Koje se estetske zahvate isplati napraviti nakon 40-e? Pogledajte rezultate

Gubitak energije i vidljivi znakovi starenja u 40-ima nerijetko dovode do osjećaja nezadovoljstva. Metabolizam više nije brz kao prije i kilogrami se lakše nakupljaju, a teže ih se riješiti. U tim godinama mnoge su žene već majke, stoga ni koža trbuha nije idealno zategnuta kao u 20-ima. Brojne poliklinike upravo zato imaju niz kombiniranih usluga pod namijenjenih upravo za preoblikovanje tijela u 40-ima. Što se zaista isplati napraviti i kakve rezultate očekivati?

Pročitajte i: Dr. sc. Mladen Duduković: Mommy makeover

Podizanje grudi

Iako trudnoća, dojenje, a zatim i godine i gravitacija čine svoje, postoje metode kojima se tijelo može uljepšati. Dame u 40-ima, primjerice, vrlo se često odlučuju za podizanje grudi. Zahvatom podizanja grudi odstranjuje se suvišna koža dojke, a bradavica se, kao i krug oko nje (aerola) podižu.

Koža oko areola oblikuje se i redizajnira kako bi se dobile ljepše grudi, a šavovi se uglavnom smještaju oko areola. Nerijetko se uz podizanje grudi radi i povećavanje, a u tom se slučaju stavljaju i implantati. Veću količinu opuštene kože i tkiva na grudima često nije moguće riješiti bez ugradnje implantata, zbog čega liječnici savjetuju kombinaciju augmentacije i podizanja. Cijena zahvata podizanja grudi iznosi oko 22 000 kuna i više (ovisno o poliklinici). U kombiniranim paketima poliklinike nerijetko daju posebne ponude s kojima su moguće i značajne uštede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dr. Rebeka Held (@dr.rebeka.held)

Pročitajte i: Dr. sc. Davor Mijatović: Današnji su implantati “space shuttle” u odnosu na ranije modele

Zatezanje i oblikovanje stražnjice

Gubitkom težine ili starenjem može doći do pojave obješenog tkiva na području stražnjice, čime ona dobiva obješeni i plosnati izgled. Podizanje stražnjice jedan je od zahvata na koji se također često odlučuju žene nakon 40-e.

No, kirurški pristup “butt lift” zahvatu više nije jedini – na tržištu danas postoje fenomenalne aparativne metode čiji su rezultati zaista impresivni. Jedan od najučinkovitijih uređaja je ONDA, tretman dostupan u Poliklinici Duduković & Kisić.

Onda predstavlja tehnološku revoluciju u području tretmana za tijelo – ovaj inovativan i jedinstven tretman bazira se na mikrovalovima, takozvanim Coolwaves, koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom preskaču njezinu površinu i izravno targetiraju subdermalno tkivo. Mikrovalovi koriste frekvenciju od 2.45 GHz koju apsorbiraju adipociti, odnosno masne stanice. Samo sedam posto radiovalova zaostaje na površini kože, dok njih 93 posto odlazi u potkožno masno tkivo, što je i glavni cilj tretmana.

Ondje uzrokuju metabolički stres masnih stanica, zbog čega se povećava njihova temperatura koja dovodi do promjene u kemijskoj strukturi. To u konačnici potiče metabolizam stanica koje se zbog toga počinju „znojiti“. To znojenje naziva se “blebbing” efekt i ne uzrokuje oštećenja na membrani masnih stanica već se one znojenjem prazne – i tako reduciraju.

Osim topljenja masnih naslaga i smanjenja celulita, ovaj tretman iznimno uspješno djeluje i na podizanje stražnjice i zatezanje kože –  a potiče i stvaranje novog kolagena. Cijena tretmana kreće se između 1400 do 4200 kuna.

Ravan trbuh – čak i nakon drastičnog mršavljenja?

S obzirom na stanje kože trbuha nakon trudnoće ili zbog variranja tjelesne težine, dame u 40-ima mogu se odlučiti i za abdominoplastiku – zahvat kojim se uklanja višak kože s trbuha. Radi se o estetsko-rekonstrukcijskom zahvatu kojim se zateže opuštena prednja trbušna stijenka i uklanja višak kože s područja trbuha, odnosno zateže se koža čitave trbušne stijenke, a u slučaju dislociranih trbušnih mišića, postavljaju se trajni šavovi koji ih vraćaju u prvotni oblik. Cijena abdominoplastike uglavnom se kreće od 20 do 30 000 kuna, ovisno o tome radi li se o mini abdominoplastici ili abdominoplastici i o kojoj se poliklinici i metodi radi.
<

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dr. Rebeka Held (@dr.rebeka.held)

Kada je potrebna liposukcija?

Liposukcija je jedan od zahvata na koje se odlučuju žene u svim godinama, a u 40-ima je ona posebice popularna upravo zbog većeg nakupljanja masnih stanica i sporijeg metabolizma. Liposukcija je vrlo učinkovita metoda jer se pomoću nje odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži.

Ovisno o preferencijama, kao vrsta liposukcije može se izabrati laserska lipoliza tijekom koje se laserskom zrakom rastapa masno tkivo. Lasersku zraku uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra te ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena. Tako rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma.

Metoda ne nedostaje pa postoji i Vaser liposukcija koja koristi ultrazvučne valove kako bi se ciljano razbile masne naslage, uz istovremeno očuvanje bitnog tkiva. Sve ove metode pomažu održati vitkost i uz redovito vježbanje i održavanje težine, rezultati su dugotrajni. Cijena liposukcije formira se ovisno o metodi i regiji tijela, a može varirati, ovisno o poliklinici.

Pročitajte još i ...