Koliko traju rezultati najpopularnijih estetskih tretmana? Saznajte kad je vrijeme za „touch up“

Ne zahtijevaju invazivne zahvate, dovoljno su brzi da ih možete obaviti u pauzi za ručak, njihovi su rezultati vidljivi odmah, a vremena oporavka najčešće i nema – minimalno invazivni i neinvazivni estetski tretmani s dobrim su razlogom preuzeli apsolutnu dominaciju anti-age scenom.

Trajanje rezultata ovisi o brojnim faktorima, ali nekoliko je ključnih smjernica

Od Botoxa, preko hijaluronskih filera, preko i kemijskih pilinga, pa sve do radiofrekvencije… Mogućnosti poboljšanja kvalitete kože, ispravljanja nepravilnosti i ublažavanja znakova starenja danas su nebrojene, a načina da izbjegnete ili bar što više odgodite operativne korekcije svakim je danom sve više.

Ipak, mnogi nisu sigurni koliko će rezultati ovakvih zahvata trajati, kada je idealno vrijeme za „touch up“ tretman i kakav će anti-ageing plan osigurati idealne rezultate za pojedinu osobu.

Prvenstveno, dermatolozi tvrde kako je nemoguće dati točnu procjenu trajanja rezultata pojedinih neinvazivnih tretmana, jer oni ovise o mnogo faktora – prirodnim genetskim faktorima, stilu života, okolišnim uvjetima, životnoj dobi, ali i korištenoj kozmetici i pridržavanju uputa liječnika nakon tretmana. Ipak, za svaki od najpopularnijih anti-ageing tretmana poznato je okvirno vrijeme trajanja rezultata, koji variraju od nekoliko mjeseci pa sve do nekoliko godina.

Kemijski piling – za trajni „glow“ efekt potrebno je posjetiti dermatologa više puta

Neovisno o tome želite li samo brzi „boost“ za kožu koji će vam vratiti prirodan sjaj koji je koža tijekom zime izgubila ili ste fokusirani na ublažavanje znakova starenja, kemijski dermatološki piling izvrsno je rješenje. Ovisno o koncentraciji i snazi kiselina koje se koriste, ovim je tretmanom moguće tretirati sve od ožiljaka i hiperpigmentacija, sitnih bora i mrlja, pa sve do ljuskavog, sivkastog i beživotnog tena.

Rezultati tretmana vidljivi su nakon desetak dana, a želite li u efektima ovog  izvrsnog anti-age alata uživati produljeno – možete ga ponoviti svakih nekoliko mjeseci. Preporuči li vam dermatolog, pak, dublji kemijski piling koji djeluje sve do dubljih slojeva dermisa, njega je dovoljno ponoviti jednom godišnje. Između ostalih, tretman kemijskim pilingom moguće je napraviti u Poliklinici Dermalife. 

Fileri kao „najzahvalniji tretman“ – svaki sljedeći put rezultati traju sve duže

Dermalni fileri hijaluronske kiseline danas su zlatni standard u pomlađivanju, ali i povećanju kvalitete kože. Osim klasičnih filera za oblikovanje i konturiranje lica, dostupne su i rjeđe formule, tzv. Skinboosteri, namijenjeni dubinskoj hidrataciji, vraćanju sjaja i poticanju proizvodnje kolagena.

Jedna od najboljih karakteristika filera je njihovo produljeno djelovanje – iako će se volumen koji smo njime stvorili s vremenom nestati, a hijaluronska kiselina se potpuno razgraditi, efekti ovog tretmana ipak neće u potpunosti nestati. Osim što će hijaluronska kiselina, jednom ubrizgana u kožu, dubinski hidratizirati okruženje i omogućiti organizmu bržu proizvodnju fibroblasta i bolju zaštitu kolagenskih i elastinskih vlakana, i svaki će pojedini ubod potaknuti sintezu kolagena te potaknuti kožu da se „ponaša“ mlađe.

Uobičajeno trajanje rezultata filera kreće se između 6 mjeseci i godinu dana, ovisno o metabolizmu razgradnje hijalurona, ali i dijelu lica u koji su aplicirani, pa se tako ovaj tretman može ponavljati – u dogovoru s dermatologom – čim primijetite da su učinci prošlog tretmana prestali.

Tretmani hijaluronskim filerima dostupni su u brojnim domaćim poliklinikama, između ostalih u Poliklinici Duduković, Poliklinici Sinteza te Centru estetike Veir. 

Microneedling – nekoliko tretmana u nizu osigurat će najbolje rezultate

Među najpoznatije tretmane za poticanje proizvodnje prirodnog kolagena svakako je microneedling. Stvaranje mikrotrauma na koži potiče organizam na proces samoobnavljanja, pri čemu se u koži stvaraju povećane količine kolagena, elastina i hijaluronske kiseline – trojca zaslužnog za mladolik, svjež i blistav izgled lica.

Ovim je tretman moguće ublažiti bore, opuštenost kože, ali i ožiljke, strije i hiperpigmentacije. Najbolje će rezultate polučiti serije od tri do šest tretmana s razmacima od minimalno mjesec dana, nakon čega ćete u blistavom i pomlađenom licu uživati godinama.

Ovaj je tretman dostupan u Poliklinici Jakić. 

Rezultati najpopularnijeg anti-age tretmana traju nekoliko mjeseci

Botulinum toxin tipa A, poznatiji kao Botox®, i dalje spada među najpopularnije tretmane na svijetu. Privremenim paraliziranjem mišića u području čela i između obrva ovaj postupak u trenu briše bore s čela, otvara pogled, podiže obrve i uklanja znakove mrštenje između obrva.

Rezultati ovog postupka najčešće traju oko šest mjeseci, nakon čega je postupak moguće ponoviti. Između ostalih, tretman Botoxom dostupan je u Poliklinici Bagatin. 

Pročitajte još i ...