Budite se natečenih očiju? Evo kako se riješiti jastučića

Svaka se žena s ovom pojavom susrela, no rijetke su joj uspjele stati na kraj – je li se moguće u kratkom vremenu riješiti natečenog izgleda lica odmah nakon buđenja? Odraz u ogledalu svakog nas jutra podsjeti na isti problem – jastučići oko očiju i podbuhlost lica.

U engleskom jeziku za ovu se čestu pojavu ustalio i naziv „pillow face“, djelomično jer se događa odmah nakon buđenja, a djelomično i jer nas vlastito lice zbog natečenosti podsjeća na jastučić. Pod uvjetom da ne patite od zdravstvenih problema ili alergija, najvjerojatniji uzrok jutarnje otečenosti lica je životni stil. Ne pijete li dovoljno vode, ili ste pak pretjerali s alkoholom i slanom hranom, organizam će biti skloniji zadržavanju vode, što će doprinijeti efektu jutarnje natečenosti.

Počnite s prevencijom

Iako se najčešće natečenim licem bavimo tek ujutro kada se u žurbi pokušavamo riješiti jastučića i spremiti za posao, ključ u tretiranju otečenosti je ipak prevencija. Prije spavanja popijte dovoljno vode, a za večeru konzumirajte lakšu hranu. Osim toga, kvalitetna noćna krema nahranit će stanice kože, potaknuti izmjenu stanica i pružiti lagani efekt hlađenja, što će doprinijeti manjem oticanju lica dok spavamo.

Aurelia Probiotic Skincare Cell Revitalize Night Moisturizer noćni oksidativni tretman sadrži peptide i probiotike koji pomažu u prevenciji starenja, ali i poboljšavaju metabolizam stanica, potičući bržu obnovu i smanjeno oticanje.

Oči su kritična zona

Natečenost se ponekad javlja na cijelom licu, no većini žena kritično je područje oko očiju. Podočnjaci postaju još izraženiji, kapci teški i spušteni, a pogled nije otvoren i odmoran, usprkos našem umivanju u hladnoj vodi.

U takvim slučajevima najpraktičnije rješenje je posegnuti za proizvodom koji će svojim snažnim sastojcima umanjiti natečenost, zagladiti borice i poboljšati elastičnost čitavog područja, kako bi „jutarnji pogled“ poprimio novo značenje.

Bioeffect Essential Skincare Set sadrži serum za lice koji umanjuje vidljivost bora te formulu za područje oko očiju koja reducira podočnjake i bitno smanjuje natečenost lica. Oba seruma sadrže epidermalni faktor rasta, prirodni protein koji regenerira stanice i poboljšava proizvodnju kolagena.

Face roller – kamen koji smanjuje otečenost u trenu

Rolleri ili valjci od kamena posljednjih su godina privukli mnogo pažnje u skincare svijetu. Ideja iz ovih inovativnih alata je u poticanju cirkulacije lica, što doprinosi blagoj drenaži suvišne tekućine i smanjenu otečenosti. Najčešći materijal od kojeg su ovi valjci izrađeni je kvarc, a za još snažniji efekt, preporučuje se valjak između korištenja držati u hladnjaku, kako bi ohlađeni kamen dodatno pomogao u smanjenu natečenih dijelova lica.

Angela Caglia La Vie En Rose Face Roller valjak je izrađen od ružičastog kvarca, a osim smanjena otečenosti, koristi se i za povećanje blistavosti kože. S obzirom na to da je izrađen od prirodnog kamena, svaki je valjak potpuno unikatnog izgleda.

Prelaskom valjka preko čitavog lica potiče se brža cirkulacija i drenaža, a s vremenom se poboljšava i elastičnost kože, kao i blistavost tena zbog poboljšanog protoka krvi u licu. Preporučuje se ovaj kućni tretman napraviti u kombinaciji s omiljenom kremom ili njegujućim uljem za lice, kako bi efekt masaže bio potpun, a proizvod se bolje upio.

Pročitajte još i ...