Konačno u Hrvatskoj – moćni biorevitalizacijski filer za prirodni lifting lica

Prije samo pet godina riječ „fileri“ povezivala se gotovo isključivo s povećanjem usana, podizanjem obraza ili isticanjem brade – a rezultati su često potpuno mijenjali konture lica, dajući osobi sasvim novi izgled.

Fileri nam mogu pružiti mnogo više od dodavanja volumena

Iako nam je ponekad cilj upravo djelovati na određene nepravilnosti ili nedostatke lice – poput uvučene brade, tankih usana, udubina ispod očiju ili „obješenih“ obraza, u posljednje vrijeme sve se više ističu sasvim druge blagodati i mogućnosti dermalnih filera.

S obzirom na to da su dermalni fileri najčešće sastavljeni od hijaluronske kiseline, njihova aplikacija u dublje slojeve kože doprinosi značajnom povećanju hidratacije te očuvanju prirodnih kolagenskih i elastinskih struktura – kojima je za pravilno funkcioniranje potrebna vlažna okolina.

Ipak, jedna sasvim posebna funkcija filera u posljednje vrijeme iznimno dobiva na važnosti – a to je prirodna biorevitalizacija i remodeliranje kože koje se događa na dubljoj razini.

Najbrže rastući estetski trend

Upravo se s takvom funkcijom može pohvaliti moćni filer Crystalys brenda Luminera. Da je riječ o zaista inovativnom proizvodu čija svojstva daleko nadmašuju očekivanja koja pacijenti, ali i liječnici imaju od običnog filera, dokazuje podatak da je prodaja ovog proizvoda samo u prošloj godini narasla za 70%, što Lumineru svrstava među najbrže rastuće proizvođače medicinsko-estetskih preparata.

Njegova je najveća posebnost upravo sastav – Crystalys nije hijaluronski preparat, već biostimulativni filer na bazi kalcijevog hidroksiapatita, minerala čija je funkcija povećanje produkcije prirodnog kolagena u koži.

Potpuno drugačiji pristup – kako se koža može sama revitalizirati?

U posljednjih nekoliko godina pomlađivanje lica dobilo je jedan novi predznak – umjesto dodavanja volumena u područja lica koja su ga s godinama izgubila, teži se potaknuti kožu na samoregeneraciju i prirodni efekt laganog liftinga.

Prije i poslije, Luminera Crystalys biorevitalizacijski filer

S obzirom na to da je riječ o prirodnom mineralu, kalcijev hidroksiapatit u Luminera Crystalys fileru posve je biokompatibilan, a njegov osnovni mehanizam djelovanja oslanja se na stimulaciju produkcije novog kolagena u koži.

Djeluje trenutno – ali i dugotrajno

Od hijaluronskih se filera razlikuje ne samo po sastavu i učinku, već i po načinu aplikacije – aplicirati se može u pojedine regije lica, ali i u točno određene točke na  licu, čime se postiže kompletno remodeliranje kože lica.

Ipak, najimpresivniji je njegov dvostruki učinak – trenutno popunjava sitne bore i zaglađuje lice, a dugoročno djeluje na pojačanu aktivnost fibroblasta i proizvodnju novog kolagena. Usporedno s razgradnjom kalcijevog hidroksiapatita, na mjestima aplikacije dolazi do aktivacije fibroblasta i neokolagenizacije, čime se postiže dugotrajni efekt biorevitalizacije i pomlađivanja lica.

Sastav koji prirodno pomlađuje lice

Crystalys dermalni filer kreiran je upravo kako bi licu vratio prirodni volumen i konture – i to bez pretjeranog popunjavanja velikim količinama filera. S obzirom na to da je kolagen najbolji fizički „filer“ mekih tkiva – pa tako i kože, logično je kako se estetska industrija okrenula poticanju sinteze ovog važnog strukturnog proteina.

Opsežna klinička istraživanja brenda Luminera pokazala su kako su rezultati tretmana Crystalys preparatom vidljivi do dvije godine, a posebno se ističe i činjenica da je riječ o preparatu s najvišim udjelom kalcijevog hidroksiapatita na tržištu – sadrži ga čak 55%.

Tehnološka inovacija s iznimnim rezultatima

Među estetskim liječnicima – kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, brend Luminera istaknuo se kao jedan od vodećih na tržištu, a osim naprednog Crystalys filera, u ponudi brenda nalaze se i četiri hijaluronska filera namijenjena različitim regijama i problematikama lica.

Jedinstvena MoBiTM tehnologija filerima ovog proizvođača donosi prednost u odnosu na konkurenciju – ova je tehnološka inovacija omogućila kreiranje monofaznog gela s bifaznim svojstvima, zahvaljujući kojem nakon aplikacije filera ne dolazi do oticanja ili stvaranja grudica – a njihova ekonomičnost samo je dodatni plus.

Različite zone lica – različita rješenja

Osim što svi Luminerini fileri dolaze u dozama od 1,25 ml – što znači da svaka osoba dobiva 25% više filera nego što je uobičajeno – i njihova je trajnost bitno veća od očekivane.

Ovisno o regiji lica i cilju kojem težite, u Luminera ponudi nalaze se četiri hijaluronska filera: Hydryalix Gentle je indiciran za plitke bore i područje oko očiju, Hydryalix Deep se koristi kod nazolabijalnih i mentolabijalnih bora, Hydryalix Ultra Deep se koristi za konturiranje lica, dok je Hydryalix Lips idealan za usne.

Ovlašteni distributer i zastupnik Luminera Derm proizvoda, tvrtka je Med-Line, sa sjedištem u Zagrebu, a Luminera dermalni fileri dostupni su u svim vodećim estetskim klinikama i ordinacijama u Hrvatskoj, Sloveniji i regiji. Popis nekih od njih možete pronaći na službenoj web stranici tvrtke distributera i zastupnika Med-Line doo na OVOM LINKU,  a sve informacije možete dobiti i putem e-maila: info@medline.hr.

Priuštite Vašem licu Lumineru i novu dimenziju biorevitalizacije i dugotrajnog prirodnog pomlađivanja – tzv. “LumiFeel” approach. Zatražite od vašeg estetskog liječnika više od standardnog dermalnog filera. Osjetite “Lumifeel”.

Pročitajte još i ...