ovog pojma:  farmaceutski pripravci nazvani po antičkom liječniku Galenu koji se priređuju u ljekarnama iz ljekovitih tvari – droga biljnog, životinjskog i mineralnog podrijetla te kemijske tvari organskog i anorganskog sastava) prvotno je bila namijenjena njezi problematične mladenačke kože i doživjela je veliki uspjeh kod korisnika i u stručno javnosti. Budući da ne možemo iz vlastite kože, vrlo je važno da se u njoj dobro osjećamo.

No to nažalost često nije tako; suha i gruba koža koju prate trnci i osjećaj zategnutosti neugodna je svakodnevica za mnoge od nas. Upravo to je potaknulo stručnjake iz Ducray dermatoloških  laboratorija na novi iskorak u vidu razvoja Ictyane proizvoda koji nude inovativna rješenja hidracije i hranjivosti normalne do suhe kože lica.

Ictyane postavlja novu definiciju hidracije

Neovisno o tome jeli koža prirodno osjetljiva ili je riječ o reakciji na našu dnevnu rutinu; nekad se jednostavno muči sa svojom funkcijom zaštitne barijere. Jednom kada se ošteti, koža dopušta vodi da pobjegne zbog čega postaje dehidrirana, s zbog nedostatka lipida koji bi povezali stanice rožnatog sloja postaje suha.

I tada na scenu stupa novitet Ducray laboratorija: linija proizvoda koji će na temelju inovativnog kompleksa Acefylline® i ulja abisinije poticanjem prirodnih mehanizama naučiti kožu kako da se sama iznova  i hidrira, hrani i obnavlja. Ulje abisinije bogato je omega -6 i -9 masnim kiselinama, potiče sintezu lipida unutarstaničnog cementa, jača funkciju kožne barijere i smanjuje suhoću kože. Drugi član ovog inovativnog dua, Acefylline®  pravi je trener za stanice koji uči kožu kako da se sama rehidrira. Kako?

Poticanjem transformacije bjelančevine filagrina u aminokiseline, koje su sastav prirodnih faktora ovlaživanja te se ponovno uspostavljaju prirodni mehanizmi fiziološke hidracije i zadržavanja vode u epidermisu.

Upravo na ovoj korisnoj inovaciji Ducray laboratorija počiva učinkovitost linije za njegu normalne do suhe kože lica; Ictyane Hydra lagana dnevna krema nježno hidrira kožu tijekom dana, dok navečer brigu za kožu preuzima Ictyane noćna obnavljajuća njega bogate teksture. Uz njegu kože ne smijemo zaboraviti na čišćenje lica, a za to je u novoj Ducray liniji zadužena Ictyane hidrirajuća micelarna voda.

Hidracija i hranjivost

Svakodnevna hidrirajuća njega normalne do suhe kože lica dolazi u varijanti sa SPF faktorom 30 ili bez njega. Ictyane Hydra laganu dnevnu kremu odlikuje lagana, osvježavajuća tekstura koja se brzo upija u kožu, čineći ju mekom i glatkom, bez zatezanja i osjećaja nelagode. ICTYANE HYDRA lagana krema pruža koži optimalni stupanj hidracije, 24 sata nakon nanošenja.

Ictyane rješenje za suhu i vrlo suhu kožu lica je Ictyane NUTRI bogata krema koja također dolazi sa i bez SPF faktorom 30,  a čija će bogata i nemasna brzo upijajuća tekstura pružiti trenutačnu ugodu koži.

Podatnost i mekoća

ICTYANE noćna obnavljajuća njega sadrži sve što je potrebno za njegu kože tijekom spavanja, zahvaljujući inovativnoj  formuli koju čini kompleks djelatnih tvari: Acefylline®, ulje abisinije i Hydroxydecine®. Ova noćna njega pruža hidraciju, hranjivost i obnovu, pa je koža glatka i odmorena. Unatoč bogatoj i hranjivoj teksturi nema masnog učinka; ICTYANE noćna obnavljajuća njega jamči koži šest sati kontinuirane hidracije.

Malo o divnom Ictyane mirisu

Legendarni miris Ictyane za njegu tijela linije reformuliran je kako bi što bolje dočarao osjećaj zaštite i ugodnosti koji pružaju novi Ictyane proizvodi. Sastavljen je od mekih, puderastih nota zahvaljujući pomno odabranim esencijalnim uljima. Neroli širi osvježavajuće, ujednačene mirise koji nas podsjećaju na sretne uspomene iz djetinjstva. Meki miris bergamota svojim poletnim notama prepušta vas opuštanju, dok glatki i udobni ylang-ylang umiruje i poboljšava raspoloženje te na kraju bijeli mošus koji će vas obaviti istinskim umirujućim osjećajem.

Pročitajte još i ...