Koliko košta mezoterapija i zašto je od nje lice najbolje?

„Luch-time“ tretman na koji se iznova vraćaju brojne domaće, ali i svjetske zvijezde s dobrim je razlogom postao jedan od najizvođenijih postupaka u području estetske dermatologije, a što se zapravo krije iza riječi „mezoterapija“ i zašto stručnjaci tvrde kako ne postoji bolji način za revitalizaciju lica? Danas ćemo vam pokušati otkriti sve tajne ovog multifunkcionalnog postupka, ali i otkriti vam njegove cijene u uglednim zagrebačkim poliklinikama.

Tajna se krije u „sredini“

Naziv omiljenog tretmana Jennifer Aniston, Katy Perry i Cindy Crawford potječe od grčkih riječi mesos (srednji) i Therapeia (liječiti) – pri čemu se izraz mezoterapija ustalio kao naziv za tretiranje mezoderma – potkožnog tkiva i dubljih slojeva kože.

Upravo mezoterapiju dermatolozi i estetski liječnici najčešće preporučuju osobama koje se smatraju „početnicima“ u svijetu estetike, jer je riječ o vrlo prirodnom, nježnom i prilagodljivom tretmanu koji nema nuspojava. Zbog mogućnosti prilagodbe gotovo svim stanjima i potrebama kože, mezoterapija može donijeti iznimne koristi i mlađim djevojkama, ali i damama u „ozbiljnijim“ godinama.

Bezbolan postupak s iznimnim rezultatima

Ova metoda revitalizacije i pomlađivanja kože spada među minimalno invazivne postupke, a sastoji se od injektiranja različitih sastojaka u kožu iznimno tankim iglicama. Zahvaljujući vrlo delikatnim iglicama, postupak nije neugodan niti bolan, a nepovoljnih reakcija kože nakon tretmana nema.

Aplikacija se odvija na mnogo mjesta na koži, pri čemu se svakim ubodom aplicira vrlo mala količina proizvoda – na taj se način tretmanom obuhvaća veća zona, primjerice čitavo lice, vrat ili dekolte, a s obzirom na to da će manje količine sastojaka koža brže apsorbirati, izvrstan učinak je zagarantiran.

Moćni hijaluron i pomno odabrani vitamini – najjači boost za kožu

Naravno, aplikaciji prethodi odabir sastojaka – a upravo se u tom procesu krije najveća moć mezoterapije. Ona nije, kako liječnici tvrde, „one size fit all“ metoda, već se specijalizirani koktel supstancija odabire ovisno o dobi, potrebama, stanju kože i željama pacijenta – iskusan liječnik najbolje će znati koji će točno sastojci donijeti najbolji – i najbrži rezultat.

Glavni sastojak – i temelj svakog mezoterapijskog tretmana je neumrežena hijaluronska kiselina, koja će poslužiti kao savršena podloga za osvježavanje, hidratizaciju i dubinsko hranjenje kože. U mezoterapijski se koktel, osim hijalurona, najčešće dodaju vitamini (od kojih je najčešće traženi vitamin C), različite aminokiseline, flavonoidi, biljni ekstrakti i drugi spojevi namijenjeni biorevitalizaciji, hidratizaciji, regeneraciji stanica te pojačanom stvaranju kolagena i elastina.

Lice ne gubi na prirodnosti, no izgleda svježe, vedro i dobro naspavano

Zašto je mezoterapija izvrstan odabir za svačije lice? Jer je riječ o postupku koji ne mijenja prirodnu fizionomiju, ne utječe na mimiku niti prirodne crte lica, ne ostavlja dojam da je na licu nešto „napravljeno“, no daje nevjerojatnu dozu svježine i dojam kao da ste se dobro naspavali. A svi znamo da je „dobro se naspavati“ danas jedan od najvećih luksuza.

Iako je za najbolji učinak i dugotrajni efekt najbolje napraviti 4 do 6 tretmana s razmacima od nekoliko tjedana, već nakon prvog tretmana primijetit ćete značajnu razliku u vlažnosti kože, njenoj elastičnosti i prirodnoj svježini.

S obzirom na to da je riječ o jednom od najomiljenijih hollywoodskih tretmana, možda ste pomislili da je za njega potreban i hollywoodski budžet. Srećom, mezoterapija je jedan od onih tretmana u čijim rezultatima možete uživati po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Tretman čija je cijena vrlo prihvatljiva

Danas se mezoterapijskim koktelima po mjeri svoje kože možete podvrgnuti u većini estetsko-dermatoloških ordinacija te estetskih poliklinika, a mi izdvajamo cijene na nekoliko istaknutih zagrebačkih adresa.

Poliklinika Dermalife, koja već godinama spada u sam vrh estetsko-dermatološke scene, mezoterapiju specijalno prilagođava potrebama svakog pacijenta. Dr. Nevia Delalle na temelju stanja kože procjenjuje koja će kombinacija preparata najbolje djelovati, a cijena varira ovisno i o potrebnoj količini te iznosi između 500 i 1000 kuna.

U Poliklinici Jakić, čija je vlasnica jedna od najcjenjenijih hrvatskih dermatologinja, velika zaljubljenica u neinvazivne tretmane za revitalizaciju kože, dr. Jelena Jakić, cijena mezoterapije ovisi o nekoliko faktora. Klasična mezoterapija stajat će vas 1000 kuna, baš kao i ona Mezogun uređajem, dok će biorevitalizacijska mezoterapija injekcijskom metodom, ovisno o koktelu stajati između 1500 i 1800 kuna.

Mezoterapiji se možete prepustiti i u renomiranoj Poliklinici Bagatin, u kojoj će vam stručni tim preporučiti najbolji koktel, količinu i broj tretmana za najbolje rezultate – a cijena se, ovisno o korištenim sastojcima, kreće između 1000 i 1400 kuna.

U Poliklinici Milojević za najbolji učinak preporučuju minimalno 3, a idealno 6 tretmana, pri čemu će vas svaki tretman koštati do 1500 kuna, ovisno o sastavu.

I u Ordinaciji estetske kirurgije MM Medestetica mezoterapijom možete tretirati vrlo širok spektar problema, od osvježavanja lica, preko zatezanja vrata pa sve do ubrzavanja zacjeljivanja ozljeda, a cijena tretmana je 1300 kuna.

Kojem ćete liječniku pokloniti povjerenje – izbor je na vama, no s ovim provjerenim liječnicima s dugogodišnjim iskustvom mjesta za pogrešku nema.

Pročitajte još i ...