Koliko košta i koliko traje rezultat ravnanja nosa filerima?

Nalazi se u centru lica, primjećuje ga svatko tko razgovara s nama, a čak i najmanja promjena na njemu može u potpunosti transformirati izgled lica. Pogađate – govorimo o nosu.

Znamo da je jedino trajno rješenje za remodeliranje te funkcionalnu i estetsku korekciju oblika nosa rinoplastika – operacija nosa, no razvoj estetske medicine i minimalno invazivnih tretmana omogućio nam je privremeno korigiranje izgleda nosa bez operacije, bez anestezije i bez oporavka.

O najvećim stručnjacima za rinoplastiku koji bi vam nos mogli operirati “zatvorenih očiju” pročitajte OVDJE. 

Do ravnog nosa bez operacije?

Tretman koji je posljednjih godina postao iznimno popularan diljem svijeta, a podvrgnule su mu se i brojne slavne osobe poznat je i kao „filler nose-job“.

S obzirom na to da se aplikacijom hijaluronskih filera može značajno utjecati na izgled nosa, idealan je za osobe koje imaju manje do srednje estetske nepravilnosti nosa, bez funkcionalnih smetnji i deformacija hrskavice ili kostiju nosa, ali i za osobe koje o operaciji nosa tek razmišljaju te žele vidjeti kako bi njihovo lice izgledalo s nosom drugačijeg oblika.

Što je moguće filerima napraviti i kakve korekcije zapravo možete očekivati?

Prije svega, važno je napomenuti kako se prilikom korekcije nosa filerima nos zapravo fizički povećava – što je logično, znajući da je u pitanju korištenje dermalnih punjača, koji uvijek dodaju volumen na apliciranom području. Ipak, s obzirom na to se dodavanjem minimalnih količina filera na pomno odabrana mjesta zapravo popunjavaju udubine, ispravljaju asimetrije i korigira oblik korijena ili vrška nosa, konačni rezultati su izvanredni.

Stručnjaci ističu kako korekcija filerima – iako ne može smanjiti nos – može značajno poboljšati njegov oblik i tako ga vizualno učiniti mnogo pravilnijim, ravnijim i estetski usklađenijim s ostatkom lica.

Iz arhive Poliklinike Sinteza

Vrhunski radovi domaćih stručnjaka

Kao što već znamo, u Hrvatskoj nam vrhunskih stručnjaka ne manjka niti u jednom polju estetske medicine i kirurgije, a isto vrijedi i za neinvazivne korekcije nosa filerima. Samo neki od istaknutih stručnjaka su estetski liječnici iz renomiranih poliklinika Bagatin, Sinteza, Milojević i Regenius.

Poliklinika Milojević, izvor: Instagram

Cijena ovisi o potrebnoj količini, a rezultati traju do godinu dana

Kad je u pitanju cijena – ona  potpunosti ovisi o potrebnoj količina filera koji se koristi. S obzirom na to da je svaki nos drugačiji, nemoguće je reći koliko će pojedinoj osobi filera biti potrebno – dok će u nekim slučajevima biti dovoljno svega 0,5 do 1 ml filera, za značajnije će korekcije ponekad biti potrebno i do 2 ili 3 mililitra, pa je jednostavno izračunati da se cijene ovog zahvata u hrvatskim poliklinikama kreću od 2 do 4 tisuće kuna za manje korekcije te od 5 do 8 tisuća kuna za veće transformacije.

Poliklinika Milojević, izvor: Instagram

Kad je u pitanju trajnost rezultata – baš kao i kod svih tretmana u kojima se koristi hijaluronska kiselina, i u ovom slučaju trajnost ovisi o brzini metabolizma i razgradnje hijalurona u vašem tijelu.

S obzirom na građu nosa i okolna tkiva, rezultati ovog tretmana najčešće traju dulje nego kod primjerice popunjavanja usana – estetski liječnici ističu kako se učinci najčešće vide oko godinu dana, a ponekad čak i do dvije godine.

Poliklinika Regenius, izvor: Službena Facebook stranica

OVDJE provjerite koje su cijene i kako izgledaju rezultati uklanjanja podbratka

Svjetski eksperti čiji su nas radovi oduševili

Društvene mreže prepune su vrhunskih radova i stranih estetskih liječnika, a neka od imena već su nam dobro poznata – riječ je liječnicima u čije se ruke redovito prepuštaju najveće svjetske zvijezde, poput sestara iz obitelji Kardashian – Jenner.

Privremene promjene izgleda redovan su dio života poznatih osoba, a dr. Simon Ourian pravi je majstor za redefiniranje crta lica filerima.

dr. Simon Ourian, Beverly Hills, Izvor: Instagram

Još jedan stručnjak s Beverly Hillsa je i dr. Ben Talei, jedan od vodećih plastičnih kirurga s bogatom listom celebrity klijenata, koji se posljednjih godina specijalizirao i za nekirurške korekcije nosa filerima. Ovaj je liječnik u više navrata izjavio kako najviše uživa u suptilnim, prirodnim rezultatima, a fotografije makeovera na njegovim društvenim mrežama to i dokazuju.

dr. 𝐁𝐞𝐧 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐢, Beverly Hills, Izvor: Instagram

Britanski stručnjaci posljednjih godina privlače sve više pažnje, a među njima se poprilično istaknula dr. Jasmin Taher iz Londona.

dr. Jasmin Taher, Dr. Jasmin Aesthetics, London. Izvor: Instagram

Ova je liječnica poznata po značajnim promjenama koje uspijeva postići neinvazivnim metodama – čak i vrlo izražene udubine i nepravilnosti nosa u njenoj ordinaciji nestaju, korištenjem isključivo dermalnih filera različitih gustoća.

Pročitajte još i ...