Kultni puder koji je promijenio povijest kozmetike ponovno osvaja tržište

Mnogo prije no što je clean kozmetika postala hit, Jane Iredale, tada casting direktorica i potpuni autsajder u svijetu kozmetike, napravila je Amazing Base puder. Davne 1994. na tržište je plasirala prvi puder s mineralima, koji je postao kultni proizvod omiljen i među zvijezdama i slavnim vizažistima, ali i među nama smrtnicama.

Kultni proizvod kojem su vjerni vizažisti diljem svijeta

Kao i svaka priča o uspjehu, i ova počinje – neuobičajeno. Naime, prije nego što je postala prepoznatljiva u kozmetičkom svijetu, Jane Iredale radila je kao casting direktorica i producentica na televiziji i filmu. Pa je svakodnevno svjedočila tome koliko glumice i glumci ne vole teški profesionalni makeup – i jedva čekaju da ga skinu nakon snimanja…

Jane Iredale

Tadašnji teški puderi dovodili su do neminovnog začepljivanja pora i pojave akni, što je naravno otežavalo posao vizažisticama, ali i glumcima. Promišljanjem o tome kako bi trebao izgledati – i kako se ponašati na koži puder nove generacije, Jane Iredale osmislila je puder koji je u potpunosti mineralnog sastava, s prirodnim sastojcima – a upravo je zbog svoje čistoće nježan prema koži, pa čak i kod čestog nanošenja.

Priča o mineralima i clean kozmetici – kako poboljšati život žena?

No, priča o Amazing Base puderu brenda jane iredale nije samo vrlo dobar marketinški potez, već je priča o poboljšanju života svake žene, baš kako je jednom prilikom izjavila sama Jane:nisam razmišljala o razvoju brenda; razmišljala sam o poboljšanju života“.

I zaista je život poboljšala mnogim obožavateljicama make-upa koje od šminke traže puno više od vizualnog efekta. Naročito kada je u pitanju kozmetika s mineralnim sastojcima, po čemu je, uostalom, kozmetička kuća jane iredale i – najpoznatija.

Kreirajući pudere tražila sam user friendly prah koji omogućuje koži da normalno diše, koji ostaje tamo gdje ste ga nanijeli, koji nije ni previše sjajan, niti previše mat, koji uljepšava kožu, a ujedno pruža zaštitu od sunca… Čak su mi i kemičari govorili da se to ne može učiniti“, otkrila je u jednom intervjuu Jane Iredale.

Proizvod koji je promijenio svijet kozmetike

U jednom od brojnih intervjua koje je kroz godine dala, Jane je izjavila kako u trenutku lansiranja Amazing Base pudera na tržištu nije postojao proizvod u formi praha koji istovremeno djeluje kao podloga, korektor, a ujedno ima i, za ono vrijeme nevjerojatni sastojak – SPF zaštitu!

Kazala je Jane i da joj je onomad jedan estetski kirurg priznao da nikada nije pomislio da će na medicinskom pladnju pored skalpela imati i kozmetičke proizvode. Danas je takva praksa prilično uobičajena, no treba imati na umu da je Jane Iredale lansirala Amazing Base 1994. godine!

I tako je clean kozmetika postala hit!

Fantastična podloga!

Amazing base je, kao što je već spomenuto –  prvi, kultni proizvod iz kolekcije jane iredale. Krug svojih bezrezervnih poklonica stvorio je uz pomoć nekoliko divnih karakteristika: za početak – kao što mu ime govori, očaravajuća je baza! Premda u prahu, ovaj predstavnik clean kozmetike besprijekorno pokriva sve nepravilnosti kože uključujući crvenilo, smeđe mrlje, podočnjake… Ne sadrži mineralna ulja, talk, umjetne boje i parabene, a idealan je i za dame koje imaju problema s ekcemom i rozacejom.

Svakako, iznimno velik plus u odnosu na ostale tržišne takmace –  ima i UVA/UVB zaštitu faktora 20 pa pruža veliki spektar zaštite od sunca, a proizvod je pritom i izuzetno vodootporan.

Pakiranje koje oduševljava beauty svijet

Danas, brend jane iredale predstavlja redizajn svog (kultnog) proizvoda, kojim će – vjerujemo – oduševiti poklonice diljem svijeta. Amazing Base možete pronaći u novom pakiranju Amazing Base Refillable Brushs kistom i opcijom ponovnog punjenja – kako biste ga mogli uvijek nositi sa sobom!

Magnetski nastavak na kistu omogućava redovno pranje, kompaktni držač kista može se iznova puniti Amazing Base puderom, dok se spremnici pudera mogu reciklirati. Time je dodana i ekološka komponenta bez koje je clean kozmetika jednostavno nezamisliva.

Manje je više – puder s kojim koža “diše”

Ono što razlikuje Amazing Base puder od ostalih je činjenica da je riječ o potpuno mineralnom puderu – to znači da mineralni spojevi poput titanijevog dioksida i cinkovog oksida pružaju SPF zaštitu, a pigmenti zaslužni za boju pudera i njegovu moć prekrivanja nepravilnosti također dolaze iz mineralnog praha. U sastavu ovog izvrsnog pudera nalazi se i ekstrakt alge koji umiruje kožu te ekstrakt nara koji minimizira štetno djelovanje UV zraka.

Ipak, ako s klasičnih tekućih pudera odlučite prijeći na ovo mineralno “čudo”, imajte na umu nekoliko preporuka.

Savjet koji vrijedi kod njegove primjene je – manje je više! Bolje je, naime, nanositi tanke slojeve nego pokušati prekriti sve nepravilnosti odjednom. Žene obično ostanu iznenađene učinkom koji pokaže tek mala količina proizvoda. A ako vam minerali djeluju „prepuderasto“, pričekajte nekoliko minuta da se stope s prirodnom masnoćom kože ili poprskajte jane iredale stabilizatorima minerala D20, Balance, Lemongrass Love Hydration, Smell the Roses ili Pommisst.

Ten je ujednačen, pore su smanjene, a koža svježija, hidratizirana i savršeno matirana – te bez problema „diše“.

Prije više od 25 godina, Jane Iredale revolucionirala je svijet kozmetike s mineralnim puderom Amazing Base Loose, a sada njen brend predstavlja dugoočekivanu nadogradnju – Amazing Base Refillable Brush! Kada bismo i pokušali smisliti bolju priču o nastanku i životu jednog pudera – teško da bismo osmislili bolju.

 

Pročitajte i: Brend koji obožavaju Hrvatice – Dermalogica otkriva bestselere

Pročitajte još i ...