Kućni vs. medicinski IPL – čime se obradovati za blagdane?

Kad bi se provela beauty anketa u kojoj bismo pitali žene kakve bi željele ući u novu godinu, velik broj bi zasigurno odgovorio – senzacionalno glatkih nogu! Dlačice bi sto posto bile jedna od činjenica koje bi svakako poželjele ostaviti u godini koja je na izmaku – iako je konkurencija stvari koje iz 2020. želimo što prije zaboraviti – opaka.

No, ako zadržimo pozornost na onom lijepom, i razmislimo kakav bismo spektakularni poklon mogle darovati sebi ili prijateljici, tema uklanjanja dlačica svakako se probija visoko na top listu. Nije, naime, riječ o (d)epilaciji, radi se o onom osjećaju lakoće, ljepote i samopouzdanja koji dobijemo kad prstima prođemo po glatkim listovima…

A nije li najbolji poklon baš taj divan oslobađajući osjećaj? Pogotovo ako traje dugo…

Šest mjeseci glatke kože bez dlačica

Baš je duljina tog osjećaja glatkoće jedna od bitnih stavki koje određuju koliko ćemo biti zadovoljni tretmanom. Naime, dlačica se brzopotezno možemo riješiti britvicom, ali problematičan je rok trajanja rezultata. Brojne žene postupak moraju ponoviti već nakon dva-tri dana, a nervira ih i feeling koji na koži ostavljaju čvrste novoizrasle dlačice. A tek one urasle nakon čupkanja… Ne, britvica vam definitivno neće pružiti zadovoljstvo o kojem govorimo!

Čupanje voskom mnogo je bolje, no kad je riječ o vremenu darivanja, u razmatranje dolaze samo najbolje opcije. A jedna od njih svakako je Philips Lumea Prestige IPL uređaj za kućnu upotrebu, za koji kliničke studije pokazuju fascinantne rezultate: do šest mjeseci glatke kože bez dlačica. Prosječno smanjenje dlačica nakon samo 12 tretmana bit će fascinantno: 78 % manje dlačica na nogama, 64 % u bikini zoni, 65 % u području pazuha… Nakon toga slijedi faza održavanja po potrebi, nekoliko puta godišnje…

A kako je svaka žena drugačija, i kako su u Philipsu željeli da tretman kod svake postigne maksimalni učinak, potrebno je skinuti besplatnu  Lumea aplikaciju koja će biti personalizirani vodič kroz tretmane. Aplikacija pomaže u kreiranju individualnog plana tretiranja za svako područje tijela s brojnim savjetima, a redovito će vas obavještavati o svemu vezanom za rast dlačica.

No, ima još: tretman je potpuno bezbolan, i posve siguran. Uz to, kućni su tretmani idealni za ovo pandemijsko vrijeme, kad je svakako sigurnije – ostati kod kuće. Time si štedite i ono najvažnije što imate – vrijeme. Ali, da najprije objasnimo što uopće jest IPL.

Kratica je to za engleski termin „Intense pulsed light“ ili u prijevodu „intenzivno pulsirajuće svjetlo“. IPL je visokonaponsko svjetlo koje ima više valnih duljina, a dlačice se ovom metodom uklanjaju tako da se svjetlosni impulsi usmjeravaju u folikul. Melanin u folikulu tu svjetlost apsorbira, što oštećuje folikul i “uspavljuje” rast dlačice. Tretmani se nude u salonima ljepote, no postoji, naravno, i kućna varijanta. U čemu se razlikuju?

Razlika između kućne i salonske varijante

Philips Lumea Prestige rezultat je dugogodišnjeg istraživanja tvrtke Philips i značajna je inovacija u području profesionalne IPL tehnologije. Kućni je tretman jednako učinkovit kao i IPL tretman u kozmetičkom salonu, samo što zrake ne prodiru u krvotok nego se zaustavljaju točno tamo gdje treba, u korijenu dlake. Također, prilikom postupka ne treba koristiti zaštitne naočale, za razliku od IPL tretmana u kozmetičkim salonima.

Fotografija: Envy Croatia

S obzirom na to da se o uređaju Philips Lumea Prestige ovih dana puno piše po društvenim mrežama, sigurno su se mnoge plavuše među vama zapitale djeluje li i kod svijetlih dlačica…

Ovaj vrhunski uređaj učinkovit je kod brojnih tipova dlačica, no najbolji će efekt imati u slučaju kad je kontrast između boje dlačica i nijanse kože velik. Dakle, svijetla koža i tamne dlačice idealna su početna pozicija i rezultati će u tom slučaji biti optimalni.

Inteligentni zaobljeni nastavci mogu baš sve

Philips Lumea Prestige ne može se upotrebljavati za tretiranje bijelih/sijedih, svijetloplavih ili crvenih dlačica jer je u njima koncentracija melanina niska pa tretman nije učinkovit. Aparat nije pogodan ni za osobe vrlo tamnog tena jer njihova koža sadrži preveliku koncentraciju melanina. Bitna referenca je i sigurnost: kako bi uređaj bio što sigurniji i lakši za upotrebu, integritran je senzor SmartSkin koji prepoznaje ton vaše puti i predlaže jačinu intenziteta svjetlosnih impulsa, čime se tretman dodatno personalizira.

Intenzivno pulsirajuće svjetlo može se primijeniti na bilo kojem dijelu tijela, a najpopularnije regije koje se tretiraju su lice, pazusi, bikini zona te noge. Kako znamo da su suvremeni muškarci u mnogočemu napredovali kad je u pitanju njega i estetika tijela, Philips Lumea odličan je dar i za njih – jer jako dobar efekt ima na leđima, abdomenu, prsima te ramenima.

Zahvaljujući inteligentnim nastavcima – Lumea je, naime, jedini IPL uređaj sa zaobljenim nastavcima – pa prilagođava programe svakoj regiji prateći u potpunosti oblik tijela. Ako vam kažemo da se može koristiti i bežično, bit će vam jasno koliko se savršeno uklapa u vašu zonu komfora: možete ga, naime, koristiti dok lješkarite na kauču i gledate film, razgovarate s prijateljicom, slušate omiljene božićne songove…  Bit ćete oduševljeni i tajmingom jer, primjerice, obje potkoljenice možete odraditi za samo 8,5 minuta. A što sve možete napraviti u 15 minuta? Odslušati stvar „Shine On You Crazy Diamond“ grupe Pink Floyd i usput odraditi cijelo tijelo. I zasjati poput dijamanta!

Fotografija: Envy Croatia

Postupak se provodi kroz četiri jednostavna koraka, od kojih je prvi brijanje ili (d)epiliranje područja koje želimo tretirati. Zatim se odabere postavka na temelju nijanse kože uz senzor SmartSkin, a onda se prozorčić za tretiranje prisloni na kožu pod kutom od 90 stupnjeva i, nakon što indikator pokaže da je uređaj spreman, pritisne se gumb za svjetlo. Nakon toga se aparatom Lumea polako klizi po koži, tijekom čega se emitiraju svjetlosni impulsi. Izbjegava se primjena svjetla na isto mjesto. Rezultati impresioniraju!

Fotografija: Envy Croatia

No, kao što smo već spomenuli, Philips Lumea Prestige nije samo uređaj uz pomoć kojeg ćete se na dulje riješiti dlačica. To je vrijeme koje darujete sebi, to je osjećaj da ste za sebe nešto napravili, to su samopouzdanje, lakoća i zavodljivost… Čak i ako ove godine nećete plesati na nekom ekskluzivnom novogodišnjem tulumu, male ekskluzivne trenutke svakako si priuštite. A većeg glamura od toga da se dobro osjećate u vlastitoj koži naprosto – nema.

Pročitajte još i ...