Kako zategnuti bradu i pomladiti donji dio lica koji je „pao“ nakon 40-e?

Da je dovoljno da samo jedan dio lica ne izgleda kako bismo željeli i time „pokvari“ zadovoljstvo cjelokupnim izgledom lica, nije nikakva tajna.

Jedna od najpoželjnijih karakteristika lica

Kad su u pitanju „problematične“ regije, odnosno one kojima smo najčešće nezadovoljni, za svaku osobu taj je pojam drugačiji, no velikom broju žena probleme zadaje donja trećina lica.

Napeta linija čeljusti jedna je od najpoželjnijih karakteristika lica, a razloga tome je mnogo – čvrsta čeljust asocira nas na mladenačka lica, zdravu, čvrstu i napetu kožu, a uvelike doprinosi i manjoj istaknutosti podbratka i viseće kože na vratu.

Koje su opcije najučinkovitije?

Ne čudi stoga da su upravo tretmani i zahvati namijenjeni zatezanju linije čeljusti, podizanju i učvršćivanju brade i kreiranju boljeg profila u donjem dijelu lica među najpopularnijima u svijetu estetske medicine i kirurgije.

Znate li na koje sve načine možete smanjiti količinu opuštene kože na vanjskim dijelovima lica, kreirati dojam čvrste čeljusti i zategnute brade? Danas vam donosimo pregled najučinkovitijih opcija koje su vam dostupne na hrvatskom tržištu, a najbolje od svega – mnoge od njih ne zahtijevaju dugo vrijeme oporavka niti izbivanje od svakodnevnih obaveza.

Hijaluronom je moguće preoblikovati liniju čeljusti i istaknuti bradu

Mogućnosti korištenja filera hijaluronske kiseline u remodeliranju lica gotovo su neograničene. Tako je danas moguće ovim sofisticiranim tretmanima ispraviti ne samo manje, već i značajnije nepravilnosti u strukturi i crtama lica, i to s iznimno prirodnim i visokoestetskim rezultatima.

Bilo da je riječ o opuštenoj bradi koja se iz profila ne ističe dovoljno, ili pak namreškanosti kože i istaknutim marionetskim linijama, upravo će aplikacija filera biti rješenje koje će vam dermatolozi, plastični kirurzi i estetski liječnici preporučiti, a takvom se tretmanu možete podvrgnuti u brojnim hrvatskim poliklinikama i ordinacijama, poput Poliklinike Duduković, Poliklinike Mesotrax, Poliklinike Dermalife, Dermatologije Ivana Nola, Poliklinike Veir, Poliklinike Sinteza, Poliklinike Dermamed i drugih.

Zatezanje pojedinačnih regija lica moguće je i neinvazivnim putem

U moru najmodernijih estetsko-medicinskih uređaja koji se baziraju na dermatološkim benefitima, posebno se ističu high-tech aparati namijenjeni zatezanju opuštene kože. Iako oni nisu rješenje baš za svaki problem, u slučaju opuštene linije čeljusti i smanjenje čvrstoće kože na donjem dijelu lica donose izvrsne rezultate.

Salma Hayek

Jedan od takvih uređaja je i Renew Lift HIFU, čija se tehnologija bazira na ultrazvučnim valovima, a u polju estetskih tretmana donio je pravu revoluciju. Omogućivši zatezanje lica bez operacije, dugog oporavka i ožiljaka, s dobrim je razlogom postao jedan od omiljenih tretmana pomlađivanja diljem svijeta.

Kako funkcionira? Tretman Renew Lift HIFU uređajem poseban je po tome što pokreće prirodne regeneracijske procese u koži i tkivu. Iako se ova tehnologija može koristiti i na ostatku tijela, fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta specijaliziran je upravo za podizanje, konturiranje i zatezanje lica, vrata i dekolte. Ciljano djelujući na točno određenoj dubini kože, pokreće regeneracijske procese i potiče zatezanje kože tamo gdje je učinak najsnažniji – u dubljim slojevima.

Actress Julianne Moore attends the 'Suburbicon' premiere on day three of the 2017 Toronto International Film Festival at Princess of Wales Theatre in Toronto, Ontario, Canada, on September 9, 2017., Image: 348864700, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Tretman Renew Lift HIFU uređajem dostupan je u Poliklinici Bagatin, Poliklinici Dermalife, Estetskom Centru Adora i drugdje.

Ponekad je kirurško rješenje najbolje

Mnogo smo puta pisali o činjenici da, unatoč iznimnom napretku neinvazivnih i minimalno invazivnih metoda, ponekad one neće biti dovoljne za rezultat kakav želite. Prvenstveno je riječ o slučajevima u kojima je koža već iznimno zrela, s vrlo izraženim znakovima starenja i značajnim viškom kože koji je nemoguće ukloniti bez operativnog postupka.

Spuštanje brade, nastanak „viseće“ kože na vratu i uz rub linije čeljusti, posebno nakon 50-e, ponekad zahtijeva kirurški pristup. Poznat i kao „mini face lifting“, postupak djelomičnog zatezanja lica fokusira se na uklanjanje viška kože i zatezanje kontura specifičnih regija lica, a najčešće se izvodi upravo na donjoj trećini lica.

Jeste li idealan kandidat upravo za kirurško pomlađivanje čeljusti, brade i podbratka, najbolje će procijeniti iskusno oko kirurga na konzultacijama, a pitate li se kojem kirurgu otići – nećete pogriješiti odlučite li se za stručnjake Poliklinike Arcadia, Poliklinike Bagatin ili pak Centra za estetsku kirurgiju Zoran Žgaljardić.

Pročitajte i: Top rezultati uklanjanja podbratka uz fotografije prije i poslije

Ne podcjenjujte važnost redovne njege

Iako vam se može činiti da vaše probleme krema neće biti dovoljna, dermatolozi tvrde kako važnost redovne kućne njege nikako ne treba podcjenjivati. Koža je živi organ, a svi znakovi starenja na njoj samo su posljedica naših godina, životnih navika i načina na koji smo je njegovali.

Pa iako krema neće zategnuti značajan višak kože na podbratku, itekako će doprinijeti elastičnosti kože, njenoj čvrstoći, površinskoj teksturi, ali i najvažnije – spriječit će produbljivanje postojećih bora i gubitka kolagena. Ne zaboravimo da je za nastanak bora prvi krivac upravo dehidracija te da će dermatološke kreme i serumi namijenjeni nadoknadi hijaluronske kiseline, kolagena i elastina uvelike pomoći u smanjenju i prevenciji vidljivih znakova starenja, pa tako i opuštenosti kože i gubitku čvrstih kontura lica.

Pročitajte još i ...