Ne izlazite? Idealno je vrijeme za oporavak i transformaciju obrva

Godine kad su u modi bile tanke obrve visokog luka danas nam se čine kao davna prošlost, no od trenda pretjerano počupanih obrva prošlo je svega desetak godina – a posljedice su, nažalost, vidljive i danas.

Dugogodišnje čupanje može oštetiti folikule

Svaka žena koja je (najčešće u tinejdžerskim godinama) malo pretjerala s oblikovanjem obrva, zna da – nakon dugogodišnjeg čupanja – nije niti malo jednostavno pustiti obrve da ponovno izrastu i postignu prirodniji oblik i gustoću.

Roosmarijn de Kok has posted a photo on Instagram with the following remarks: thinking about .... ? ???? Instagram, 2019-03-20 10:51:47. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 420712983, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Naime, ako smo se u mlađim danima pretjerano „družile s pincetom“, postoji velika vjerojatnost da je došlo do slabljenja i oštećenja folikule, zbog čega nije baš jednostavna misija poništiti efekte pretjeranog čupanja obrva.

Vrlo čest problem

Kako bi doskočili problemu pretankih i prorijeđenih obrva, naši su se omiljeni dermokozmetički brendovi posvetili temi koja zanima sve veći broj žena – poticanju rasta obrva. S obzirom na to da ovih dana provodimo većinu vremena kod kuće, ne viđamo se s prijateljima niti se sređujemo za izlaske, idealni je trenutak da konačno pustimo obrve da narastu i pokušamo vratiti dio nekadašnje punoće.

Uloga obrva na našem licu velika je – osim što štite oči od čestica prašine, onečišćenja i stranih tijela, smatraju se i jednim od najvažnijih estetskih obilježja lica. Uokviruju pogled, lice prividno mogu suziti, proširiti, pa čak i potpuno promijeniti dojam koji ostavljamo.

Vitamini, biljna ekstrakti, hranjiva ulja – što će djelovati najbolje na vaše obrve?

Proizvodi namijenjeni poticanju bržeg rasta obrva najčešće dolaze u formi gela, a među glavne mehanizme njihova djelovanja spadaju hidratiziranje korijena, hranjenje folikula i osnaživanje dlake u svrhu sprječavanja pucanja i ispadanja. Kako točno funkcioniraju serumi namijenjeni postizanju gušćih, čvršćih i prirodno punijih obrva?

Neke od popularnih formula koje potiču rast obrva oslanjaju se na biljne peptide i vitaminske koncentrate, a druge pak na prirodne ekstrakte i hranjiva ulja kako bi korijen dlake osnažili i spriječili njihovo prerano ispadanje – zajednička im je jedna karakteristika: pomažu čak i pretjerano počupanim obrvama da ponovno postanu čvrste, guste i otporne na pucanje.

Donosimo tri izvrsna proizvoda s kojima će i odavno prorijeđene obrve ponovno postati guste, čvrste i prekrasne, a dobra je vijest da djeluju i na prirodno rijetke obrve.

Jane Iredale PureLash® Lash Extender & Conditioner

Iako je osmišljen kao „regenerator“ i primer za trepavice, Jane Iredale PureLash® Lash Extender & Conditioner jednako se uspješno može koristiti i na obrvama. Riječ je o formuli koja dlaku čitavom dužinom obavija hranjivim sastojcima, čineći trepavice i obrve čvršćima i gušćima. Nanosi se u jednom tankom sloju, a važno je prilikom nanošenja četkicu priljubiti sam korijen dlake i protrljati, kako bi najveći dio proizvoda ostao upravo na korijenu i u folikuli.

Ova je njegujuća formula obogaćena ekstraktom algi koje njeguju i štite obrve i trepavice, sprječavajući pritom njihovo isušivanje i ispadanje. Svakodnevnim korištenjem razliku ćete primijetiti već nakon nekoliko tjedana, a obrve kao s naslovnice beauty časopisa više neće biti samo nedosanjani san.

Vichy Liftactiv Supreme Eyes and Lashes

Univerzalni beauty asistent za područje oko očiju – tako bismo mogli nazvati Vichyjev Liftactiv Supreme Eyes and Lashes serum. Ovaj je koncentrirani preparat namijenjen uklanjanju znakova starenja i umora na području oko očiju, no zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji sastojaka, povoljno djeluje i na rast obrva i trepavica. Sadrži prirodni biljni šećer ramnozu koja pomlađuje kožu i ceramide koji učvršćuju korijen dlake i osiguravaju obnavljajući učinak.

 

Vichyjev se serum nanosi preko čitavog područja oko očiju, od unutarnjeg prema vanjskom kutu očiju, uključujući obrve i trepavice. Nanošenje završite tako da zatvorite oči, kažiprst postavite ispod ruba trepavica i povlačite prema kapku za učinak uvinutih trepavica. Ramnoza u koncentraciji od 10% smanjuje vidljivost bora, zateže kožu oko očiju i zaglađuje sitne linije ispod očiju koje vizualno dodaju godine našem licu, a njegujući sastojci čine trepavice i obrve otpornijima i punijima.

Elizabeth Arden Prevage® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum

Kompleks peptida i kombinacija vitamina A, C i E regenerira obrve i trepavice te pruža pomlađeni izgled. Elizabeth Arden Prevage® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum revitalizira trepavice, jača ih i obnavlja, a može se koristiti i na obrvama. Svojim sastojcima minimalizira štetu nastalu svakodnevnim nanošenjem makeupa i uvijanjem trepavica, čineći ih otpornijima i zdravijima.

Nanosi se prije spavanja na očišćene trepavice i/ili obrve. Na trepavice se nanosi od unutarnjeg prema vanjskom kutu, duž trepavice, a na obrve ga nanesite na područja koja želite ojačati. 

Pročitajte još i ...