Koji tretman odabrati za pomlađivanje lice: mezoterapija ili fileri? Možda oboje…

Starenjem se na koži događaju različite promjene, od promjene teksture, smanjenja elastičnosti, nastanka hiperpigmentacija, gubitka potkožnog masnog tkiva do pojave proširenih kapilara. Većina navedenih promjena nastaje smanjivanjem funkcije fibroblasta, utjecajem UV sunčevog zračenja, slobodnih radikala te ostalih štetnih utjecaja. Kako bi se utjecalo na određene znakove starenja, postoje različiti tretmani, no kako znati koji odabrati?


Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, aminokiseline i ostale aktivne tvari ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože – mezodermu. Time se dobiva intenzivnija hidratacija i regeneracija kože, a proces starenja značajno usporava. Tretmani su visoko individualizirani, što znači da uzimaju u obzir želje klijenta, a za efekt koji se želi postići, biraju se i prilagođavaju sastojci.

Sami kokteli određuju se po strogo poznatim i svjetski priznatim protokolima. Postupak uključuje višestruke lokalne mikroinjekcije kako bi se postigli maksimalni rezultati, a mogu se tretirati gotovo svi dijelovi tijela.

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri omogućuju da se u znatnoj mjeri poboljša izgled lica, vrati volumen, dobije efekt liftinga, smanje bore te pritom zadrži prirodnost lica. Hijaluronska kiselina prirodna je molekula odgovorna za volumen i oblik kože. Učinkovita je kada koži treba vratiti izgubljenu vlagu, minerale i kisik. Starenjem stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću te se javljaju bore. Hijaluronska kiselina bezbojni je gel koji se veže za molekule vode u koži što rezultira bubrenjem kože i smanjenjem bora. U tijelo se ne unosi nikakvo strano tijelo, već prirodni građevni sastojak kože.


Kako mezoterapija djeluje na kožu?

Površinski sloj kože ima funkciju barijere prema štetnim tvarima iz okoliša, čime štiti naš organizam, ali i ne dozvoljava apsorpciju više od 10% aktivne tvari koja postoji u regenerativnim kremama. Cilj mezoterapije je upravo prodrijeti u kožu i u procesu pomlađivanja povećati aktivnosti fibroblasta, stanica odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplicirati koktele aktivnih supstanci neophodnih za održavanje kože zdravom i mladolikom. Redovitim tretmanima smanjuje se dubina bora, povećava količina kolagena, a samim time i popravlja tonus kože.

Kako fileri djeluju na kožu?

Fileri imaju za cilj nadoknaditi izgubljeni volumen i ispuniti nastala oštećenja kože. Princip je da fileri mehanički nadoknađuju oštećenja kože i nedostatak volumena. Na isti način smanjuju bore. Nadoknadom volumena koža lica nije više opuštena te lice izgleda znatno mlađe i bolje.


Mezoterapija i/ili fileri?

Mezoterapija ne rješava problem dubljih, mimičkih bora – u tom slučaju potrebno je posegnuti za drugim dermoestetskim metodama poput dermalnih filera. Ona utječe na izgled kože u smislu blistavosti i osvježenja, no neće popuniti duboke bore, što rade hijaluronski fileri. Kombinacijom mezoterapije i dermalnih filera može se uistinu dobiti i nekoliko godina pomlađeni izgled – ali i zadržati. Također, mezoterapijom se vrlo dobro mogu ublažiti sitni atrofični ožiljci zaostali nakon akni ili upalnog oblika rozaceje, no ne i izraženiji ožiljci. Mezoterapija je visokovrijedna dermoestetska metoda temeljena na principima dobre dermatološke prakse. Iako svaka dermoestetska metoda može egzistirati samostalno, učinci svake od njih povećavaju se u kombinaciji s drugom dermoestetskom metodom, djelujući sinergijski i ne isključujući jedna drugu. Dakle, mezoterapija i dermalni fileri dobitna su kombinacija za osvježavanje kože i postizanje pomlađenijeg izgleda.

Pročitajte još i ...