Koža na ljetovanju

Kao i svaki drugi organ, i koža treba odmor, detoksikaciju i vrijeme za obnovu. Redovni posjeti kozmetičarki, čišćenje lica, kvalitetna njega, masaže lica, ali i zdrava i uravnotežena prehrana, izostanak duhana i alkohola svakako će dati rezultate. No, ponekad će odmak od svakodnevice, poput opuštajućeg godišnjeg odmora i nekog prigodnog putovanja, našoj koži donijeti upravo ono što joj treba – odmor od stresa, gradskog zagađenja i toliko štetne plave svjetlosti različitih ekrana pred kojima provodimo dane.

Idealno vrijeme za oporavak kože

Svakodnevni make-up, zagađen zrak, stres, manjak sna i brza prehrana tijekom cijele godine ostavljaju negativne posljedice na zdravlje našega tena, a godišnji odmor mogao bi biti sjajna prilika da kožu pokušamo obnoviti i vratiti u ravnotežu.

Kako bismo u tome uspjeli, fizički odmak od stresa i svakodnevnih obveza nije dovoljan – potrebno je aktivno i sustavno djelovati na zdravlje i kvalitetu kože, kako bismo joj pomogli da se zaista oporavi od negativnih utjecaja kojima je izložena. Kako biste svojoj koži osigurali pravi godišnji odmor, pobrinite se da joj na vrijeme osigurate dovoljno hidratacije, zaštite i nutrijenata.

Prvi korak: hidratacija

Zdravlje kože snažno je povezano sa svime što unosimo u organizam, a to se posebno odnosi na količinu vode koju popijemo kroz dan. Ljetni mjeseci zahtijevaju veći unos vode, jer je, zahvaljujući pojačanom znojenju, gubimo mnogo brže nego zimi.

Ne unesemo li dovoljno vode kako bi organizam bio hidratiziran iznutra, ne postoji krema koja će našoj koži vratiti mekoću i sjaj. Pogađate, prvi i najvažniji korak za oporavak kože na godišnjem odmoru je – piti dovoljno vode.

Odgovorite na potrebe vaše kože

Ipak, jasno nam je kako njega kože i očuvanje zdravlja i mladolikosti tena zahtijeva i pomno odabrane proizvode koji će koži pružiti toliko željenu obnovu.

Svaka dob zahtijeva drugačiji tip njege koji će licu pomoći da sezonu godišnjih odmora iskoristi za regeneraciju i odmor. Birajte proizvode koji će kožu hidratizirati i djelovati na sitne linije i bore, a uz to imaju i zaštitni faktor.

Spriječite hiperpigmentacije

Koža koja je kvalitetno pripremljena i nahranjena, lakše će podnijeti izlaganje suncu i visoke temperature. Bez obzira na svu uobičajenu njegu, ne zaboravite kožu zaštititi visokim zaštitnim faktorom prilikom svakog izlaska na sunce, a posebno tijekom godišnjeg odmora, kada na otvorenom provodite mnogo više vremena, jer u suprotnom riskirate nastanak hiperpigmentacija na licu.

Često nas od korištenja SPF-a odvraćaju guste i ljepljive teksture, no inovativne formule koje su posljednjih godina razvili dermokozmetički brendovi prilagođavaju se koži, ne ostavljaju tragove, a aktivnim sastojcima potiču prirodnu preplanulost.

Jedan od noviteta na tržištu su i vodice za zaštitu od sunca, koje teksturom podsjećaju na termalnu vodu, a osim zaštitnog faktora, licu daju osjećaj svježine i hidratacije.

Potaknite bržu regeneraciju

Bez obzira na to koliko kožu kvalitetno pripremimo na izlaganje suncu, koliko je pouzdano zaštitimo, neka će oštećenja ipak nastati.

Naša je koža organ s nevjerojatnim sposobnostima i mnogo sitnih oštećenja sposobna je sama obnoviti, no želite li osigurati što bržu regeneraciju i što više umanjiti posljedice izlaganja suncu, posegnite za hranjivom maskom koja će svojim aktivnim sastojcima ubrzati prirodne procese obnove kože.

Pročitajte još i ...