Stignemo li se do ljeta riješiti opuštene kože na nadlakticama?

S obzirom na temperature, čini se da termin „prijelazno razdoblje“ – tone u zaborav. A s njim i lagani kaputići te garderoba koju nosimo kad više nije hladno, ali nije još ni vruće. Dakle, sve češće iz debelih jakni uskačemo u haljine i majice bez rukava.

No, čak i ljudi koji obožavaju ljeto u travnju za njega još naprosto nisu spremni. Koži treba neko vrijeme da se navikne na jako sunce, a prilagodbu treba i – psiha. Potrebno se, naime, suočiti sa svim onim što smo za hladnijih dana skrivali iza višeslojnih kombinacija, debelih vesti i kaputa. A jedna od najslabijih točaka većini žena su opuštene nadlaktice. Višak masnih naslaga i obješena koža izrazito su česte pojave, kojih se čak i vježbanjem teško riješiti.

Zašto vježbe ne funkcioniraju?

Premda se čini da bi se svi koje muči taj problem trebali uhvatiti utega, brojni fitness treneri savjetuju suprotno: vježbe za izolirana područja mogu „nabildati“ mišićnu masu, ali ne tope nužno masnoće – niti zatežu kožu. Bolje je raditi vježbe koje ciljaju više skupina mišića, kao što su, primjerice, sklekovi.

No, što kad tjelovježba ne postiže svoj cilj? Što kad naprosto nismo dosljedni ili, pak, dovoljno uporni? Što kada masne naslage uspijemo istopiti sklekovima, ali nam je na rukama ostala obješena koža?

Prilagodba na nove konture tijela

Višak masnog tkiva na nadlakticama pojavljuje se kod osoba s prekomjernom težinom, no problem viška kože i slabog tonusa najčešće se veže za osobe koje su drastično smršavjele, a koža se nakon gubitka kilograma nije uspjela prilagoditi novim konturama.

No, suvremeni  uređaji za oblikovanje tijela taj estetski problem rješavaju bez komplikacija, a u nastavku vam donosimo tretmane uz pomoć kojih će nadlaktice do ljeta  – ili i prije – izgledati savršeno.

Mikro i makro usmjereni ultrazvuk

U zagrebačkoj Poliklinici Sinteza na raspolaganju je aparat Ultraformer III, koji popularnost duguje svojoj prilagodljivosti. Ovaj revolucionarni uređaj zahvaljujući različitim nastavcima djeluje čak i na mjestima do kojih raznorazne dijete i vježbe teško „dopiru“ (u koja se svakako ubrajaju i nadlaktice). Masne stanice odstranjuju se ciljano i selektivno uz pomoć ultrazvučnih valova. MMFU tehnologija (micro & macro focused ultrasound) na koju se Ultraformer III oslanja s razlogom je jedna od najmoćnijih u svijetu medicinske estetike – djelovanje fokusiranog ultrazvuka omogućuje ne samo najdublju, već i najjaču termičku stimulaciju.

Time se osigurava prodiranje u SMAS sloj tkiva – dublji sloj koji zahvaćaju estetski kirurzi tijekom liftinga – ali na potpuno neinvazivan način. Fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta odstranjuje masne stanice na makro i mikro dubinama, ovisno o dijelu tijela koji je potrebno tretirati. Individualni pristup osigurava iznimno visoku učinkovitost bez nuspojava koje se inače vežu uz zatezanje opuštene kože – nakon tretmana na vašem tijelu neće ostati nijedna oteklina ili podljev, a ni za mirovanjem nema potrebe.

Toplo-hladna tehnika za lokalizirane masnoće

Dok će se neke revolucionarne tehnologije pobrinuti za ujednačeno i kontinuirano mršavljenje cijelog tijela, tvrdokornim masnoćama – poput onih nataloženih na nadlakticama – treba pristupiti na malo drugačiji način. LipoContrast, nova generacija patentirane medicinske tehnologije, oslanja se na neinvazivni proces termokontrastne lipokriolize koja djeluje upravo na lokalizirane nakupine masnog tkiva. Riječ je, zapravo, o naprednoj KRIOtermalnoj tehnologiji.

American fashion model Emily DiDonato poses in topless for Calzedonia 2015 advertising campaign., Image: 215281878, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Za razliku od popularne krioterapije – koja se temelji na smrzavanju masnih stanica na temperaturi od -9 stupnjeva – ovaj postupak osigurava brze rezultate zagrijavanjem (+41 stupnjeva), hlađenjem (+3 stupnja) i ponovnim zagrijavanjem masnih stanica bez ozljeda tkiva.

Pravi rezultat vidljiv je nakon tri tjedna

Stvarajući temperaturni kontrast, ovaj uređaj s čak osam različitih aplikatora dopire do svih dijelova tijela – a jedan od nastavaka namijenjen je i eliminaciji masnog tkiva s nadlaktica. Dok se neke masne stanice uništavaju tijekom samog postupka, druge se eliminiraju tijekom dva do tri tjedna nakon tretmana – kad postaje uočljiv i fantastičan krajnji učinak.

Tretmani uređajima uvoznika Dakina Group dostupni su u Klinici Medved Višnjar u Ljubljani, Medicinskom Centru Kalliste u Domžalama te Medicinskom centru Vid u Novoj Gorici.

CANDICE SWANEPOEL has turned her hand to designing, with a capsule denim collection for Mother. The South African model - who told us last year that she is attracted to projects that allow her to "help in some way" - agreed to work on the collection in part because it benefits a cause close to her heart: African-based charity Mothers2mothers., Image: 216581398, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Četiri tehnologije za vrhunski učinak

Na opuštene nadlaktice s viškom kože i potkožnog masnog tkiva izvrsno će djelovati uređaj Venus Legacy. Ovaj nekirurški tretman oblikuje tijelo i zateže opuštenu kožu pomoću četiri snažne tehnologije. Multipolarnom radiofrekvencijom izaziva termalnu reakciju koja potiče prirodno zacjeljivanje tkiva, čime se pospješuje stvaranje novog kolagena, koža se zateže, a njezina tekstura poboljšava. Vari Pulse tehnologija omogućuje dublje prodiranje toplinske energije, što stimulira cirkulaciju i limfnu drenažu te zateže kožu.

Pulsirajuća elektromagnetska polja svojim regenerativnim svojstvima poboljšavaju izgled i teksturu kože na tretiranim područjima, a Real Time Thermal Feedback u stvarnom vremenu prati temperaturu kože kako bi osigurao da tretman bude ugodan, siguran i bezbolan.

Ponekad neinvazivni tretmani nisu dovoljni

Tretmani za oblikovanje tijela izvrstan su odabir za zatezanje nadlaktica koje su izgubile nekadašnji tonus i čvrstoću, kao i za zatezanje umjereno opuštene kože. Ipak, kad je masnih naslaga previše, a koža je preopuštena, neinvazivni zahvati i tretmani nisu dovoljni za postizanje čvrstih i zategnutih ruku.

Stoga u poliklinikama Bagatin i Sinteza problem rješavaju i kirurški. Brahioplastika – ili lifting nadlaktice – idealan je zahvat za pacijente koje muči višak obješene kože, a ako treba odstraniti i masno tkivo, ponekad se izvodi i liposukcija. Postoperacijski ožiljak nalazi se s unutarnje strane nadlaktice. Zahvat traje do 120 minuta, a izvodi se u općoj anesteziji (lokalna je moguća kod manjeg viška kože). Poslije operacije pacijent se već za nekoliko dana vraća svojim aktivnostima, a preporučuje se nošenje posebnog steznika kroz dva tjedna.

Pročitajte još i ...