Kamo otići nakon estetskih tretmana oblikovanja tijela?

Postoperativna njega nakon estetskih tretmana oblikovanja tijela izuzetno je važna za uspjeh čitavog postupka i  vrlo često uključuje masažu tretiranog područja. Na taj se način ubrzava uklanjanje otpadnih tvari te se potiče zacjeljivanje. Istraživanja su pkazala da masaža poboljšava uništavanje masnog tkiva 40 do 60 posto više u usporedbi s rezultatima kod kojih nije bilo masiranja.

Sklad tijela, uma i duše

Više od 2500 godina stara tehnika tajlandske masaže odražava holistički pristup zdravlju, a sjajna je vijest da ovaj vrhunski tretman od sada možete dobiti  u srcu Zagreba, u novootvorenom salonu tajlandske masaže Arun Thai Massage by Leo.

Naime, vlasnik salona, Leonardo Rakuljić, odlučio se nakon 20 godina provedenih na Tajlandu, vratiti u rodni Zagreb. Znatiželja, istraživanje i proučavanje, kao i osobno iskustvo pozitivnih učinaka tajlandske masaže bili su njegov poticaj da u Zagreb dovede najbolje, stručne maserke s dugogodišnjim iskustvom.

Smješten u strogom središtu Zagreba, Arun Thai Massage by Leo svojevrsna je protuteža i oaza mira usred urbane vreve koju karakteriziraju užurbanost i velik protok ljudi. Dođete li u ulicu Frane Petrića 7, iskusit ćete što vam donosi sklad tijela, uma i duše. Dočekat će vas vrhunske stručnjakinje upravo s Tajlanda, čije će vješte ruke, znanje i iskustvo imati gotovo iscjeliteljski učinak i na tijelo i na um.

Uklanjanje uzroka problema

Objedinivši vjerovanja i tehnike tradicionalne medicine i „folklora“ Indije, Kine i jugoistočne Azije, u svojoj srži tajlandska masaža je manipulacija mekim tkivima tijela, a primjenjuje se rukama, prstima, laktovima, koljenima, podlakticama, stopalima ili raznim pomagalima.

Istočnjački pristup usmjeren je na uklanjanje uzroka problema nasuprot liječenju simptoma pa se tako i tajlandska masaža temelji na kombinaciji pokreta, pritisaka i istezanja koje tijelo potiče na postupno otpuštanje duboko potisnute tjelesne napetosti, koja se često skriva u mišićima i zglobovima. Samim time, svim osjetilima, val olakšanja preplavljuje naše osjećaje, unosi red u misaoni proces i oslobađa tjeskobe.

Opuštanje u autentičnom ambijentu

Svaki tretman masažom u Arun Thai Massage by Leo salonu usmjeren je i krojen u skladu s individualnim potrebama, a cjelokupni doživljaj upotpunjuje i sam interijer salona, zbog kojeg ćete nakratko imati osjećaj da ste otputovali na daleki Tajland. Pomno osmišljeni detalji kao i prikazi Buddhe odražavaju filozofiju Dalekog istoka, koji je i sam prepoznao blagodati thai masaže.

Prema legendi Jivak Kumar Bhacch bio je tvorac tajlandske masaže te Buddhin liječnik i prijatelj. Interijer je obogaćen pozlaćenom replikom Bodhi stabla, ispod kojeg je Budha doživio prosvijetljenje. Tijekom masaže osjećaju ugode pridonijet će opuštajuća glazba te svijeće i mirisni štapići koji će posebice pobuditi čulo mirisa. Spoj tretmana masaže i umirujuće ozračje stvaraju ugođaj u kojem će se vaše tijelo opustiti, a misli „pročistiti”.

Pročitajte još i ...