Koliko košta godišnje održavanje lica 40-godišnjakinje?

Često nas čitateljice pitaju koliko je novca potrebno da bi, nakon što su napravile željene estetske korekcije i anti-age tretmane, taj rezultat i održale?

Što bi trebao uključivati godišnji plan?

Iako na ovo pitanje nije moguće dati jednoznačan odgovor – jer cijena i broj potrebnih tretmana zaista ovise o stanju kože i znakovima starenja svake osobe, cilj nam je bio složiti prosječni godišnji „plan održavanja“ koji bi odgovarao većini 40-godišnjakinja te bi obuhvaćao sve važne faktore u održavanju mladolikog izgleda na razini godine dana.

Pa krenimo – pod pretpostavkom da ste kožu do sada njegovale kvalitetnom, specijaliziranom kozmetikom, ten bi vam početkom 40-ih trebao još uvijek biti dobar i njegovan.

Kvaliteta kože na 1. mjestu – glavni preduvjet anti-ageinga

Upitamo li dermatologe i estetske liječnike, prvi i najvažniji korak u održavanju mladolikosti je kvaliteta kože. Znamo da se površinski sloj kože s godinama stanjuje, gubi zalihe kolagena, elastina i hijaluronske kiseline – a upravo su te tri komponente ključne za lijepu, glatku i čvrstu kožu.

Iz tog je razloga glavni preduvjet pomlađivanja i održavanja mladolikog izgleda nadoknada esencijalnih faktora, no glavno je pitanje što točno odabrati i koji su tretmani ključni za kožu u 40-ima? Tri su faktora ključna kako bi lice ostalo mladoliko što duže – dubinska hidratacija, nadoknada volumena i poticanje prirodne regeneracije.

Mezoterapija – savršena priprema za zdrav, blistav ten

Mezoterapija je jedan od onih postupaka koji će koristiti baš svakome – od mladih djevojaka pa sve do dama u zrelim godinama. Ova se metoda primjenjuje u estetskoj medicini i dermatologiji s ciljem hidratacije i regeneracije kože, a na glasu je kao omiljeni tretman Francuskinja, dama poznatih po ulaganju u prekrasan ten.

**ALL ROUND PICTURES FROM SOLARPIX.COM**.**WORLDWIDE SYNDICATION RIGHTS EXCEPT SPAIN - NO SYNDICATION IN SPAIN**.Models arrive for the Vogue & Mario Testino party at Fernan Nunez Palacein Madrid, Spain on Tuesday (November 27)..Slim and sexy, Irina Shayk wore a black blazer sans shirt, black skinny pants, and very high heels with her hair slicked back while Izabel Goulart posed playfully in a knee-length black semi-sheer dress with pointy black heels. Also celebrating the launch was Laetitia Casta, who went for the vixen look in a sleeveless black and red-ruffled gown and deep red lipstick..In the upcoming December Vogue España issue, photographer Mario Testino captures some nearly nude shots of some of the biggest models in the biz..Dieguez.This pic: Laetitia Casta.JOB REF: 15614 DMS DATE: 27.11.12.**MUST CREDIT SOLARPIX.COM OR DOUBLE FEE WILL BE CHARGED**.**MUST AGREE FEE BEFORE ONLINE USAGE**.**CALL US ON: +34 952 811 768 or LOW RATE FROM UK 0844 617 7637**, Image: 146924311, License: Rights-managed, Restrictions: **MUST CREDIT SOLARPIX.COM OR DOUBLE FEE WILL BE CHARGED****UNDER NO CIRCUMSTANCES IS THIS IMAGE TO BE REPRODUCED FOR ANY ONLINE EDITION WITHOUT PRIOR PERMISSION**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SOLARPIX

Jedan od najvećih benefita mezoterapije je mogućnost potpuno individualnog pripremanja mezoterapijskih koktela, prilagođenih tipu kože i problemima s kojima se želimo boriti. Pripravak s odabranim vitaminima, mineralima, aminokiselinama, hijaluronom i antioksidansima aplicira se mikroinjekcijama u srednji sloj kože, odakle hranjive tvari stižu u dublje slojeve.

Osim iznimne hidratacije u srednjem sloju kože, mezoterapija vraća licu elastičnost, tonus i prirodni sjaj. S obzirom na pad razine vlage i ključnih gradivnih elemenata lica u 40-ima, ovaj se tretman preporučuje svakih 6 mjeseci, kako bi učinak bio zaista vidljiv i trajan. Ovisno o odabranoj poliklinici ili dermatološkoj ordinaciji, ali i potrebnom koktelu sastojaka, cijena jednog tretmana kreće se od 1000 do 1800 kuna.

Skinboosteri – zaglađuju čitavo lice i djeluju poput kreme „iznutra“

Početkom 40-ih žene se često žale na sivkast, umoran ten i namreškanost kože. Iako još nemaju dubokih bora, lice im je najčešće izgubilo onu čvrstoću koju je imalo u 30-ima, a površinska i dubinska dehidracija taj problem samo pojačavaju.

Jedan od najboljih načina za dubinsku hidratizaciju je tretman Skinboosterima. Kako im i sam naziv govori, njihova je namjena koži pružiti „boost“ iznutra. U njihovom je sastavu hijaluron, no za razliku od filera, neće utjecati na fizionomiju i crte lica, već na hidratiziranost, kvalitetu i svježinu kože.

Osim što će trenutno zagladiti ten zahvaljujući apliciranju hijalurona manje gustoće, njihov je učinak i dugotrajan – hidratizirano okruženje u potkožju osigurat će bolju produkciju kolagena i elastina te će lice stariti sporije, a znakovi starenja bit će mnogo manji nego što bi to bio slučaj na dubinski dehidriranom licu. Baš kao što kvalitetna hidratantna krema djeluje topikalno, tako će Skinboosteri na kožu djelovati iznutra, vlažeći dublje slojeve kože i potičući prirodnu revitalizaciju.

Restylane je brend koji je Skinboostere doveo na tržište, a i danas je jedno od najcjenjenijih imena kojem vjeruju tisuće liječnika diljem svijeta.

Tretman se može ponavljati svakih nekoliko mjeseci, a nakon 40-e idealno bi bilo hidratiziranost kože održavati svakih 6 mjeseci, pri čemu je cijena jednog tretmana između 2 i 3 tisuće kuna.

Neauvia Hydro Deluxe Skinbooster donio je prekretnicu na tržište Skinboostera, jer sadržava – osim čistog hijalurona, i aminokiseline i iznimno malu koncentraciju kalcijevog hidroksiapatita. U kožu se integrira savršeno, a rezultati su potpuno prirodni.

Nadoknada volumena – male promjene koje rade veliku razliku

Pad volumena na pojedinim dijelovima lica započinje već u 30-ima, no ulaskom u 40-e on postaje sve izraženiji. Smanjenje koštane potpore, gubljenje masnog tkiva i opuštanje kože glavni su krivci za pad tonusa čitavog lica te za nastanak umornog i tužnog izgleda.

Ako usprkos njezi i preventivnim tretmanima gubitak volumena narušava sklad i mladolikost lica, pravo rješenje su fileri hijaluronske kiseline. Danas se njima može tretirati čitav niz područja – od jagodica, obraza, linije čeljusti, usana, pa čak i nosa, a sve se češće koriste i na tijelu, najčešće na vratu i šakama.

Belotero fileri, proizvođača Merz, posljednjih su godina stekli izniman status među estetskim liječnicima, plastičnim kirurzima i dermatolozima. Kombinirajući proizvode iz široke palete, filozofija brenda počiva na komplementarnom pristupu, prema kojemu lice uvijek treba promatrati kao cjelinu te se ne preporučuje znakove starenja tretirati izolirano od ostatka lica.

Godišnji budžet za održavanje mladolikosti filerima zaista je teško odrediti bez prethodnik konzultacija s liječnikom – jer je svako lice različito – no, činjenica je da je dublje bore mnogo lakše prevenirati nego „puniti“ jednom kad nastanu.

Tako će primjerice, na licu prosječne 40-godišnjakinje koja je primijetila pad volumena u obrazima, stvaranje nazolabijalnih bora i opuštanje brade i čeljusti najbolje rezultate pokazati dermalni fileri. Već i vrlo male promjene u volumenu i remodeliranju lica znatno će osvježiti, pomladiti i podignuti čitavo lice – naravno, u rukama iskusnog liječnika.

Ovisno o odabranom brendu filera, cijena 1 ml kreće se od 2500 do 4000 kuna, no važno je znati da se dermalni fileri razlikuju prema namjenama i gustoćama pa se tako za remodeliranje koriste nešto gušće formule, dok se za poravnanje plićih bora koriste rjeđe formule – a najbolji će preparat za vas preporučiti upravo liječnik. Ovisno o stanju vašeg lica i znakovima starenja koje uočavate, na godišnjoj će vam razini za održavanje mladolikosti vjerojatno biti potrebno nekoliko mililitara – no pravu vam procjenu može dati jedino vaš odabrani estetski liječnik.

Botox – kada i kome će najviše koristiti?

Naposljetku, ne možemo zaboraviti na jedan od najpopularnijih estetskih tretmana na svijetu – Botox.

Unatoč činjenici da se povezuje s damama, ali sve češće i muškarcima iznad 50-e, stručnjaci tvrde kako će najbolje rezultate pružiti ako se aplicira u trenu dok bore još nisu postale duboke. Milijuni ljudi svake godine se podvrgava ovom tretmanu, a procjenjuje se kako se dobna granica pacijenata izrazito spustila – danas je 20% pacijenata koji dolaze na tretmane Botoxom u skupini od 35 – 40 godina.

Petra Nemcova attends amfAR Paris Dinner 2018 at The Peninsula Hotel during Paris Haute Couture Fall Winter 2018/2019 in Paris, France on July 04, 2018., Image: 376925058, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Osim „peglanja“ bora na čelu, Botox se koristi za podizanje obrva, otvaranje pogleda i dizanje spuštenih kapaka, a apliciran u pravo vrijeme i u pravoj mjeri daje zaista fenomenalne rezultate.

Iako je svaki organizam – i njegov metabolizam drugačiji, rezultati ovog tretmana najčešće traju između 3 i 6 mjeseci, no efekti su često vidljivi i do godine dana. Osim toga, zbog opuštanja mišića i smanjenja mimičkih bora, i buduće će bore na tretiranom području sporije nastajati, neovisno o tome koliko se često odlučite podvrgnuti tretmanu.

Ovisno o tome aplicira li se iznimno mala količina samo u predio između obrva (tzv. baby botox) ili se tretira čitava gornja trećina lica, cijena tretmana kreće se od 1500 do 3000 kuna, a za “redovno” održavanje izgleda procjenjuje se kako je tretman potrebno napraviti 2 -3 puta godišnje.

Pročitajte još i ...